271

Re: Pěstování ze semínek-2

U mne právě začíná jedna rašit .Takto kvetla minule http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … 08_....jpg
Tak jestli to dobře dopadne tak specielně pro tebe jeden opylím. Už jsem to ani nechtěla.

272

Pokud vydržíš do jara, tak budeš mít od nás z fóra tolik semínek,že nebudeš vědět kam s nimi.

273

jj  ab  ale to myslím ani nechce  ab  cibulku nemám, jinak bych jí nabídla,loni jsem měla letos nic.

274 Naposledy upravil: janka (17-01-2012 22:24:12)

Kdybys měla zájem o dospělou cibuly  .http://www.ekozahradnictvi.cz/amarylisy   mají slušné ceny. an  an  an

275

Já budu mít semínka,ale až tak za měsíc.Tak pokud budeš mít zájem mohu ti po dozrání poslat už naklíčená semínka.
O víkendu mrknu jestli nemám z loňska cibulku a pak ti napísu.

276

Ráda počkám  ag

277

Tak jsem se dívala.Cibulky od loňska mám asi 2,ale ruku bych za ně do ohně nedala.Je to zrovna v kastlíku kde dělal kocour pořádek  ab  .Raději ti pošlu naklíčená letošní semínka.

278

Tak mě vykvetl semenáček.Křížení Baby Star - Dancing Queen.
http://lenkakk.rajce.idnes.cz/semenac_B … 010063.jpg
Celá máma, jen uprostřed je malý ,,pokroucánek" po tatínkovi. Má je 2 květy, cibulka je ještě malinká, a druhý květ je normální, jednoduchý.

279

no vidis Leni, jsi sikula
hned muzes zaregistrovat tento semenac do naseho noveho fora(titulni strana fora..)

280 Naposledy upravil: lenkak (22-01-2012 18:40:50)

Tiše jsem doufala v plnokvětý.Mám je ráda, a mám jen 2.
Jo a leze stvol u Baby Star xAphrodite

281

Leni, ty seš šikulka  an

282

Leni to máš semenáček od Komulky? Také jej mám ten matka Baby Starotec + Aphrodite .Ještě mám od ní druhé křížení  a to  Byby Star + Gren Godes .Žádná ale zatím neraší i když ta první má průměr cibulky 4 cm a druhá  5 cm.Tak se teď budu o to víc těšit.Bude zajímave jestli budou stejné

283

Heleno děkuji. Už se těším na nový přírustek  :o  koukala jsem u Vás na alba a zaujala mě ještě Elvas 1  ab  od ní semínka či cibulky náhodou nemáte? já asi nebudu moc chodit tady na ty stránky a koukat na alba nebo to opravdu u mě bude vypadat jak v květinářství  ab

284

Tak to nejsi sama  ab  měla jsem jednu a dneska mám problém kam s nimi i manžel už rezignoval a už ani nenadává  ab  a udělal mi na ně police ve sklepě,což mě vyrazilo dech,tomu bych nikdy nevěřila  ab   ab   ab

285

n.a.n.i.-nevykej mi.Elvas je plnokvětý tak se nedá množit semínkama jen cibulkama co vyrostou u hlavní cibule.To co zde opylujeme plnokvětýma cibulkama jsou kříženci a nikdo neví co které semínko zdědí.Takže je to takové složitější a musíme čekat až se cibule umoudří a udělá další cibulku.Zatím malou cibulku Elvase nemám.

286

Dobrá heleno  ag  To jsem nevěděla. Sestře přišel katalog Lukon glads kde Elvas byl. Máte někdo nákou zkušenost s nákupem přímo na prodejnách v Praze?? konkrétně ZAHRÁDKÁŘSKÉ POTŘEBY, Ivan Peterka, Plaská 9, Praha 5 - Malá Strana nebo HEŘMAN HAVELKA
prodejna ZAHRÁDKÁŘ, Francouzská 78, Praha 10. Dají se tam pořídit cibulky Amarylisu?

287

nevim, zda ta Francouzska ulice neni IP Pavlova, pokud jo..tak tam maji hodne semen - super vyber a i hvezdniky a jine cibuloviny tam maji, panove co tam byly byli urcite z oboru, rozumeli vsemu dobre.

288

Tak mi jde na květ druhý kříženec. Tohle mám ale od Komulky  a je to Baby Star 1 + Aphrodie. Bude to letos tříletá cibulka měla na podzim průměr  4,8 cm, obvod 15,08 cm.

289 Naposledy upravil: karelex (01-03-2012 16:00:01)

Dneska jsem si všimla že semenáčci a to 2 ze tří co mám z křížení  Papilio + Reticulatum
asi budou mít ten bílý pruh po tatínkovi .To bych ,měla velkou radost .

http://img.janforman.com/th/IMG0057fejv.JPG

Jak to vypadá u ostatních, máte taky takové náznaky pruhu??????

290

no to jsem zvedav co jsi to vyslechtila za Adelu  ab

291

Mě bohužel nic nevyklíčilo,dost mě to mrzí.

292

a nikdo další tohle nemá?

293

Ja mám 1ks, idem ho pozrieť.

294

Tak zlé správy - je po ňom!  ac  Od začiatku bol biedny, neskoro aj vyklíčil... škoda.
Karen - opýtam sa, za to nič nedám, ak by sa ti darilo v jeho pestovaní a pekne ti semenáčky rástli, možno by si bola ochotná mi jedno poslať. (aj keď o rok) Uvidíš ako sa ti bude dariť s jeho pestovaním. Počkám koľko bude treba, samozrejme ak by ti nejaký uhynul považuj túto žiadosť za bezpredmetnú.

295 Naposledy upravil: karelex (01-03-2012 18:36:05)

Zatím to necháme tak, jsou moc maličkyý, ale když dorostou  tak 3ani nepotřebuju.
Nakonec jsem sama komu se zadařilo, tak bych se s vámi podělila. Jeden ty a jeden Pavel.
Ale je to daleko.

Nezapomenu neboj - už je to poznamenaný.

296 Naposledy upravil: Pavel (01-03-2012 18:58:58)

Díky   an  Jirko bol predo mnou, takže on je na prvom mieste.  an

297 Naposledy upravil: helena (01-03-2012 19:04:42)

Tak to jste na omylu já mám 3kuse  ab
jeden červený  a dva jsou bílé-světlé

298

Děvčata,opatrujte jako oko v hlavě,a až budou mít dceřinné cibulky,tak se jich převelice rád ujmu.A klidně i od každého kusu zvlášť.Je pravděpodobné,že nebudou stejní.

299

zatím to vypadá nadějně

300

Helenko, jak to myslíš:" jeden červený  a dva jsou bílé-světlé"