451

Re: letnění hvězdníků r.2010

Jirko  těch38 jsou jen dospělé ty pujdou pod postel.Pak je tu asi 20ks dárku od vás a od lidí v okolí.A potom ještě z fora a tam jsem stratila přehled,tak počkám co bude .No a taky objednané přes tebe a od f.Petro z jara a ještě jsem si vzpoměla  na objednávku od Grimové tam jsou taky 3ks.
Všechno mám jen po jednom víc by nebylo možné.
ab     ab        ab     ab

452

Re: letnění hvězdníků r.2010

Tak jsem zkoumala rozdíl mezi na jaře stejně velikými a dosud nekvetoucími cibulemi-1.zůstala za oknem-nyní moje největší cibule,nárust velký, asi 14 listů.Má asi 5 mimin a zdeformovala mi plastový květináč.Hnojená asi 2x.2.chytla na jaře škodíky, tak šla do záhonu.Nárůst cibule o něco menší,kořenový systém obrovský.Musela jsem ji nasadit do kýble a to jsem ji ještě stěsnala.Listů 8,poněkud ožraných a poškozených od slimáků.Mimča 2.(když už jsem ji vyryla,chtěla jsem je oddělit,ale nepodařilo se-rostou prasklinou  slupek zevnitř cibule)
Takže pro mě rozdíl celkem žádný.

453

Re: letnění hvězdníků r.2010

Přidám se s postřehy z letošního letnění.
Dala jsem cibule na přímé slunce a do poloviny prázdnin vždycky list narostl, sežloutl a bylo po nich. Nakonec jsem květináče přenesla pod přístřešek a tam se jim dařilo lépe, takže celkově nárůst cibulek poměrně veliký. Ale na přímým slunci a na dešti se jim moc nedařilo.....

454

Re: letnění hvězdníků r.2010

Nebýt mouchy tak bych byl s letněním ve volné půdě nad míru spokojený.Přírůstky na cibulích byly větší než v květnících a taky přírůstků na dceřiných cibulkách je neuvěřitelné množství.Jen je potřeba dávat pozor na spálu,pokud budu přístí rok letnit,tak rozhodně vyřešim nějaký zavlažovací systém abych omezil zálivku na list a cibuli.Jen nevím jak vyzrát nad tou cibulovkou.

455

Re: letnění hvězdníků r.2010

Jirko, jsem na tom naprosto stejně jako ty an Jediné co mě trápí je moucha a spála, jinak by byly přírůstky obrovské. Příští rok asi nebudu mít moc co letnit, moc toho po letošku nezůstane ac

456

Re: letnění hvězdníků r.2010

Já zatím nemohu hodnotit co moucha,ale nic nemám zhozené listy,a spálu,kde ji nacházíte? ta část cibule co je vidět je zdravá, cibule narostly -  podle praskajících suknic (těch vrchních a suchých )je to poznat a mimča cibulky mám taky spoustu,ale myslím, že jen u těch starých domovských odrůd - ty co jim říkáme babičkovské. Ty co jsem loni a v zimě kupovala tam mimča vidět moc není .Když tak jedno.

457

Re: letnění hvězdníků r.2010

Přesazovala jsem dnes semenáčky a mohu říct že podle mých cibulek nezáleží na tom kolik mají hlíny a jaké složení je.Měla jsem cibulky v petkách,truhlíkách -s kupovanou hlínou a hlínou ze zahrady a rozdíl žádný.Pouze záleží jen jak je ta cibulka stará.Ty co jsem sázela vlednu přírůstky jako.....ty co byli sázeny teď naposledy malé sazeničky.
Takže na hlíně asi tak zase nezáleží,důležité je přihnojovat.

Cibulky co mi poslala Lenka jsou zhruba stejně velké co mám svoje.

458

Re: letnění hvězdníků r.2010

Taky si to myslím, semenáčky jsem teda sázela do kupovaného substrátu pro výsev semen a to si myslím,že bude třeba i nadále dodržovat aby na ně nebyla zemina ze zahrady moc těžká.Na zahradě jsou vysazené do normální země a nijakou zvláštní péči jim nedopřávám.Přihnojila jsem několikrát tekutým hnojivem typu Start. Později už nic. Ty nejstarší mají listy širolé tak na palec a dlouhé asi 15-20 cm.Odhadem. Všechny tyhle jsou ve volné zemi.Ty uplně první jsou ze semen od tebe Picoté a jsou 4 rostlinky další jsou z mých semen a všechny byly sázené kolem 19.1.2010
Jsou už pořádně velké a bude mi dělat asi problém je přesadit do truhlíku.