Re: Papilio
Komulko, tvoj Papilko je absolutne perfektný. Paráda. A peľ určite odlož.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 … 19 20 21 22 23 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Komulko, tvoj Papilko je absolutne perfektný. Paráda. A peľ určite odlož.
Komuklo, na to se nedá nic říct a jen zírat.Nebyl by špatný jako tapeta na počítači
Komulko, také gratuluji. Ten můj Papilio už odkvetl, kvetl jen týden a to je hrozně krátká doba.
a ted nam Edo prozrad, zda jsi ho necim opylil, ted nesmis delat tajnyho
Jediný, který mě kvetl byl Alfresco.
no...jestli se zadari tak deti by mohly byt luxusni!
Komulko také gratuluji. Moc pěkný.
moc děkuju všem za gratulace, pyl odložím a všem vám ze srdce přeju stejnou radost, jakou mám já po třech letech pěstování
Je vidět, že se lepšíme. Zpočátku nekvetl skoro nikomu a dnes už je vykvetlých Papilků docela dost.
Toto je cibule Papilia,která má dva nezávislé růstové vrcholy.
Totéž mám já u svého Splash a mám dojem,že Janka u Autrey.
Jirko to je zajímavé ještě jsem to neviděla
To by mohly kvést každy vrchol zvlášt to by bylo nádherný
nakonec ti pokvete 4 ci 5 stvoly a dostanes se tak do Guinesovy knihy rekordu
Myslím si, že se časem rozdělí a budou dvě samostatné cibule.
Jirko, veľmi zaujímavé. A táto cibuľa je tvoja??? Prikláňam sa k Edovmu názoru, že po čase dôjde k rozdeleniu cibule.
... a aj takto sa dá pestovať Papilio. (zdroj internet, zo zbierky istého milovníka hipp.)
foto je super-kombinace Papilia a paroznatek je super
tak já se jen v kvapu musím pochlubit, úplně jsem zapomněla na ty chudáky co jsem dala na zimu domu a dnes koukám :rolleyes: můj drahý papilio který kvetl v lednu opět vykvetl 2 květy...:|:|, zítra hodím foto jupííí
Jirko, také se mně to vloni stalo u jedné cibule a přesně jak říká Eda a Pavel - rozdělila se na dvě
blahopreji Leni, uz se tesim na foto, v Dobříši byl dobrej Plus, obcas sme tam jezdili,chi :-))
Leni, já mám v Dobříši bratra a exšvagrovou Lenku. Nejsi to náhodou ty?
Tak se vám musím přiznat jakej jsem debil .Moje Papilko jsem utopila, ale musím na svoji obhajobu dodat, že to vůbec nechápu. Rosto vyrazilo mu jeden lísteček od miminka na květ teda nejde,ale vypadalo normálně. Zalívala jsem málo kdy horem většinou spodem do misky.Je to dva dny co jsem si všimla že je jakýsi divný, zdálo se že se začíná kejvat jako když cibule není pevná a navíc mi připadala že je i měkčí na hmat.Včera jsem si všimla že má i listy nějak méně pružné a protože zemina byla suchá postavila jsem jej do vody v misce.Udivilo mě jak rychle se květináč nasákl vodou a ráno - dneska jsem znovu byla překvapená že zemina vůbec nevysychá a to už jsem jej nesla z pokoje že jej vyklopím. Vůbec tomu nerozumím ,nezdá se mi že bych jej zalévala moc pokaždý až byla zemina kolem cibule suchá,ale když jsem Papilko vyklopila ,byl kořenovej bal sice dokonale prorostlej ale taky zhnilej
.Vypadalo to jako houba otrhávala jsem to z něj prstama a vůbec to nedrželo pohromadě. Proto taky při posledním zalití tak rychle nabralo vodu. Celej bal se proměnil v houbu.
Cibuli jsem taky oloupala ale ta snad ještě dopadla celkem dobře. Očistila jsem co šlo, dala jsem na 2-3 hod mořit na hnilobu a do večera sušila. Teď jsem Papilko znovu zasadila a uvidím.Někdo tu psal, že to Papilko chce málo v zimě zalívat, ale jak poznat kdy ? Tak mám radost aspoň že má dvě miminka ,ale jen jestli dorostou.Kořínky zatím nemají.
Tady jsou fotky.
Karen, to se někdy stane i u jiných odrůd. Štestí, že jsi na to přišla včas. Určitě se vzpamatuje. Nebyl někde v chladu, právě nyní jsou teploty venku hodně nízko.
To mě teda nenapadlo.Přímo v chladnu jako venku nebyl, ale pro nedostatek místa aby měl co nejvíc světla jsem jej šoupla na nějaký čas až přímo na okno - na sklo před truhlíky.Okno je plastový netáhne ale studené bude.Stálo tam tak 7-10 dnů pak jsem jej dala jinam, protože při zalití jsem se k němu nemohla dostat.Že by to bylo tím?????:(:(:(
no hlavne, ze je Papilko vcelku v pohode-aspon tak vypada :-)
ja narozdil od vas vsech - skoro asi jako jediny si nemuzu vynachvalit plastove kvetinace, u tech hlinenych se mi spatne odhaduje doba zalivky, takze nekdy mi prijde, ze jsou moc na suchu a nekdy, ze sem to prehnal..
mozna to byl Karen i Papilia problem...
No Karen, myslím si že problém vznikol oveľa skôr a to konkrétne pri letnení! Môj osobný názor je že letnenie Papilia v črepníku zakopaného čiastočne v zemi bola chyba! Voda nemala kam poriadne odtekať a prvotný problém mohol vzniknúť tu. Preto možno cibuľka ani nerástla, len prežívala. A po vykopaní už to bolo v takom štádiu, že sa cibuľka nedokázala spamatať. Nevadí, človek sa učí na svojich vlastných chybách najlepšie. Papilio má tendenciu veľmi rýchlo "vyrobiť" veľké množstvo koreňov za krátky čas. Myslím že bude v pohode, pekne si ho očistila.
Záchrana prišla včas!
a Miro, ja mám všetky kvetináče plastové. ... a som spokojný.
Tak ty si Pavle myslíš, že je lepší jej zasadit stejně jako ostatní do volné půdy? Ale to při podzimním braní dom budu muset ty kořeny zakrátit. I u ostatních amek jsem žasla co po nich zbylo kořenů v zemi,jenže tam to bylo jedno stejně jsem je pak zasušovala. Tohle Papiko mělo na začátku - kvetlo letos v březnu- jen tři menší listy. Po tom co jsem jej na podzm vzala dom tyhle tři listy zhodilo a narostlo mu 9 nových teď ale už měsíc se nemění jen mu vyrostlo jedno mládě.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … etneni.jpg
tejně jsem si říkala že jestli tentokrát nenakvete, zkusím jej zasadit příští sezonu navolno do půdy.
Stránky Předchozí 1 … 19 20 21 22 23 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio