Re: Pokec o všem-6
Jani u nás budou Obi otvírat asi v březnu,tak to by bylo akorát hned tam půjdu šmejdit a věřím,že něco najdu i cena není špatná už se těším
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jani u nás budou Obi otvírat asi v březnu,tak to by bylo akorát hned tam půjdu šmejdit a věřím,že něco najdu i cena není špatná už se těším
Večer jsem koukla na skříň a našla špičku jednoho poupěte, jednu cibuli naprosto spící a dvě vystrkující listy. Zatím je tam nechám a uvidím, jestli vystrčí i květy(o:
Myslím že Mirek má uplně pravdu. Vždycky jsme si přece říkali že ty jejich cibule jsou nějak nabuzený .Uvidíme jak ty cibule kupované pokvetou letos. Zatím mi z loňských nasadily na květ ty obyčejné.Dneska jsem vytáhla první z loňských kupovaných u fa.cibulka.cz - Elvase .Má nasazeno na květ,ale měl tak příšerný podpučí snad 5 cm tak jsem jej skrojila a uvidím.Zatím odpočívá po koupeli a večer zasadím.
pokud muzes, vyfot to prosim, me ceka asi totez a rad bych to videl,dik .-)
Mě jdou na květ bez problémů i ty loňské a vetšina má dva puky.
no obvykle byva vzdy o neco mensi cibule nez po koupeni a nebo pri nejmensim pocet poupat na stvole nemusi byt tak vysoky (misto 7 treba uz jen 5)
Zdravím všechny nové uživatele i ty už známé -po dost dlouhé době. O problémech, které jsem měl v druhé polovině roku se zmíním jindy, teď se obracím na Jirku nebo Mirka, někdo z nich tu psal, jaký kupuje substrát, bylo to velké množství, nemohu to najít. Díky Karel
Zdravím tě Karle a opětovně vítám
Ahoj Karle,vítej zpět.No já si substrát míchám,používám na Azalky a Rododendrony,smíchám s klasickým zahradnichým a s pískem.Pořád mám pro Tebe odloženy ty cibulky Giraffe a Amorice,tak jestli jsi pořád svolný s výměnou za Charismu,tak napiš.
Mirečku to jsi psal mně? jestli ano, tak nafocené to mám, ale však víš zatím nemohu stahovat,ale nemohla jsem si hned vzpomenout - už jsem to dělala loni a našla jsem to tady od této fotky dál se koukni http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … znutim.jpg
jj Karen, takze staci seriznout podpuci jen do pulky..dik a to moření delas tak, ze cibuli ponoris celou do láku nebo ponoris tak,aby se lák nedostal dovnitřku cibule-tedy místo odkud rostou listy...?
Ahoj Karle, doufám, že nas navstivis casteji jinak já kupoval substrat z firmy Sinco - je to v Mělníku, je to substrat UNI20 - zatím v nem rostou nejlépe ze vsech co jsem kdy pouzil
Zdravím Karla a také Roba.
Mirku, potřebujem najít naoplátku hormony na růst listů. Když jsou na květ, budou i na listy.
Edo, to bohuzel nevim...jen jestli na listy neco takoveho je, kdyz je tolik hnojiv
ale zkusim se podivat do meho sesitu, ze stredni, kvetinarství-pokud ho najdu:-))
kdyztak sem neco dam o te hydroponii v miner.plsti..
jinak mam tu Edo jen zminku on CYTOKININY-podporují tvorbu výhonů, takže jedině na netu si neco najit, ale pravdepodobne se pouzivaji tyto cytokininy...
Vím, že to není jednoduché, Už dlouho hledám nějaké přípravky k růstu, ale je to špatné.
pamatuji si, ze ucitelka rikala, ze i hvezdniky se pestuji v miner.plsti-tak neco o tom napisu...
pouziva se pro rostliny k řezu(karafiaty, gerbery, alstromerie, ruze)
pestuji se tak hlavne matečnice pro skizen rizku( pravdepodobne in vitro-aby tam nebyla zem a necistoty)
jsou zde vysoke naklady na technicke zarizeni-mísící nádoba,pocitacova jednotka-míchá hnojiva,hadickami privaden roztok
desky plsti 8cm silne, 15-30cm siroke, 1m dlouhe
objem hmotnosti na 1m3=80kg, pri suchem stavu obsahuji 96% poru vyplnenych vzduchem
desky se bali do igelit.folii, ktere chrani plst pred mechan.poskozenim
zabalene desky se pokladaji na uhrabane zahony ve skleníku, ktere jsou zakryte folii
zabranuje se tak sireni plisni ze zeme
pred vysadbou musi byt desky provlhceny vodou
do proriznutych otvoru se vysazuji mlade rostlinny
po vysadbe se doplní hladina živ.roztoku az k povrchu plsti a po tydnu se necha voln protekat
2x tydne se v odebranem vzorku meri pH roztoku, optimum pH 5,5-6,5
zasolení pudy se pravdi na el.vodivost, pri zvysene vodivosti se nahromadily soli-musi se zastavit hnojení a proplachnout cistou vodou
v lete je spotreba roztoku vyssi
na 1m2plochy/den = 3-4l roztoku
tak si dokazete predstavit jak je to narocne...
Mirku já tu moji cibuli tu co jsem už tady měla a ani není tak docela vysušelá jako ty kupované jsem dala do hrníčku kam se právě vešla tak že se nekácí a roztok jí sahal akorát po krček. Ale když jsem máčela ty kupované tak jsem je ponořila i celé.Vždycky si říkám že kdoví s čím se setkaly.
mam strach, ze kdyz je ponorim cele, ze to tam bude delat neplechu, po ten krcek si myslim, ze to bude v poho..
Já jsem ty ponořené celé pak nechávala "hlavou"dolů vykapat a pak je nechávám ležet několik hod .,ale většinou do rána na ubrousku až docela oschly. Nic jsem nepozorovala že by to něco udělalo.
Dneska byl dobrý den . Jela jsem do nemocnice za doktorkou a stavěla se v květince pro vázanou kytici ,dostala jsem k ní 2 cibule amaryllisů gratis. Jsou odkvetlé tak neuvidím letos co jsou zač. Ale nevadí.
teda takovy znamosti! no jsem zvedav co budes mit .-)
Teda Jani ty máš štěstí
A třeba ti i v létě ještě jednou vykvetou když jim dáš nyní novou kvalitní zem!
Bylo by to fajn, zasadit je musím stejně zatím jsou bez listů.
Teda Jani,já chci taky takové květinářství
Helenko to jsou velké nahody.Jednou jsem tam šla pro kytici a dali jsme se do řeči o Britkách má nadherného kocourka.A dneska jsem šla zase pro kytici a darek byl k tomu.
Tak jsem dnes objevil u Cibulky Baby Star o průměru jen 19 cm dva květní puky,u takto malé cibulky je to celkem překvapení.A radost mi dělá Exotic Star,ta má 3 puky.
tedy to je prekvapko! Baby star ac je trochu obycejna, tato vlastnost je velmi cenna a zadouci
Baby Star o průměru jen 19 cm ti připadá malá????!! Moje Byby Star jsem dostala loni od Evči jako mládě a kvetla sice jen jedním stvolem ale se 4 květy.Cibulka měla průměr 6,3 cm - obvod 19,78 cm.
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-6