Re: Papilio
Ahoj Rito to jsem zvědavá jestli aspoň tentokrát budeš mít štěstí moc bych ti to přála
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj Rito to jsem zvědavá jestli aspoň tentokrát budeš mít štěstí moc bych ti to přála
Tuším, že to bude asi Exotic Star, já ti taky držím palce, ať máš so jsi chtěla . Objednala jsem i Germu, ale znám to, taky už mám doma dvě (byl to shodně Lemon Lime) :lol:
Tak jsem si objednala jako ty také Germu a ještě Amigo překvapilo mě v jakém byly pěkném stavu Lemon Lime doma nemám tak by mě to ani nevadilo no uvidíme necháme se překvapit
Rito, poupata jsou tak pokroucená, že se nedá poznat jejich tvar a tím pádem jestli jde o Papilio. Snad vykvetou a potom bude vše jasné. Držím palečky.
Ahoj Rita, nechcem byť zlým prorokom, ale na papilio to nevypadá... :mad: (na fotke nie je moc dobre vidno napojenie stvolu na kv.puk. Keď ti trochu povyrastie pridaj foto ešte raz)
Prajem ti ho tak, ako by som si ho prial aj ja. NEMÁME NAŇ ŠŤASTIE !!!!!
Janko také máš u papilia takové tvrdé listy - jiné než u ostatních hvědníků????
Já kupovala údajné papilio letos na jaře. Také nekvetlo a teď jakoby zamrzlo. Nepřirůstá, ani nežloutne prostě se ani nehne :o
Jani, moje údajné Papilio je úplně stejné jako to tvoje, teď mu začaly žloutnout všechny listy, tak nevím co se bude dít... Je pořád na stejném místě, není nově přesazený, tak netuším co se mu nelíbí... Omezím trochu zálivku a uvidíme Jinak listy má o dost tvrdší než ostatní amarylky
Jani, tvar cibule odpovídá na Papilio. Mohlo by to jednou vyjít.
Andi, Evčo, Papilio se jak popisujete chová vždycky záhadně a nikdy se neví co bude právě dělat. V létě mívá dobu odpočinku, kdy žádné listy nerostou zrovna jako v zimě. Poznat jestli je právě v období klidu je docela obtížné. Trochu by se měla omezit zálivka a pravděpodobně i hnojení. Podle mě je nejlepší žádné změny s ním nedělat, on si dá pauzu a pak opět po nějakém čase vyraší nové listy.
Děcka ty listy neodhadnu jestli jsou trdší nebo ne.Ale je pravda že vyhnalo 3 listy a od té doby stojí,nežloutnou,cibule neměkne tak to neřeším ono se jednou probudí.Mám ho na západním okně a vypadá spokojeně.Pro jistotu s ním moc nehejbám.
Janko,nepsala jsi náhodou,že máš odpolední?Teď mě to teprve trklo.
Já dělám jen 5 hodin mám skráceny uvazek kvuli in.duchodu.Jezdím na 12 a vracím se kolem 18 h.Ale byly doby kdy jsem skončila 21 h. a dojela domů 23,45 h.
Tak to jo.
Jani verím že to Papilio je a moc ti ho prajem. Ale na 100 percent to bude až keď vykvitne. Ale podľa cibule to vypadá veeeeľmi nádejne.
Díky jen doufám že to bude brzo.Kdo na to má mít nervy jestli je nebo není Papilio.
Rito je nádhernej kolik jich máš že píšeš:další Exotik
Kdybys nevěděla co sním tak ho ráda adoptuju (odkoupím)
Ahoj Jani, mám dvě velké cibule (po jedné z Eurobulb a Rostlinek cz.) a jednu malou, ta může být tvoje
Druhou velkou jsem slíbila mamce.
To bys byla hodná ráda jí příjmu do svých řad
Jiřinko, kdybys mělo do budoucna semínko a nebo miminko, tak si na mě prosím prosím vzpomeň Je to opravdu kráska
Evi promiň
máš e-mail
Rito...ale je vážně krásná.Kdyby zas bylo mimi..........
Jiřinko,zkus ji opýlit,já bych semínka taky moc rád.Potomstvo bude hodně zajímavé.
Taky bych měůa zájem o semínka ,čistá a křížená prosím,prosím
Já ji zkusím opylovat, ale nevím, jestli to k něčemu bude. Ona již pomalu kvetla v krabici. Je z výprodeje od Rostlinek.cz., (byla koupená jeko jako Papillio za 89,- Kč).
Pro Evču a Marci - miminka vám pohlídám . Objevují se, zrovna teď jsem jedno našla u Sumatry
Jiřinko, jsi poklad Sumatra je taky moc pěkná Vlastně všechny tvoje kousky jsou výstavní
Rituš, tys mě tak namlsala, že jsem si chtěla E.Star alias Papilio také objednat - mám ji totiž na seznamu chtěných pro příští rok - a zjistila jsem, že už je vyprodáno... smůla, mohla jsem k ní přijít levně
Někde mi rostou semínka Exotic star,ale to byste museli vydržet ještě 2 roky než budou kvéts.Abych vám neposlala něco jiného.Těm co jsem poslala překvapení ,je docela možné že už ji mají.Já je loni nasázela všechny dohromady bez označení.
Helenko kdybys je našla jedno bych ráda klidně si 2 roky počkám
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio