151

Re: letnění hvězdníků r.2010

Jirko super an

152

Dj:máš to moc krásný, zvlášť obdivuju, jak je tam máš urovnaný, to mně se to tak nedařilo.Jinak už taky plánuji něco jiného pro další semenáčky. Jak to zabezpečíš proti mouše?

153

Jirko foliáček je super an  a pro semenáčky dělej místo, zítra posílám semínka  ať máme na podzim cibulky ab   ab

154

Jirko, máš krásny foliáček. Jak píšeš o hnilobě, velice často se stává, že některým stejným hvězdníkům se stále vrací hniloba a to i po více roků.   Zřejmě je potřeba se těmto cibulkám více věnovat, jako je moření, opatrné zalévání atd. Já se s tímto problémem setkávám často a už si docela pamatuji, která cibule je mnohem více než ostatní náchylná na hnilobu nebo červenou spálu.

eda

155

Já vidím problém spíše v kombinaci toho počasí s jejich předchozím napadením tou hnilobou,ale snad je toho zbavím.Něž jsem zřídil domeček,tak docela hodně propršely a ta vlhkost se tam dlouho držela,tak snad už bude klid.

156

No Edo...na Karen a Jirku nemám  ab a Ty jich máš určitě taky víc než já ab

157

Jirko, máš super fóliovník ad an. Hezky cibulky vyletni a nějakou na podzim pošli ab

158

Dnes som dokončil svoje dielo. ab Čelá sú odoberateľné z netkanej textílie, ostatok igelit.

http://sklad.obrazku.cz/t403562_sklennk.jpg

http://sklad.obrazku.cz/t403563_sklennk1.jpg

159

Máš ho super,tak do této fáze bych ho chtěl dostat taky.Ale není kdy,buď prší a když ne,tak mám tolik jiné práce,že se k tomu nedostanu.

160

Kluci tu netkanou textilii dáváte dvojmo?Jednoduchá mi připadá dost slabá.

161

Jani dvojmo.

162

Pavle díky mě se zdála nějaká slabá.Dneska jsem jí koupila že se pokusím vymyslet nějaký přístřešek nad truhlíky na balkón.

163

Dj s tým časom je problém a s počasím dupľom. Už som mal nervy. Keď som skončil v robote a chcel som robiť foliovníček začalo vždy pršať... ale už je hotový, tak môžem začať sťahovať amky. ag

164

Pavle, pěkný foliaček, tam určitě porostou jak gigant kedluby.  an

eda

165

Pavle máš to vymakaný, je to nádhera. Jsi šikula, to já o sobě říct nemohu, ab Takovou konstrukci bych nedovedla vyrobit. Teď  co jsem přez vrh natáhla přez netkanou tex. taky igelit  a jen strany jsou pod textilií jsem spokojená. Ale tak pěkný jako to máš ty to teda nemám. Musí to stačit. ab

166

Poraďte mám amar. vyndat z květináčů a dát do truhlíků nebo je nechat v květnících? co je lepší?  :cool:  :rolleyes:

167

Karen,nezáleží na kráse,ale na účelu a ten plní,tak co ab an  a přeci jen,chlapi si spíš poradí ad

168

Janko  já si myslím, že čím jim poskytneš větší prostor tím je to pr ně lepší. Milka 60 je sesazuje do bedniček od ovoce -takových těch děrovaných.Mám to v plánu případně udělat se sazeničkama.
Marci to je pravda, ale přece jen když se koukneš a vidíš tak něco pěknýho, jako má Pavel!! Teď jsem zrovna přemýšlela jestli bych neměla ten igelit zase sundat, jestli jim tam nebude horko,nakonec jsem to neudělala, snad ty boky budou stačit na větrání. Víš co mě překvapilo? Říkala jsem si ,že v takovém mokrém počasí ta zlá moucha a vůbec hmyz snad ani nebudou vylézat a zatím? Zlá moucha nevím, ale ředkvičy jsou každá druhá červavá a co je mšic!!:(

169

No myslím,že ta moucha se taky ukáže..... :lol:
Horko jim bude možná až vyleze pořádně v létě sluníčko,ale sundat to můžeš vždycky an

170 Naposledy upravil: janka (28-05-2010 21:14:32)

Tak je asi přesadím ale truhlíky musí stačit  an   za dveře se mě vejdou jen ty truhlíky ab  ještě musím sehnat nějakej pevnější drát už mám vymyšlenou konstrukci nad   ad  ,snad se to povede a hlavně aby to plnilo účel  potom dodám foto jak se letní 40 amarylek na prostoru  20 x  180 cm.  :rolleyes:  http://sklad.obrazku.cz/t404423_002.JPG  takhle vypadá můj minimalistický foliovníček.  http://sklad.obrazku.cz/t404425_letnn.JPG

171 Naposledy upravil: Pavel (30-05-2010 17:26:33)

Jani paráda. Rád by som vedel čo si myslia susedia oproti čo to tam skrývaš. ab

Mám takú istú otázku ako Janka. Vyberať, či nevyberať amky z kvetináčov a zasadiť ich do foliovníčku? Mám ich v dosť veľkých kv. a pravdupovediac sa mi nechce ich sadiť do zeme. Pripadá mi to aj zbytočné, pretože si myslím že v kvetináčoch mám kvalitnejšiu zem a v prípade kontroly amky je jednoduchšie ju skontrolovať. Iste, keby bola zasadená má viac priestoru na korene, ale zase odvodnenie v kvetináči si myslím je lepšie. No neviem, som len amatér, začiatočník - nikdy som to neskúšal tak neviem. Poraďte. an

172

Pavle sousedi si myslí že jsem se zbláznila při každé změně počasí šplhám po zábradlí.  a natahuju textilii nebo folii  ab
hlavně v noci dneska jsem cvičila ve 2 hodiny ráno,zbudil mě déšť.  ab   ab

173

A to má být příští týden zas jen 8°C  :rolleyes: Tak budeš foliovníček potřebovat ab

174

Tak mě to počasí tak naprdlo že moji hvězdníčci šli zpět domů

175

Jani zrovna o tom taky přemyšlím že je stáhnu

176

Tak nevím,jestli by jim to víc neublížilo.Ta teplota jim zas až tak nevadí.hlavně ať do nich tolik neprší,teď jim spíš hrozí ta hniloba :cool:

177

Já nadtím taky uvažuji,jestli se počasí nezlepší.
Cibulky mám v zemi a pořád na ně prší. Semínkám jsem vymyslela lepší bydlení, mi máme plechovou střechu a v létě je na huře na padnutí,tak jsem semínka nastěhovala na huru.Mají se tam jak ve skleníku.A teď v té zimě, je tam aspoň trochu teplo.

178

Už jsou doma aspoň ty co byly nejvíc v ohrožení ale jestli se brzo neoteplí tak i ostatní.Byly moc mokrý tak dostaly novou hlínu.

179

Teda,to je péče ab

180 Naposledy upravil: janka (30-05-2010 20:50:30)

Měla jsem oprávněně strach vrchní suknice jsem musela sundat byly nehezky mokrý a myslím že jim moc nechybělo k hnilobě kořeny nádherný tak by mi bylo líto oně přijít.http://sklad.obrazku.cz/t406394_012.JPG a tohle je Nymph můj první http://sklad.obrazku.cz/t406404_011.JPG