Re: Botanická hippeastra
... tak som čosi našiel aj na nete. Na fotke hore je hybrid H.Mrs.Garfield, dole H.reticulatum.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
... tak som čosi našiel aj na nete. Na fotke hore je hybrid H.Mrs.Garfield, dole H.reticulatum.
Ahoj,
kolegové, pokud chcete získat jejich semena gippeastrumov druhu, je nutné opylovat pylem stejného druhu, ale různé klony, protože drtivá většina druhů samosterilna i neda se svoim pylkem zaplodnit. Tak to dává smysl, aby cebule v různých místech nabizet, nebo se dohodnou získat a sdílet s pylem z různých řas klonů. Je také třeba pěstovat ze semen, protože z každé semeno růst jednoho klonu a mohou pereopylovat.
Nestačí použít pyl z jiného květu stejné rostliny?
akorad by to ale chtelo nekde koupit botanicke druhy,coz je docela velky problem :lol:
Chystáme se teď zrovna objednat semena botanických druhů od Maura Peixota z Brazílie. To je stejný dodavatel, od kterého má už vypěstované malé rostlinky Pavel.
A můžeme se přidat k objednávce?
Určitě se můžete přidat. Nabídku najdete na http://www.brazilplants.com/Seeds.html
1 balení po 10 semenech stojí 3 Euro. Teď jsme ještě posílaly dotaz, zda je možné semena poslat i do té naší zimy. Jana
takze v tomto odkazu jsou jen semena?? i tak bych byl pro
Já bych se asi holky přidala,tak mi pak dejte vědět.
hl. Hippeastrum calyptratum to je neco pro Mirdu
Taky jsem koukala na ten samej je to docela něco neobvyklého. O 10 semen by se nás mohlo podělit několik .
Já bych z nich měla mít Hippeastrum_striatum . Sazeničku mi dala Evča,byla malinká s jedním lístečkem .Dobře rostla a úžasně se namnožila mám z ní celej trs.Ale kvést jsem ji neviděla.
Takovouhle jsem ji dostala
a takto narostla při přesazení do truhlíku na zimování
Pořád mohutní , za chvíli bude mít vyplněný truhlík na šířku celej .
teda Karen!-ta vypada jak tzv.cibule množilka,jestli ji znas -roste do poschodí... .-)
Tu teda neznám,kde jsi se toulal ?
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http … mp;bih=590 tady je Karen jediny foto na celym internetu kde tuto šalotku neboli množilku znaji-jinde foto kde prave tak typicky roste na sobe není! aspon neco,ale mala fotka to uznavam...
Já myslela že si děláš lochec a ona ta cibulka fakt existuje. dík za poučení
sice cibuli prave jako jedinou zeleninu nejima nemusim,ale tahle je aspon zabavna-jak roste na sobe jinak mi cibule nesmi na zahradu, to ma mamka zakazany :mad:
Cibulku používám běžně v kuchyni, ale syrovou ji nejím ale Pepča ji klidně kouše ke chlebu. Dřív jsem ji i na zahradě pěstovala, ale už to nedělám. Dá se na trhu koupit za pár kaček to se nevyplící se s tím pachtit.
od dob kdy jsem na praxi zrovna v nejvetsim hycu plel ježatku kuří nohu z cibule nebo spis s cibulí tak ji nechci ani videt
Jani,tak jsem si něco vybrala a přidám se k vám.
Jasně, Heli. Jen co Mauro odpoví na náš dotaz ohledně počasí, ozvu se.
Obávám se, že tohle H. striatum nebude. Tento druh by měl mít jasně ohraničenou bílou linku ve středu listu, jak je to vidět na Pavlově fotce v prvním příspěvku na této stránce.
T.
tommy já se v tom teda nevyznám, ale napsala jsem do vyhledávače H.striatum a všechny obrázky co mi vyskočily měli listy jednobarevné.Žádnej světlej proužek na listě nebyl. Na těch prvních dvouch fotkách je jiná rostlina H.Mrs.Garfield, dole H.reticulatum.
Nebo jsem něco zase nepochopila??
Já myslím,že se Tommy trošku upsal,myslel asi,že máš Reticulatum.Striatum má samozřejmě listy celozelené.
To jsem ráda, že jsem nic nepopletla.
Tak Mauro už napsal, že semínka se dají poslat. Pokud se tedy někdo chce přidat, napište mi SZ nebo přímo sem do diskuse. Jana
jeste se chci zeptat, na kolik asi vyjde postovny a balny-od nich sem? nevis?
O balném nic nepsal, poštovné na celou zásilku by mělo být 6,- EUR.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 … 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Botanická hippeastra