421

Re: Botanická hippeastra

Nie, jedná sa o čistý druh.  ad

422

Jungle star?

423

Pavle, tak nás nenapínej  ab   ab

424

Zuzi, Jungle Star to nieje. Navyše J.Star je hybrid Papilia.
Evi - čo by to bolo za prekvapenie, keby som vám to prezradil.  ab

425

bude to botanicky cerveny ze zelenym stredem  :cool:

426 Naposledy upravil: Evča (25-02-2012 12:51:42)

Pavle, to máš pravdu  ab  ale kdo to má vydržet ?  ab  tak ten květ aspoň popožeň  ab   ab http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10460.gif

427

Pavle ,Hippeastrum Morelianum nebo Glaucescens?

428

a nebo H. aulicum ??  :cool:

429

já si myslím že je to čisté Papilio  ad

430

Nie, nieje to žiadny zo spomínaných.  ab
To vážne chcete vedieť už pred rozkvitnutím??? Nechcete prekvapko? Ste nedočkaví.  ab   ab   ab
Zastavujem tipovanie - ešte by ste na to prišli a bolo by po prekvapení.   an   ab

431

Pavle,ty lišáku,že Tobě už pokvete H. Bukasovii?
A jinak jak se daří Mandonii a Bukasovii,jedou?

432 Naposledy upravil: Pavel (05-04-2012 18:42:29)

Nie, nie.  ab   ab   ab  Neprezradím...  ab  Nie že by som nebol rád keby už H.bukasovii kvitol, ale myslím si že jeden rok (možno aj viac) si na kvet ešte počkám. Botanické druhy (vačšina druhov) nerastú až tak rýchlo. A dva roky od semienka - to by bolo fantastické.
Momentálne tieto druhy majú odpočinok, hoci sú v teple. Začali im schnúť listy, jedna cibuľka H.bukasovii prišla o všetky. Nejako ma to netrápi - bolo to tak aj minulý rok.
Fotka H.bukasovii 2ks (vľavo) a H.mandonii 4ks (vpravo) z 16.2.2012
http://img.janforman.com/th/H.bukasoviimandoniim5rr.jpg

433

Ale i tak je máš krásné -velké  a těch listů!!

434

Mě se pěkně rozjelo Aulicum,myslím že se už brzy mohu těšit na květ,cibulka má už cca 5 cm v průměru a po lonské jednolistové sezóně jsem z něj nadšený.

435

Je to zážitok vidieť tieto "pravé" druhy v kvete. Bezpochyby H.aulicum je jedno z najkrajších. Fotky sú pekné, ale farby na živo sú ohromujúce. Jirko - v akom substráte ho máš? Myslím tým jeho zloženie.

436

Pavle,abych řekl pravdu,tak je to směska toho,co bylo v tu dobu doma(řizkovací substrát,rašelina a Floria pokojovky),ale asi mu to vyhovuje,protože cca měsíc po přesazení nasadil 3 listy a přes zimu další 2.Mám v plánu jej dát do většího květináče,ale nějak nebudu zasahovat do balu,jen jej obsypu směsí co jsem dělal na podzim.

437

Já mám také  zálusk jít spíše do botaniky,ale výhledově za rok či  dva, zatím musím postupně dát dohromady barák a teprve až bude hotová zimní zahrada(10 m2) určená jen pro Hippeastra,můžu do toho jít.Mám již nějaké kontakty venku,jen bych ještě potřeboval,aby se chytil i Hans Werner,už jsem mu tak opatrně psal,ale zatím se neozval.Jinak teď zatím velice a moc bojuju s místem,nebýt možností chodeb v paneláku,bytů obou babiček a mamky,tak to můžu zabalit.Letos jsem nakoupil  dalších 20 druhů.Takže jsem na cca 120 kultivarech + nejakých pár botanických,ale nic co by stálo za řeč.A 350 různých křížení a dalších asi 100 no name cibulí s různých zdrojů,ty jsou menší,zatím nekvetoucí.takže počítám napřesrok,jak to začne nakvétat,tak budu duplicitní cibule šmahem šupat sem na fórum.Dceřinných bude na podzim asi od 20 druhů určitě,namátkou C.Rose,Reggae,Sumatra,Jungle Star,Apple Bl.,Hercules atd.Tak se připravte

438

S tým miestom je problém aj u mňa.  an

439

Ten problém máme všichni.Dneska jsem vytáhla další skupinu cibulek co se začínají budit .Už jsem se rozhlížela po skříních kam s něma až  odkvetou!!

440

ja je davam na chodbu kde je 10st a tam se rust sekne a tak ani listy nečouhnou

441

Takovou chodbu já nemám. Je tmavá  nemáme tam žádný okno,tak to se nehodí. Musím je postavit na skříně,aby to přečkaly než půjdou na zahradu.

442

Tak to já mám zatím místa dost, protože na dvoře přistavujeme dílnu, bude zateplená tak už si plánuju police na amarylky  ab

443

Taky jich máš málo ale jen počkej  tímto tempem ti nebude stačit za pár roků ani celá dílna.  ab  ab  ab

444

no už se to zase pomalu rozjíždí  ab  kdyžtak přistavíme  ab   ab

445

dobrý!!!

446

Jirko,tak to já jsem proti tobě úpný břídil z mými asi 60 cibulema  ac  a to jsem si myslela bůhví co nemám  ab   ab   ab

447

Já místo mám,ale ten zahradník  ab   ,ach jo   ab

448

Zajímalo by mě, jestli je normální aby u těchto druhů takto se skláněly listy. Když jsem je měla loni na zahradě na zemi, ani jsem si toho nevšimla. Nyní jsem je ze stolku přestěhovala do skříně k oknu.Je dobře vidět,jak jsou listy dlouhé a převislé.Mají tady víc slunka.

http://img.janforman.com/th/IMG0041tnl4.JPG

449

Podle mě měly málo světla a příliš tepla.

eda

450

Je to normálne, v tomto období keď je ešte menej svetla. Prispôsobujú sa svetelným podmienkam a "načahujú" sa za svetlom. Myslím si že v lete keď bude svetla dostatok, budú mať aj silnejšie listy a budú rásť viac hore - sú to epifyty, niet sa čo čudovať. Musím však povedať, že ti krásne rastú.  an Asi by som to nejako extra neriešil.