151

Re: Papilio

Tak toto je moja nádejná cibuľa na Papilio. Nie je síce šišatá, ale videl som už aj takéto cibule Papilia. Kúpená je začiatkom roka, nekvitla... Teraz sa letní vo foliovníčku a myslím že sa jej celkom darí. Tak dúfam, že budúci rok ma poteší kvetom - Papilia !!!! ab an ab

http://sklad.obrazku.cz/t422078_papiliocibua7.jpg

152

Tak ty máš taky Papilio venku?! No já právě taky, a nezdá se mi že by mu to zatím nějak škodilo. Řekla bych že spinká. Zdá se mi stále stejné, i když ze začátku určitě poskočilo. Mně teda kvetlo a tak to vím jistě ,že je to ono. Hned po odkvětu mu narostly tři listy a na tom se nic nezměnilo,je se mu co je venku listy prodloužily.Taky se mi zdá ,že mu zesílila na šířku cibule, ale to se mně taky může jen zdát. Mám jej pod přístřeškem hned na kraji, abych měla kontrolu,původně byl vzadu a dost mi vyschl.
http://sklad.obrazku.cz/t422101_17201020...letnnnazahradod8.5..jpg  http://sklad.obrazku.cz/t422100_01201025....jpg

153

Také moje Papilio odpočívá. Má čtyři listy, které se trochu prodlužují a nové zatím nerostou. Každou chvíli se dívám, jestli se mezi listy neobjeví náznak nového listu a stále nic.

eda

154

Edo to je uplně jako já ab ab taky pokaždý nakukuju jestli tam něco neleze ab ab ab a taky stále nic.  ab

155

Koukám že Papilia odpočívají všem  ab    ab  moje má taky 3 listy a nic jiného ,nakukuju mezi listy  stejně jako vy.  :rolleyes:

156

Jani tak si nakukovala až si sa dočkala... a príspevky píš sem prosím. an
Inak moje "Papilio" má omnoho tmavšie listy ako ostatné amky.Veľmi podobné listy farbou má aj E.Star, ale na dĺžku u E.Star sú omnoho dlhšie. Tie u "Papiláka" sú tak okolo 30-35cm dlhé max. do 40cm. V skleníčku sa mu evidentne páči, rastie mu už 9.list.

157

Tak jsem teď zkoumala tu barvu listů u Papilia  a moje teda tmavší listy nemá,delší jsou možná je mám i víc nežli těch  tebou uvedených 40 cm a vypadají takové snad pevnější .

158

Tak jsem zase okukovala listy jsou dlouhé 48 cm ale barva je normální nepřipadá mi tmavší  an

159

Moje Papilio má listy všude zelené, jenom okraje listů po celé délce jsou trochu do žluta. Taková slabá žlutá linka.  Mladá cibulka Papilia má těsně nad cibulí barvu tmavě fialovou.

eda

160

jj tak ten okraj tam vidím taky an

161

Edo máš pravdu, ta linka je ale hodně slabá an

162

Jani, ako sa má Papilák??? ab

163

Pavle zatím nic moc vystrčil růžek a teď mi připadá že stojí  an   asi ho  nebaví jak ho chodím každou chvilku okukovat  an  mám strach s ním hejbat Eda psal že to nemá rád tak nevím jak ho donutit k činnosti  ab    ab   ab

164

Jani, zkus mu číst pohádky an Třeba si dá říct ab ab

165

O veliké řepě to by mohlo zabrat  ab   ab

166

Tak pohádky nezabírají a dokonce se mi zdá že se zatahuje spátky ,jenějjakej menší.  ac

167

ten můj se teda nemění,ale taky neroste.

168

Tak Papilio uplně zatáhlo takže nic   ac   ac   žádné těšení.  ac

169

Tak to je škoda Jani ac ac To udělal naschvál protože věděl že jsme na něj všichni natěšeni ab ab

170 Naposledy upravil: janka (02-08-2010 19:26:51)

Edo co tvoje Papilio  :cool:   moje  nepokvete ale roste  mu  4 list tak aspoň něco  :rolleyes:

171

Moje Papilio se dneska konečně probralo ze spánku an Je mu vidět nový lísteček, tak budu doufat že i nasadí na květ ad

172

Evi to bych ti přála,aspoň někomu by vykvetlo. an  :|Už se bojím sním i pohnout s rozmazlencem  ab

173

Uvidíme, třeba jenom porostou listy a nepokvete :mad: Ale doufat můžu ab ab

174

Nezakřikni to   :mad:

175

Moje Papilio stále ještě spí. Listy má pěkné zelené, ale nic nedělá. Když jsem byl na dovolené, bylo v zavřeném bytě přes 30 a to se amkám moc nelíbilo, ale přežily.

eda

176

Moje Papilio take pořád odpočívá já jej mám ale venku s ostatníma amkama.Má stále tři listy co mu narostly ještě po odkvětu a venku se jen prodloužily. Původně jsem jej dala moc daleko od vchodu a jak ostatní rostly nebylo na něj vidět a tak jsem jej ještě jednou stěhovala.Nijak nereagovalo jen ty listy hned po přestěhování ven se hodně prodloužily aspoň tak o 15 cm.

177

Moje Papillio na jaře vystrčilo 5 mm poupě, ale brzo uschlo. Začal růst list a poupě se ukázalo na druhé straně, ale také zaschlo. Teď je s ostatníma venku na střeše a už má 5 listů, tak aspoň, že se rozjelo.

178

Hlásím probuzení papillia an ab ab
Včera jsem objevila nový lísteček. Od jara se ani nehlo - tedy možná trošku povyrostli listy na délku, ale nemělo žádné přírůstky. Jsem zvědavá co udělá, ale na květ to asi takhle koncem léta nebude.....

179

Papilio už tlačí 3 list tři mělo,rostou jako z vody.  an   Květ nic  ab

180

držím palce an