Re: Amarylis-skupinka
Miro, v Edovom zozname je udaná veľkosť kvetu Charismy okolo 12cm. Takže mi to sedí skôr na Temptation. V podstate je to fuk
Karen sú to naozaj fešandy.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka
Stránky Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Miro, v Edovom zozname je udaná veľkosť kvetu Charismy okolo 12cm. Takže mi to sedí skôr na Temptation. V podstate je to fuk
Karen sú to naozaj fešandy.
no Edo, co si o tom myslis, mel tu nekdo Charismu s malym prumerem??
jsou krasny Karen
Díval jsem se znovu jaké mají rozměry Temtation a Charisma a je to tak jak jsem uvedl, Charisma je menší a i z vlastního měření má přibližně 12 cm. Ale podle záznamů může mít až 15 cm. Rozměry sbírám ze všech možných serverů už hodně dlouho. U Temtationu mám dva záznamy a to 15-20cm, 18-19 cm. Takže je zřejmé že je květ větší než má Charisma.
Mimo rozměru se dá trochu určit rozdíl podle barvy. Carisma má květ zaplněn více červenou. Střední, horní lístek bývá červený celý. Temtation má hodně tmavou červenou ve středu květu a konce lísků světlé. U Charismy se často vyskytují odlišnosti směrem k Temtation a potom vypadají hodně podobně a špatně se od sebe rozpoznají. Mirku, já bych spíše řekl, že máš Temtation.
Mirku, než začneš měnit názvy, zkus ještě pátrat po různých internetových stránkách a shanět více informací. Taky se můžu mýlit, já Temtation nemám a proto možná by někdo jiný mohl pomoci s rozměrem květu u Temtationu. (Komule, Martin, Oliq)
Mirku, Martin a Komule měli také záměnu.
ja teda tuto mam z OBI... tak zas sem si rikal, ze to nemusela byt zamena, ale tyto barvy jsou osemetne, stejne tak celočervené, ale i tak dik za tip a snad mi ostatni taky pomohou az tu budou
Já sice nemám žádnou z nich ,ale přikláněla bych se k Templationu. Je krásná.
Janko paráda!!!
ja se jmenuje ta ruzova dole -plna..je to nadhera
Míro to Sweet Nymph musela jsem ho uříznout .Cibule je vyčerpaná a začala hniloba.
to je skoda, je ale krasny, a jak ti hnije? pokud je to na povrchu tak jsem tu nedavno zminoval, ze to posypu dithane a nastesti se to zahojilo..
Chytlo to od starého květu tak jsem jí svlíkla vykoupala v Dith. a zasadila do perlitu zatím vypadá že by to mohla zvládnout.
Miro pozri do môjho alba na Charismu čo kvitla minulý rok. Kvet bol okolo 12cm v priemere. Škoda že tak skoro nepokvitne , mám ju v liečení.
asi prece jen ta ma neni Charismou, ale Temptation..no co se da delat
Pavle, ty ji máš úplně ukázkovou! jsem zvědavá, jestli se do ní někdy s nákupem trefím :o
Mirku, odstínem červené je ta tvoje rozhodně spíš Temptation
aha, tak ty už ses mezitím, než jsem to odeslala, s tím smířil
no nic jineho mi nezbyva, ale jsou si podobne..ale aspon to vim a patricne to jeste musim dooznacit-vsechna potomstva, ktera mam..
Miro, jak psala Komule, podle zbarvení a velikosti se jedná o Temptation a ne o Charismu. Moje květy měly v průměru okolo cca 15 cm. Jak psal Eda, střed byl vybarven do tmavě červena, okrajní lístky měly červený lem a mezikruží tvořila bílá.
Co se týče semínek Miro, tak již brzy uveřejním seznam. Co jsem psal do tématu šlechtení, pěstování a opýlení tak zatím platí. E. Star, Papilio a Exotica pořad drží a semenáčky pomalu začínají dozrávat. Jakmile dozrají a doschnou vytvořím seznam a rozešlu.
Taky budu mít zájem
Ja taky tak
uz taková kolonáda
Taky bych moc ráda semínka od všech křížení.Děkuji
Tak moje skupinka(o: Teprve se otevírají, ale nemohla jsem to vydržet
nadhera! kord ted kdyz na ne sviti slunce tak to mas doma jiz zarucene jaro krása!
Tychi krásné!!!!!
Stránky Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Amarylis-skupinka