211

Re: Pokec o všem-5

Dobrý den,taky pěstuji hvězdníky, a velice ráda si čtu Vaše příspěvky. Minulý týden jsem si koupila v Baumaxu hvězdník, který brzy pokvete. Teď ale nevím,až odkvete,jestli ho mám nechat spát,nebo ho pěstovat dál. Můžete mě prosím poradit ? Děkuji. Romana

212

Romano, raději ho nechat dále při vegetaci, vyjimečně pro letošní zimu a až příští rok mu upravit zimní spánek. V zimě se zaléváním trochu opatrněji a jestli má novou hlínu, tak radši nehnojit. V zimě je nedostatek světla a proto je vhodné hvězdník umístit na nejsvětlejší okno.

eda

213 Naposledy upravil: janka (02-11-2010 16:29:53)

Jirko mám taky jeden plnokvětý kolib. a taky voní.Velmi jemně.Hned jsem ho šla oňuchat.   ab   Dneska rozkvetl první květ.  ad
http://sklad.obrazku.cz/t533693_005.JPG

214

Máš trochu jiný než já,ten můj je zabarvený lehce do zelena a má kulatější květ.

215

Ale je krásnej  ae  připomíná mi Jewel v malém.  ab   ab

216

ten je uzasnej! ze se nestydis takhle mi delat chute!! ac

217

Janko, moc se ti povedl http://www.celysvet.cz/skin/smile/s491.gif

218 Naposledy upravil: janka (02-11-2010 18:31:20)

Rito děkuji. an   an
Míro já taky slintám nad tvým Bingem. Zrovna mi psali z T-trade že objednané am.už nemají ,poslali aktualní ceník tak jsem si obj. 3jiné.Ale jsem naštvaná chtěla jsem Splash a Picote a není ani jeden.  ac  ac                                                                           
Tak jsem zrovna zjistila že jsem nejukecanější    :mad:    :mad:   :mad:      .Chtěla jsem zjistit co značí už.s rozšířenými právy.
Ale aspoň je tu pohyb a Eda nám to tu nezruší.  ab     ab      ab

219

Jani,ty nám děláš chutě.Kde na ty cibulky chodíš? To  u nás vůbec nemají. ab ab
Já mám z kolibří jen Trintino a místo růžového červený.To mi nemůžeš dělat ,já pak nemohu v noci spát ab ab ab

220

Edo,myslíte si,že příští rok pokvete,když teď nebude odpočívat?

221

Martine tak semenáčky od tebe dorazily v pořádku, už jsou zasazené.Díky moc!!

222

Romanko, pokud pokvete nyní tak znovu zjara nevykvete, ale budete ho hnojit a spát ho dáte příští rok na podzim a další jaro by opět měl krásně vykvést.... ag

223

Není zač Karen. Jen ať rostou. an

224

Romano, Andi již vše vysvětlila. Ještě malou připomínku, že můžou postupně vyrašit až tři stvoly přibližně do dvou měsíců.

eda

225

Martine ještě dotaz,ta semena byla tvoje nebo od někoho? Nenašla jsem fotku rodičů u tebe.

226

tak take dekuji Martine, dosla dnes a jsou v poradku, ted je jdu zasadit, prijel sem z prace pozdeji.. tak jupí na ne, díííky

227

Miro, taky není zač. Pro Karen - semínka jsem dostal od někoho, ale už nevím od koho. Doma bych to dohledal. Teď jsem momentálně v práci. Zítra se podívám.

228

takze pochazeji z krizeni, kdy matka i pyl je stejny-myslim, zes psal Lovely Garden..

229

tak a jsou zasazeny .-)

230

Romano,některé hvězdníky mohou kvést za příhodných podmínek i 2 krát do roka.

231

ano je to tak..takovy Evergreen kvetl v lednu a pak v cervenci...

232

Všem Karlům  Přeji slovy Františka Nepila  hezký a ještě hezčí den , hodně zdraví , štěstí a dobré pohody.

Myška

233

No,já je pěstuju už asi 3 roky, a teprve letos v září kvetl FAIRYTALE, a jěště nějaký růžový. Vždycky jsem se o ně starala,ale nekvetly. Letos jsem je dala ven,zalila jsem jen občas,málokdy s hnojivem a oni rozkvetly. Tím se zachránili,protože jsem je už chtěla jinak vyhodit. Děkuji Vám za rady.

234

Dneska jsem byla ve sklepě pro jablka,tak jsem hned zkontrolovala Amky a Exotic striped
začal vyhánět lístek není to brzy? :o Vzala jsem ho do bytu přesadila a teď nevím jestli jsem neudělala chybu ad spinkal jenom od začátku října ac

235

ja bych ho premistil do teplejsi mistnosti-ve sklepe byva chladno a vlhko a hl.chytli mi tam kdysi cervenou spalu a od ty doby uz nikdy do sklepa, ale treba mas jiny typ sklepu...no pokud jsi ho jen presadila a nezalila tak se snad nic nestane...

236

Mirku bydlím v paneláku,tam je sucho a velká zima ve sklepě také není an už jsem je tam měla loni tedy jenom 4 kusy letos jich je podstatně víc a byly všechny v pohodě ab
Jenom jsem jí přesadila nezalila a mám ji nechat růst v bytě nebo odnést zpátky do sklepa?

237

jo ty mas panelakovy sklep...tedy spis neco jako špajz? si myslim, ze kdyz by tam bylo 15-20tak to bude lepsi nez kolem 10, takovou mam zkusenost aspon ja... takze se rozhodni podle teploty a hl.nezalevej, kdyz mela tak kratky veg.klid tak neni jistota, ze by Ti vykvetla, zatim vyckej, ono se poupe ukaze samo, pokud ne, tak to zkusis nejdriv vysadit tak v pulce prosince...toť muj nazor

238

Míro panelákový sklep žádný špajz ani spíš prostě v suterenu koje na nepotřebný
bordel máme tam kola a manžel mi letos vytvořil poličky na amky,aby nebyly na zemi
okno jsem zakryla aby tam nešlo slunce a mohly spokojeně spinkat.

239

jo tak uz vim .-)))) - to vis, nejsem moc mestsky a tak toto neznam ag tam snad tech 15bude , to by melo byt OK

240

Já takový sklep měla taky. Zimovala jsem tam křečky a usínaly. To znamená že tam bylo dost chladno. Ale neměřila jsem to ,tenkrát kytky žádné co by takto zimovaly u nás nebyly.Měla jsem jen zmijovec,ale ten zimoval v komoře nebo pod postelí. Je fakt že nikdy nekvetl,až jednou tady.,ale jen jednou.