361

Re: Nemocnice-2

Edo, fajn zítra ji přesadím. Jsou to ty třásněnky???  Bez lupy nevidím nic, ovšem ten květ  to se přehlédnout nedalo.  Já už mám všechno venku, mimo pár co jsou nemocné  nebo ještě pokvetou.  Nevím jestli se nestačila nakazit některá co jsem ji už dala ven.Ty co ještě jsou doma jsem taky trochu šplíchla. Mám tu takové ty mušky, malinké  .Přitáhla jsem si je se zeminou. Na ty platí žlutá lepicí  destička. Mám jetady  každej rok. Taky jsou k vzteku, ale myslím, že nijak neškodí  jen obtěžují. Nejspíš je pak "vysadím " taky na zahradu  ab   Pod textilií mívám pokaždé pavoučky  a ty je chytají do pavučinek. Ovšem tuhle hrůzu vidím podruhé,  poprve mě to potkalo u těch mečíků.To poškození vypadalo velice podobně.

362

Re: Nemocnice-2

Karen na třásněnky stačí postřik a nemuselo by se přesazovat. Když je mám na rostlinách, většinou na všech protože se rychle množí a šíří, tak je  postříkám Reldanem. Působí asi měsíc, ale je možné použít cokoliv jiného, jenom ne Biool. Je ekologický, ale k ničemu.

eda

363

Re: Nemocnice-2

Zem pro přesazování paprik sem si nabíral v skleníku kam je budu sázet a hnde sem měl na paprkách mšice a jsou středový výhony pokroucený.Tak že jistě sem mšice přinesl se zeminou a ta se doma ohřála a ony hned začaly fungovat.Přepařování země asi nebude zbytečný

364

Re: Nemocnice-2

Od Japy napadená sežehlá spálou
  12.2 2012 :http://img.janforman.com/th/spalatk42.JPG
 

  a 12.5 2012http://img.janforman.com/th/P2070014i4f1.JPG

A pak že nařízkuj,ještě že jsem odolal.

365

Re: Nemocnice-2

Já s nimi taky nemám problém.

366

Re: Nemocnice-2

A tak Jiorko Ty jsi ji nenarizkoval ale nechal jsi ji v suchu a ona zije.To je dobre.

367

Re: Nemocnice-2

Moje Purple Rain, cibule která došla škaredě postižená hnilobou ,byla vykrájená a ošetřená .
U mne jsem ji znovu ošetřila  a díru, která v cibuli vznikla vykrojením hniloby jsem zaplnila strouhaným česnekem.
Zasazená byla v Perlitu a dneska jsem měla pochybnost, jestli přece jen nechytá znovu .Zdálo se mi že měkne. Není tomu tak.  Mám z ní radost. Myslím, že mohu říct,že česnek znovu zabral.  Cibule v místě vykrájení rozhodně nehnila.http://img.janforman.com/th/PurpleRain014wp4.JPG http://img.janforman.com/th/PurpleRain028u78.JPG http://img.janforman.com/th/PurpleRain05cpqo.JPG
Povrchovou suknici, která se mi zdála podezřelá, jsem sloupla. Další vrstva má krásnou svěže zelenou barvu.Dokonce se ukázal kořínek  na kterém už je vidět začínající se větvení. Co mě překvapilo je to, že z minulé vrstvy česneku nic nezbylo.
Dneska jsem použila česnek znovu  jen už méně (jen 2 stroužky) a znovu opatrně zasadila
http://img.janforman.com/th/PurpleRain04w83v.JPG http://img.janforman.com/th/PurpleRain06e7e2.JPG

368

Re: Nemocnice-2

Karen, tleskam ! Ty jsi ale hlavicka makovicka...!!! Cesnek je prirodni antibiotikum a jak vidno zabira nejen na zdravi lidi, ale i kytek :-)

369

Re: Nemocnice-2

Karen,ja vždy tak rád čítam tvoje príspevky.Cítim v nich srdiečko.Si taká naša dobrá mama.  an

370

Re: Nemocnice-2

Co na to říct, děkuji za pochvalu.

371

Re: Nemocnice-2

Karen, zdravím tě a na 1000% souhlasím s příspěvkem od garou

372 Naposledy upravil: Oliq (31-05-2012 09:57:41)

Re: Nemocnice-2

Ja taky na stopatsot  ab
Máte k prodeji v obchodě aktara?
Nepotřebuje k okamžitému použití strikani. Posypat trochou je dost země, jakoby posоlit.

373

Re: Nemocnice-2

Nejspíš myslíš actara - což je přípravek na mšice amandelinku..Netuším jestli je v prodeji u nás. S těmi přípravky je to teď složité.To co bylo dřív je z prodeje stažené. Když jsem chtěla postřik na amku pro napadení  třásněnkou byl  to velkej problém.  To co nyní mají nově doporučené neměli a ty starý nesměli prodávat.  Tak jsem koupila jen na mšici co měli  a naštěstí to zabralo taky.

374 Naposledy upravil: Oliq (31-05-2012 19:45:21)

Re: Nemocnice-2

Ne, Aktara - je pripravek proti mouchám na narcisech. Je to systémicky dlouhodobě působící, i na msice i trasnenky se hodi tiez.

375

Re: Nemocnice-2

Oliq, myslíš toto?   http://www.agrona.sk/actara-25-wg-08g-floraservis

376

Re: Nemocnice-2

Ano, actara. Posolit zeme, a pri v každé zálivce, se rozpouští ve vodě a vstupuje do rostlinu.

377

Re: Nemocnice-2

Pokračování k fotkám nahoře od  Purple Rain.  Už se několikrát ukázala špička lístečků  a pokaždý zase uschl.  Dnešní fotka  ukazuje ale hned dva lístečky. Včera vykoukl první bylo jej sotva vidět,dnes už  má další.  Tyhle lístečky vypadají nadějněji nežli ty minulé.Jsou mnohem plnější!!!Tak doufám  a mám další naději  že se přece jen uzdraví.
Že by ten česne........ an  an  an
http://img.janforman.com/th/IMG0025wbsq.JPG

378

Re: Nemocnice-2

Karen, ty máš zázračné ruce, určitě ji uzdravíš  an  Když jsme tak u toho, jak se daří té amarylce co jsem ji k tobě dala na vyléčení? Přežila to?

379

Re: Nemocnice-2

Evi  nepřežila  ac  ac  na ni moje ruce nestačily  ac  ac
A já tomu tak věřila.Ani se nehla  a zhnila.  Možná kdybych byla na ni dala taky ten česnek, ale mě to napadlo až pozdějc. Škoda jí.

380

Re: Nemocnice-2

Nedá se nic dělat, i tak děkuji za snahu  an

381

Re: Nemocnice-2

Tak jsem dneska koukala na balkoně na amky a Exotic Peacock je hodně špatný vůbec nerostly žádné listy,tak jsem ho vyndala z květináče, sice kořeny se zdály zdravé, ale cibulka pod hlínou byla shnilá, očistila jsem jí moc jí tedy nezbylo, seřízla podpučí to měla opravdu vysoké a po zkušenostech Karen potřela česnekem,teď jí nechávám zaschnout a půjde do perlitu doufám že to ustojí
moc by mě mrzelo kdybych o ní přišla.
Karen prosím tě jak jí mám dlouho nechat schnout potřenou česnekem? Děkuji za radu.

382

Re: Nemocnice-2

Ilonko já to nechávala jen chylku aby se to tak nelepilo na prsty.Nechávám ale nejdřív cibuli na sucho oschnout  .Většinou po očistění dělám koupel v Previcuru a pak nechávám osychat .Teprve na sucho jsem dala ten česnek. Ale ty to už máš určitě hotové.Já dopoledna byla sekat trávu,zítra má být už horko tak abych nemusela ven.

383

Re: Nemocnice-2

Karen na ten Privicur jsem zapoměla cibulku jsem očistila opláchla vodou, utřela do sucha chvilku nechala zaschnout a potom přišla
na řadu tvoje specialita-česnek nechala jsem to působit a zasadila do perlitu a teď už je to jenom na ní jak to zvladne, doufám že dobře bylo by jí opravdu škoda.
Karen moc ti děkuji za radu. Také jdu teď ráno k doktorce pro lístek na peníze,odnesu ho do práce a už ven nepůjdu má být děsné
vedro celý víkend u vás na Moravě to má být ještě horší,tak ať to ve zdraví přežijem i naše kytičky.

384 Naposledy upravil: karelex (29-06-2012 20:59:22)

Re: Nemocnice-2

Ilonko, tak snad jsi to vedro ve zdraví přežila. Tady to dopoledne ještě šlo. Dokonce jsem ještě dopoledne byla na zahradě a makala.Pak už bylo pěkný dusno.

K té cibulce, já je teda taky opláchnu vodou, ale nikdy je neotírám  jen nechám osychat na ubrousku.Přijde mi to lepší.
U mne v těchto dnech vyrazil lísteček u tří cibulí "na česneku"  trvalo jim to 2 měsíce. Nejdřív snad, tak po měsíci se ukázaly kořínky. Jen ta z Thajska nic,  ta po česneku přestala aspoň hnít, už pak nemokvala ale nevím dál nic  ani kořínek není vidět.

385

Re: Nemocnice-2

Vzpoměla jsem si,že se tu někdo před párdny zmiňoval, že mu nějaká amka chytla plíseň a že nic nepomohlo.
Mě to potkalo tuto zimu. Moje chyba, zazimovala jsem některé semenáčky málo uschlé. Když jsem zjistila že se na něřem ukazuje škaredá,chlupatá šedo zelená plíseň, bylo to už docela dost  v pokročilém stavu. Všechny jsem očistila ručně, stáhla poškozené suknice. Pak jsem si udělala odvar z Přesličky - normálně z obchodu. Až vychladl normálně jsem je tam všechny nasunula.Už nevím na jak dlouho  tak odhaduji hodku. Ne každá, to přežila ,ale část jich žije.Dneska jsem dávala poslední ven .Přeslička hubí plísně i na zemině v květináči. Vlastně jsem tam s tím začínala měla jsem plísňový povlak na zemině u fialek.

386

Re: Nemocnice-2

Tak se s vámi musím podělit o velkou radost, jak už jsem tu psala mám potíže s Evergreenem v prosinci odkvetl všechny listy zaschly
a od té doby se nic nedělo. Nechala jsem ho tak až do 2.dubna do té doby se s ním nic nedělo došla mi trpělivost seřízla jsem mu podpučí šoupla do květináče a ať ukáže co umí nechala jsem ho tak a dneska jsem ho zvedla a koukám jako blázen má plno krásných bílých kořínků a ještě vyráží dva lístečky.
To už tu někdo psal prostě si dělá co chce a já tomu dotyčnému dávám za pravdu  an
http://img.janforman.com/th/1003304ad4e.JPG http://img.janforman.com/th/1003303rw0i.JPG http://img.janforman.com/th/1003300ggsd.JPG

387

Re: Nemocnice-2

Tak to si zaslouží velkou gratulaci.  an  an  an

388

Re: Nemocnice-2

Tak takhle vypadá Evergreen po 8 dnech  ab 

http://img.janforman.com/th/100330857es.JPG

389

Re: Nemocnice-2

To je úžasný, vím jakou máš radost  an  an

390

Re: Nemocnice-2

Dneska jsem kontrolovala všechny cibulky v léčení.U dvouch jsem léčbu ukončila - uzdravily se  an  an  an
První je Clown.Loni kvetl jako nová cibule z Polska. Letos nerašil , v březnu jsem seřízla  podpučí.
Výsledek se nedostavil a rozjela se velice hniloba. http://img.janforman.com/th/31201203...nahnilobupouzijicesnek3rhk.jpg, cibuli jsem důkladně očistila, zbyl mi jen malej kousek prostředku, koupel v Previcuru  a po oschnutí  česnek.Zasadila jsem ji do Perlitu.
Dnešní kontrola :  cibulka je sice maličká,ale zdravá, http://img.janforman.com/th/31201209...cibulkajezdravamj00.JPG  http://img.janforman.com/th/31201210...korenyrostoul3zf.JPG.
Nyní je znovu v zemině a doufám,že už jen poroste.