Re: letnění hvězdníků r.2010
Fotku mohu udělat tak nejdřív zítra.Je to blázen pořád se snaží je stěhovat.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fotku mohu udělat tak nejdřív zítra.Je to blázen pořád se snaží je stěhovat.
Nechtěla jsem vše nechat, ale doma mě přehlasovali.
Tak vidím ,že jsi je nechala a co si s nimi počneš? Já nedokázala udat ani ty dvě koťata z loňska. Teď mám teda 2 kocoury a kočku a víc teda nevím .Jediné co bych chtěla tak kdyby se narodila kočička želvovinová s bílou.Honza by ji s Lejdušou mohl mít. Zatím nic . Kočce už bylo na jaře 10 roků.
To nám to téma jaksi ujelo. Pojdmě na pokec.
Neboj, to se nějak udá.Většina bude asi chlupatá.Ale zrzavou kočku zase nemáme,jen tři zrzavé kocoury.
Ahoj Jani, krásně ti rostou .
Já jsem to přehnala s letněním a podařilo se mi jeden, pro mě vzácný kousek , "uvařit" na sluníčku. Už je po cibulce. Chtěla jsem, ať hodně naroste a už je po ní
To je škoda já se moc těším hlavně z toho Exotic staru ten už má zase další list. už aby kvetly
Ty moje amarylky jsou na tom letos bídně, :o zateploval se barák a tak na sluníčko šly až v půli srpna. Takže skoro žádné přírustky. Snad bude ještě babí léto a narostou. Loni jsem je měla venku až do října.
Měj se krásně, já už musím do postele :/, ráno venčím psa a pak běžím do práce.
Dobrou noc všem :/ :/
Pěkně se vyspi :/
včera putovaly všechny domů. Konec letnění, lupeny asi zase letos nezatáhnou, razí jim stále nové a nové, tak budou zelené celou zimu a stejně vykvetou
Tychi já to zabalila už před tydnem. Tady se strašně ochladilo už 14 dni topí,dneska ráno bylo 7 stupňů :o :o
Zuzko teplé ponožky,čaj s rumem a pořádnýho chlapa a dál už víš né....?
to jsou rady chi chi rum s čajem a né obráceně
Já ještě vyčkávám,slibují příští týden tepleji
Radku tam není ten rum nejduležitější víš?
Moje amky jsou pořád na zahradě, jen jsem je důkladně zakryla přez textílii ještě igelite.I semenáčky stejně. Jak vylezlo odpoledne slunko, hned jsem je šla odkrýt, a bylo tam u nich pěkně teplo - myslím jen ty velké,malé jsou zakryté pořád.
Co to je sluníčko? tady něco takového už dlouho nebylo,ráno bylo 6,5 stupně a teď to je pod 10, tak tady je po létě
O tom že tam rum není důležitej vím chichi já to sice nemusím ale ....a amky mám ve skleníku a mají tam 19-20 stup.
Jani, tetička v pondělí jede z Varů k nám
určitě bude pěkně
Ta se má aspoň se ohřeje. Já jezdím každý den do Varů do práce tak vím jak je tam teplo.
Holky mám ještě všechny venku,listy rostou i teď jen jedna mi všechny shodila.Cibule je pevná,tak nevím,jesli ji nemám vyndat a zkontrolovat kořeny.Jde o již kvetoucí od Karla Apple Blossom :cool: Mám je totiž všechny zasazené ve veliké přepravce
Marcelo, je to podezřelé, že jenom jedna cibule shodila listy. Já bych se raději na spodní část cibule podíval, jestli není napadená larvou cibulovky. Mám venku alespoň 50 hvězdníků a žádnému zatím listy neuschly, venku se mají k světu, mají nové přírůstky a vůbec se jim nechce přezimovat. Hvězdníky, které byly celý rok doma v teple tak pěkně nerostou. Přibližně 25% cibulí od doby letního vedra nemají žádné nové listy. Když jsem byl na dovolené, bylo v bytě příšerný teplo a to je pravděpodobně zarazilo v dalším růstu.
Edo a co takhle ukázat nám fotku jak je máš venku? Myslím že by to zajímalo i ostatní. Moje jsou taky stále venku i semenáčky tam mám. Začíná kvést letos třetí venku. Jen nedovedu říst jestli jim stále rostou nové listy jen u dorostu - ty co jsou z loňských cibulek a těm rostou nové listy i teďka .A potom u těch co šly ven dodatečně po léčení. Listy se jim mění postupně u vícerých ,krajové zasychají to ano, ale zhozenou taky nemám žádnou.
Edo tak teď se přiznám moje amaryllky ve skleníku měly i 48 st.pak už neukazoval teploměr a všechny zůstaly moc pěkné jen jedna na jaře co vykvetla ta dovezená z Olomouce tak ani jeden list jen náznak až jsem ji přesadil tak včíl valí listy i mladé jedno tak nevím jest li ji zazimovat či ne????
Dnes jsem tam do toho bahna vlezla.Cibule vypadají dobře,je zajímavé že některé rostou nádherně a jiné míň.
Já dávala ven jen loňské semenáčky a ty teda pěkně povyrostly.Letošní mám pod střechou na huře.
Jen se mi zdá že tím přelitím trochu chytají spálu.Snad se to spraví než budou zimovat.Doufám že takhle nemíní pršet až do zamrznutí.
Některé mají nové cibulky,tak doufám že při dobývání ze zahrady budou k přečtení.Dnes jsem zrovna jednu našla rozmoklou.
Už jsem si Karen opsala tu fixi - na příští rok.
Já je mám všechny uplně pod igelitem, tak ani přemokřené nebudou, říkám si že třeba tak spíš budou chtít zimovat,ale loni jsem je taky měla docela zelené,ale byly jen dvě, tak jsem je nechala ještě nějaký čas v koupelně bez vody,to ovšem letos nepadá v úvahu, už by se tam nic nevešlo.
Edo tak jsem tu cibuli vyndala,nic neobvyklého jsem nenašla.Ještě ji nechám oschnout a nevím,jestli ji nemám sloupnout,třeba mi nšco uniklo ? :cool: :rolleyes:
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2010