361

Re: letnění hvězdníků r.2010

Fotku mohu udělat tak nejdřív zítra.Je to blázen pořád se snaží je stěhovat. ad

362

Nechtěla jsem vše nechat, ale doma mě přehlasovali.

363

Tak vidím ,že jsi je nechala  a co si s nimi počneš? Já nedokázala udat ani ty dvě koťata z loňska. Teď mám teda 2 kocoury a kočku a víc teda nevím .Jediné co bych chtěla  tak kdyby se narodila kočička želvovinová s bílou.Honza by ji s Lejdušou mohl mít. Zatím nic . Kočce už bylo na jaře 10 roků.

364

To nám to téma jaksi ujelo. Pojdmě na pokec.

365

Neboj, to se nějak udá.Většina bude asi chlupatá.Ale zrzavou kočku zase nemáme,jen tři zrzavé kocoury.

366

Rituš ty am. od tebe rostou jako z vody tohle je foto asi 14 dní staré.http://sklad.obrazku.cz/t475585_odRity.JPG  ab   ab  byly chvíly i venku ale už je tu zima tak jsou všechny doma.

367

Ahoj Jani, krásně ti rostou an ad.
Já jsem to přehnala s letněním a podařilo se mi jeden, pro mě vzácný kousek , "uvařit" na sluníčku. Už je po cibulce. Chtěla jsem, ať hodně naroste a už je po ní ac

368

To je škoda ac  já se moc těším hlavně z toho Exotic staru ten už má zase další list.  an  už aby kvetly  ab    ab

369

Ty moje amarylky jsou na tom  letos bídně,  :o zateploval se barák a tak na sluníčko šly až v půli srpna. Takže skoro žádné přírustky. Snad bude ještě babí léto a narostou. Loni jsem je měla venku až do října.
Měj se krásně, ab  já už musím do postele :/, ráno venčím psa a pak běžím do práce.

370

Dobrou noc všem  :/    :/

371

Pěkně se vyspi :/

372

včera putovaly všechny domů. Konec letnění, lupeny asi zase letos nezatáhnou, razí jim stále nové a nové, tak budou zelené celou zimu a stejně vykvetou ab

373

Tychi já to zabalila už před tydnem.   an     Tady se strašně  ochladilo  už 14 dni topí,dneska ráno bylo 7 stupňů   :o    :o

374

Jani, aspoň že sa u vás kúri..lebo tu ešte nie

375

Zuzko teplé ponožky,čaj  s rumem a pořádnýho chlapa a dál už víš né....?  ab     ab

376

an   to jsou rady ab  chi chi rum s čajem a né obráceně

377

Já ještě vyčkávám,slibují příští týden tepleji ab

378

Radku tam není ten rum nejduležitější víš?   ab    ab   ab

379

Moje amky jsou pořád na zahradě, jen jsem je důkladně zakryla přez textílii ještě igelite.I semenáčky stejně. Jak vylezlo odpoledne slunko, hned jsem je šla odkrýt, a bylo tam u nich pěkně teplo - myslím jen ty velké,malé jsou zakryté pořád.

380

Co to je sluníčko? ab  tady něco takového už dlouho nebylo,ráno bylo 6,5 stupně a teď to je pod 10, tak tady je po létě  ac   ac

381

O tom že tam rum není důležitej  ab vím chichi an já to sice nemusím ale ....a amky mám ve skleníku a mají tam 19-20 stup.

382

Jani, tetička v pondělí jede z Varů k nám ab ab ab
určitě bude pěkně an  an  an

383

Ta se má aspoň se ohřeje.   ag   ad       Já jezdím každý den do Varů do práce tak vím jak je tam teplo.  ab    ab

384 Naposledy upravil: Macek (04-09-2010 10:23:37)

Holky mám ještě všechny venku,listy rostou i teď jen jedna mi všechny shodila.Cibule je pevná,tak nevím,jesli ji nemám vyndat a zkontrolovat kořeny.Jde o již kvetoucí od Karla  Apple Blossom :cool:  Mám je totiž všechny zasazené ve veliké přepravce

385

Marcelo, je to podezřelé, že jenom jedna cibule shodila listy. Já bych se raději na spodní část cibule podíval, jestli není  napadená larvou cibulovky. Mám venku alespoň 50 hvězdníků a žádnému zatím listy neuschly, venku se mají k světu, mají nové přírůstky a vůbec se jim nechce přezimovat. Hvězdníky, které byly celý rok doma v teple tak pěkně nerostou. Přibližně 25% cibulí od doby letního vedra nemají žádné nové listy. Když jsem byl na dovolené, bylo v bytě příšerný teplo a to je pravděpodobně zarazilo v dalším růstu.

eda

386

Edo a co takhle ukázat nám fotku jak je máš venku? Myslím že by to zajímalo i ostatní. Moje jsou taky stále venku i semenáčky tam mám. Začíná kvést letos třetí venku. Jen nedovedu říst jestli jim stále rostou nové listy jen u dorostu - ty co jsou z loňských cibulek a těm rostou nové listy i teďka .A potom u těch co šly ven dodatečně po léčení. Listy se jim mění postupně u vícerých ,krajové zasychají to ano, ale zhozenou taky nemám žádnou.

387

Edo tak teď se přiznám moje amaryllky ve skleníku měly i 48 st.pak už neukazoval teploměr a všechny zůstaly moc pěkné jen jedna na jaře co vykvetla ta dovezená z Olomouce tak ani jeden list jen náznak až jsem ji přesadil tak včíl valí listy i mladé jedno tak nevím jest li ji zazimovat či ne????

388

Dnes jsem tam do toho bahna vlezla.Cibule vypadají dobře,je zajímavé že některé rostou nádherně a jiné míň.
Já dávala ven jen loňské semenáčky a ty teda pěkně povyrostly.Letošní mám pod střechou na huře.
Jen se mi zdá že tím přelitím trochu chytají spálu.Snad se to spraví než budou zimovat.Doufám že takhle nemíní pršet až do zamrznutí.
Některé mají nové cibulky,tak doufám že při dobývání ze zahrady budou k přečtení.Dnes jsem zrovna jednu našla rozmoklou.
Už jsem si Karen opsala tu fixi - na příští rok. ab

389

Já je mám všechny uplně pod igelitem, tak ani přemokřené nebudou, říkám si že třeba tak spíš budou chtít zimovat,ale loni jsem je taky měla docela zelené,ale byly jen dvě, tak jsem je nechala ještě nějaký čas v koupelně bez vody,to ovšem letos nepadá v úvahu, už by se tam nic nevešlo.

390

Edo  tak jsem tu cibuli vyndala,nic neobvyklého jsem nenašla.Ještě ji nechám oschnout a nevím,jestli ji nemám sloupnout,třeba mi nšco uniklo ? :cool: :rolleyes: