Re: Exotic Star
teda Pavle, tobe toho tolik kvete! jiste mnohe vyberes do ankety na dalsi mesic!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Exotic Star
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 12 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
teda Pavle, tobe toho tolik kvete! jiste mnohe vyberes do ankety na dalsi mesic!
Překrásná :rolleyes:
Ešte druhý kvet.
Velká paráda
Pavle krásně ti kvetou jedna hezčí jak druhá blahopřeji
Tahle krasavice mě potěšila svým květem. Nejdříve jí uhnily téměř všechny kořeny načež shodila také všechny listy. Nakonec vše dobře dopadlo, kvete a nové listy rostou.
Ta je nádherná .Gratuluji. :rolleyes:
To je nádhera !! Moc ti to přeju, že vše dobře dopadlo.
Má ta holka něco do sebe. Taky gratuluji k záchraně. Moje cibule letos odhodila několik odnoží, tak bych ti Edo, když tak jednu daroval.
Děkuji, za chválu. Matine díky ale moje cibule Exotic Star je v pořádku, po přesazení roste normálně, listy jsou pěkné.
Edo, je nádherná.Je dobře že se uzdravila
Krásná :rolleyes:
Miro, čo tá tvoja ožiarená cibuľka? Ako sa jej darí? Rastie? Pochváľ sa!!!
zatim nic nedela, snad jeste neni amen... kocka mi ji prevrhla a tak je vse nejiste, ale jeste se uvidi
Tak to ti držím palce... :o
nadhera, vam to ted vsem pekne kvete!
teda Miro, ty si rychly s tou odpovedi..:-)). Aspon je na co se divat, konecne jsme se dockali odmeny za tu namahu a celorocni peci....Exotic Star je letos (myslim tim letosni sezonu-pocitano od zari) muj druhy, ale ocekavam boom na konci roku. Doufam, ze poupata polezou jako houby po desti :-))
no nahodou jsem se podival, proto jsem byl rychly..dnes jsem vazal vence- no hruuuzaa jak je to narocny, takze az ted vecer mam chvilku
poupata Ti jiste pujdou ES neni zrovna odruda, ktera by sama kvetla, prece jen je lehci nez Papilko, ale uz je vice tvrdohlava nez klasicke velkokvete odrudy..
Dekuju za pochvalu...Ja s ni kupodivu nemam zadny velky problem. Kvetla i loni v pohode. Jsem rada, mam ji z Eurobulb a ne vsechny jsou tak povedene. Nektere opakovane nahnivaly atd...
Ja jsem dneska vyrabela jen jeden venec-no spis venecek, adventni. Podzimni vyzdobu uz budu muset schovat, i kdyz mi je to trochu lito, dyne-ozdobne mam porad moc hezke....
On Es - mam ten pocit, ze by se nemel nechat zcela zatahnout, protoze mi pak nechtel kvest jakmile ztratil listy... dyne si nech, vydrzi az do pristiho roku, ja mam z min.sklizne jeste jednu dyni a je uplne OK!
Priznam se, ze ty moje se ani nezatahuji....resp. nenechavam je zatahovat. Vim, ze spousta lidi to dela, ctu to tady na foru, ale ty moje maji listy a soucasne i kvet. I pres omezenou zalivku listy zustavaji krasne zelene....
Také zkouším pěstovat ES podobně jako Papilio bez zimního odpočinku. Zatím má listy zelené, ale nové nerostou. Třeba nakonec po zdánlivém odpočinku vykvete.
Mě teda už třetím rokem vždy zazimuje,zhodí všechny listy a na jaře kvete.Snad jsem se trefila do toho jeho ročního období.
Také jsem ho nedávala spinkat,ale listy se začaly lámat a žloutnout tak šel minulý týden do sklepa.
Potvrdilo se, že může být pěstován jako Papilio, po přestávce kdy nerostly žádné nové listy a hvězdník přezimoval zelený se nyní objevilo poupě a současně raší i listy. Až delší čas ukáže jak je výhodnější tuto krásnou a exotickou amarylku pěstovat.
je to tak, vzdy, kdyz ji prezimuji tak velmi neochotne zatahuje listy a vzdy si nejaky podrzi
Dneska jsem zůstal s pusou dokořán, když jsem kouknul jak roste poupě a ono se zatím mezi listy klube další. To mě ES opravdu překvapil. Já byl šťastný, že se mě podařilo přimět ho ke květu a místo toho takové překvápko.
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 12 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » jednoduchý » Exotic Star