Re: Pěstování ze semínek-2
Edo a ako sa darí Papilio X Lemon Lime ? Vyklíčilo ti niečo?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Edo a ako sa darí Papilio X Lemon Lime ? Vyklíčilo ti niečo?
Pavle, máš pamatováka. Vyklíčily 4 semínka ale rostlinky jsou ještě hodně maličký.
Tak aspoň niečo. Nech sa darí.
Děkuji Janě za poslaná semínka. Dorazily v pořádku, i když se podle datumu trošku zatoulaly.
Včera jsem vyhazovala poslední semínka Amorice- všechny zplesnivěly na povrchu a uvnitř byla ze zárodku kaše. Vzešly někomu?
Leni, já mám u Amorice už několik lístečků, přesně nevím teď kolik, ale vzešly celkem pěkně
Takže mi vzešlo zatím 7 semínek z 12
Amorice mi vyklíčila polovina, asi 7, ale všechny mají spálu a některé plíseň. Nejlépe klíčil President a Minerva od Evči, ale i jiné. Já je mám plovoucí v naprosto stejných podmínkách a jsou v klíčení velké rozdíly. Troje tu máčím od 4.5. a zatím ani kořínek, takže brzy skončí ve WC. Nerad píšu jména, aby si někdo nemyslel, že od něho to klíčí a od druhého ne. Je to tak a nikdo s tím nic nenaděláme, tak to neberte osobně, za to nikdo nemůžeme. Semínkářům a semínkům zdar.
Já jsem dala plavat čtvery semínka a bez úspěchu, takže zůstávám u osvědčeného - rovnou do substrátu Opravdu nezáleží na tom od koho semínka jsou, pokaždé klíčí jinak... přírodě hold neporučíme
Tak u mne mám v jednom případě Amorice -otec z 10 semen jen 2 nejdou - zatím všechna semena plavou.Starší amorice čistá taky moje ze 12 semen mám 4 rostlinky.Rovněž starší, vlastní Evergren + Amorice z 10 všechna. .matka Night Star + otec Amorice s odstuoem skoro měsíčním dneska se hrabe druhé semínko!!z 10 zasetých. Také jsou moje.
Je to velice různé. Původně jsem vše dávala přímo do země. Teďka ta poslední nejdřív plavou. Jak tak koukám, ani jsem neměla jiná semena Amorice nežli svoje.
Taky máte pocit že čím je víc léto ,tím hůř klíčí semínka.V lednu to šlo jak na běžícím páse a teď katastrofa.
Dnes mi znovu vykvetl Picote,nechtěla jsem dělat semínka,ale udělám experiment-kolik jich vyklíčí.V zimě klíčili jedna báseň,tak uvidím.
Heli, mám stejný názor, mě te´d hodně špatně klíčí semínka :mad: Jediná vyjímka je Roma od Jitky, nasadila jsem 20 a už je 18 venku A to podotýkám byla nejméně měsíc stará semínka
Heli,jesti budeš mít Picotee čistě,tak mi prosím pár pošli.Moc děkuju předem.
dj pokud chceš cibulku z letošních semínek,mám ještě 5 kusů.
Helenko Pikotka se má čile k světu už má třetí lístek
Ta teda jede.Tak ať hledí už kvést ať vidíme co z toho bude.
HAhaha to jsi přehnala né
Já jsem jeden semenáček měl,ale povedlo se mi ho shodit a polámat a on se se mnou rozloučil.Heli,mě je to jedno,jestli semínka nebo mimčo,ale v těch vedrech mám docela strach o tu rostlinku.Jedině že by si mi ho opatrovala než se ochladí a snad pak.Ale semínka stačí.
dj nevím kolik bude semínek,amarylka je na zahradě a po tom sobotním koupání nemá pyl.Ještě se neotevřel jeden květ - spolíhám na něj.
Helenko myslím že mám od tebe Prelude x Suzan těm se daří krásně rostou.
Máš pravdu,jsou ode mne.Jsem zvědavá co z toho křížení vyleze.Už aby kvetly.
Tohle křížení asi sedlo.Vzešly první a jsou z kříženců nejsilnější.A na květy jsem taky zvědavá ale to si musime nějakej den počkat.
Karle vyhledala jsem si tenhle tvůj příspěvek a dneska jsem sázela do zeminy svoje první plaváčky. Měla jsem je taky v petkách jako ty. Vyklíčila celkem pěkně, u jednoho vyrostl jen lupínek a kořínek nikde.Ale i tak jich bylo dost.Pořád jsem si nebyla jistá jak mají být moc velká nežli je dám do zeminy,teď jsou asi ve stejné fázi jako na tvém obrázku. Jo a když je zasadíš dáváš je ještě pod vršek z petky? Já je pro jistotu zakryla.
Karen, já semenáčky už do petek nedávám, na fotce to vidíš, jsou v plastových krabicích od pečenáčů (úplně mi tečou sliny), které miluji jako všechny ryby. Ani je nepřikrývám, rostou opravdu dobře. Zatím jsem neměl lístek bez kořínku, spíš naopak, přesadím všechny i nevyklíčené, abych to pak nedoplňoval.
Dík za odpověď, jak je ta krabička hluboká? Já je dávala původně do krabiček od zmrzliny, ale ty byly mělké a kořínek se tam kroutil.Proto jsem přešla na ty petky. To máš tu krabičku přepaženou něčím zabořeným do země? Já si plánuju ,že až je na zimu budu brát dom, tak ty co jich je víc dám do truhlíků a tam bych je taky takto nějak rozdělovala. Uvažovala jsem o nastříhaných víčkách u Perly. Co to máš ty?
Krabička je hluboká 7 cm, mohlo by tam být víc zeminy než mám já, odděluji to normálním izolovaným měděným vodičem položeným na povrchu
Evčo prosím, ještě jeden dotázek
Jak poznám, že je semeník zralý???? Praskne, nebo se to musí odhadnout????
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pěstování ze semínek-2