Re: Botanická hippeastra
Nie, jedná sa o čistý druh.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nie, jedná sa o čistý druh.
Pavle, tak nás nenapínej
Zuzi, Jungle Star to nieje. Navyše J.Star je hybrid Papilia.
Evi - čo by to bolo za prekvapenie, keby som vám to prezradil.
bude to botanicky cerveny ze zelenym stredem :cool:
Pavle ,Hippeastrum Morelianum nebo Glaucescens?
a nebo H. aulicum ?? :cool:
já si myslím že je to čisté Papilio
Nie, nieje to žiadny zo spomínaných.
To vážne chcete vedieť už pred rozkvitnutím??? Nechcete prekvapko? Ste nedočkaví.
Zastavujem tipovanie - ešte by ste na to prišli a bolo by po prekvapení.
Pavle,ty lišáku,že Tobě už pokvete H. Bukasovii?
A jinak jak se daří Mandonii a Bukasovii,jedou?
Nie, nie.
Neprezradím...
Nie že by som nebol rád keby už H.bukasovii kvitol, ale myslím si že jeden rok (možno aj viac) si na kvet ešte počkám. Botanické druhy (vačšina druhov) nerastú až tak rýchlo. A dva roky od semienka - to by bolo fantastické.
Momentálne tieto druhy majú odpočinok, hoci sú v teple. Začali im schnúť listy, jedna cibuľka H.bukasovii prišla o všetky. Nejako ma to netrápi - bolo to tak aj minulý rok.
Fotka H.bukasovii 2ks (vľavo) a H.mandonii 4ks (vpravo) z 16.2.2012
Ale i tak je máš krásné -velké a těch listů!!
Mě se pěkně rozjelo Aulicum,myslím že se už brzy mohu těšit na květ,cibulka má už cca 5 cm v průměru a po lonské jednolistové sezóně jsem z něj nadšený.
Je to zážitok vidieť tieto "pravé" druhy v kvete. Bezpochyby H.aulicum je jedno z najkrajších. Fotky sú pekné, ale farby na živo sú ohromujúce. Jirko - v akom substráte ho máš? Myslím tým jeho zloženie.
Pavle,abych řekl pravdu,tak je to směska toho,co bylo v tu dobu doma(řizkovací substrát,rašelina a Floria pokojovky),ale asi mu to vyhovuje,protože cca měsíc po přesazení nasadil 3 listy a přes zimu další 2.Mám v plánu jej dát do většího květináče,ale nějak nebudu zasahovat do balu,jen jej obsypu směsí co jsem dělal na podzim.
Já mám také zálusk jít spíše do botaniky,ale výhledově za rok či dva, zatím musím postupně dát dohromady barák a teprve až bude hotová zimní zahrada(10 m2) určená jen pro Hippeastra,můžu do toho jít.Mám již nějaké kontakty venku,jen bych ještě potřeboval,aby se chytil i Hans Werner,už jsem mu tak opatrně psal,ale zatím se neozval.Jinak teď zatím velice a moc bojuju s místem,nebýt možností chodeb v paneláku,bytů obou babiček a mamky,tak to můžu zabalit.Letos jsem nakoupil dalších 20 druhů.Takže jsem na cca 120 kultivarech + nejakých pár botanických,ale nic co by stálo za řeč.A 350 různých křížení a dalších asi 100 no name cibulí s různých zdrojů,ty jsou menší,zatím nekvetoucí.takže počítám napřesrok,jak to začne nakvétat,tak budu duplicitní cibule šmahem šupat sem na fórum.Dceřinných bude na podzim asi od 20 druhů určitě,namátkou C.Rose,Reggae,Sumatra,Jungle Star,Apple Bl.,Hercules atd.Tak se připravte
S tým miestom je problém aj u mňa.
Ten problém máme všichni.Dneska jsem vytáhla další skupinu cibulek co se začínají budit .Už jsem se rozhlížela po skříních kam s něma až odkvetou!!
ja je davam na chodbu kde je 10st a tam se rust sekne a tak ani listy nečouhnou
Takovou chodbu já nemám. Je tmavá nemáme tam žádný okno,tak to se nehodí. Musím je postavit na skříně,aby to přečkaly než půjdou na zahradu.
Tak to já mám zatím místa dost, protože na dvoře přistavujeme dílnu, bude zateplená tak už si plánuju police na amarylky
Taky jich máš málo ale jen počkej tímto tempem ti nebude stačit za pár roků ani celá dílna.
no už se to zase pomalu rozjíždí kdyžtak přistavíme
Jirko,tak to já jsem proti tobě úpný břídil z mými asi 60 cibulema a to jsem si myslela bůhví co nemám
Já místo mám,ale ten zahradník ,ach jo
Zajímalo by mě, jestli je normální aby u těchto druhů takto se skláněly listy. Když jsem je měla loni na zahradě na zemi, ani jsem si toho nevšimla. Nyní jsem je ze stolku přestěhovala do skříně k oknu.Je dobře vidět,jak jsou listy dlouhé a převislé.Mají tady víc slunka.
Podle mě měly málo světla a příliš tepla.
Je to normálne, v tomto období keď je ešte menej svetla. Prispôsobujú sa svetelným podmienkam a "načahujú" sa za svetlom. Myslím si že v lete keď bude svetla dostatok, budú mať aj silnejšie listy a budú rásť viac hore - sú to epifyty, niet sa čo čudovať. Musím však povedať, že ti krásne rastú. Asi by som to nejako extra neriešil.
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra