Dneska se s vámi chci podělit o několik fotek cibulky Lemon Lime. Loni jsem ji jako malinkou dostala od Evči to měla první dva lístečky. Krásně rostla, a začítkem léta měla už na zahradě ale 5 dlouhých silných listů. Pak nějak zmizela, a já si to ani nevšimla v tom pralece co mi tam narostl. teprve při sklizni cibulí v říjnu, jsem vyryla cosi maličkého, nemělo to listy ani kořeny. CHvíli mně vůbec trvalo nežli jsem pochopila kde to má vršek a co se to vlastně stalo. Podle cedulky jsem určila co to je a došlo mi že cibuli něco zespodu okousalo. Nešlo o mouchu ale o nějakého žrouta v zemi. Cibule zatáhla listy a začala sama bojivat o život. Na fotkách je vidět zárodek nové cibulky na boku, ale divný je pohled na spodní část cibulky. Z podpučí nezbylo skoro vůbec nic, poslední jeden malinkej kořínek udržoval rostlinku při životě. A dole kde bylo původně podpučí byl nějaký divný útvar - jako kdyby tam uvnitř rostla další cibule ale uvnitř - snad prostředkem nahoru?!! Mockrát jsem na tuhle cibulku koukala co se to s ní děje. Nechala jsem ji zabalenou přez zimu když už stejně spala.
Někdy v únoru jsem ji zasadila, ale nic se nedělo .Nebyla vidět žádná změna a tak jsem ji dneska vydloubla ven abych se koukla jestli něco dělá. Docela mě překvapila.
Kořínek zase jeden ale novej , na boku zřetelně vyrostla založená cibulička, ovšem znovu koukám co to dělá dole i ta divná cibulka co vypadala na podzim, že snad prorůstá vnitřkem nahoru v této snaze pokračuje. Tak teď už je znovu zasazená a budu čekat co to provede dál.