Re: Pokec o všem-7
Kive taky tě vítám
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Kive taky tě vítám
já myslím, že jedině Radek je na tom jinak, než my všichni... ale tam zase určitě zuří konkurenční boj o lepší místo na světle, takže si vlastně člověk nevybere
Kive, ibišky máš nádherné, jejich velkým milovníkem je kopci - mrkni na její stránky
Moc díky za přívítání!
S Kopci - Jiťou se známe, právě přes ibišky, no a taky ji vděčím za tuto závislost. Hlavně za to, že mi řekla o tomto foru.
tak to je dobry
Kive,taky tě vítám za chvíli z tebe bude závislák
Tak ty krásná slova taky doma slyším
Ilonko,doufám že vté léčebně budou mít amarylky
Leni, to nevadí já je přidám k ostatním
Kive, také tě zdravím na fóru, Máš pěkné ibišky a ten obrázek nemusíš více zmenšovat, má rozměr 600x400 což je na rychlost prohlížení obrázku ideální. Třetí řádek ve skladu obrázků je kód pro malý klikatelný snímek, ale když do skladu dáš velkou fotografii např 2500x2500, tak se i tento malý obrázek bude otvírat pomalu. Věřím, že se ti tu bude líbit a budeme se těšit na další fotografie.
dalsi pekny druh z celedi amarylkovitych :-) http://www.seemnemaailm.ee/eng/index.php?GID=11206
A jinak dneska jsem se namichla. Zabíjím morky a vyřazuji nepotřebné kohoutky. Včera jsem začala s morkama ale povedlo se mně chytnout jen 3 a zbytek mně utekl na půdu. Tak jsem špekulovala jak to udělat abych nedopadla stejně a vymyslela jsem ,že je pustím na přední dvorek tady není přístup na půdu ani zahradu. Víš co mi udělaly???? Dvě jsem chytla a to už jsem viděla že je zle dvě mně ulítky na střechu.Zrovna jako předčasem Mirkovi jeden kohoutek. Tomu se ovšem nestratil. Já takové štěstí neměla. Po chvíli mě přišel říct soused že mu jeden sedí na střeše,tak jsem se šla kouknout druhej už byl fuč a tenhle jak mě viděl se vznesl jak orel jen jsem slyšela svištět křídla nad střechama. Odpoledne přišel soused znovu že má jednoho na dvorku a že se jej bojí aby jej nepoštípal. Tak toho jsem chytla ale druhej ?? O toho jsem přišla.
jak se spokojeně vyvalujou! jen ty ne, co?!?
Já se snažím neusnout a když tu nikdo není htaju na počítači Pasianc, abych neusnula.
tak se vyřadil sám
a proč je Karen likviduješ? to víš, já žádný zvířata /kromě kočiček/ nemám, tak se možná ptám blbě...
Nechávám si slepice které snáší - na vajíčka. Kohouta mám jednoho na chov. Jeho potomky -kohoutky prostě sníme. Co s něma .A morky chovám taky na maso. Jejich vejce se taky dají jíst ,ale víc jak jeden pár neumístím. Morka je na odchov mladých náročká na místo. 6 týdnů po vylíhnutí musí být kuřata s matkou v ohradě na hluboké podestýlce a nesmí na ně napršet ani trochu. ani se dostat do vlhka. Takový krytý výběh mám jen jeden.Takže jakmile dosáhnou stáří 6 měsíců jdou do mražáku.
Jinak ještě vyřazuji staré slepice, ale to za mne udělala loni zjara škodná ,tak že není co vyřazovat mimo kohoutků.
no vidíš, a ti to cítí a zdrhnou sami! lepší krušný život za humny, než být tuhoš v mrazáku!
už se mi zavírají víka, jdu do peří. dobrou
Já taky naposledy nakrmím mrňouse a lehnu tak dobrou noc ahoj zítra
teda jsou to poletuchy JKaren vid?! cemu rikas morek?
Kive-taky tě vítám mezi námi.Ty ibišky jsou krásné.
Karen-to je fajn,že se pejsek lepší.Morky je škoda-nejspíš skončí na cizím pekáči než že by žila za humny.Ale třeba se někde objeví.
Psal jsem pí Grimové, jak mi vykvetla " Tosca ", ve skutečnosti Fl. Queen, byla ráda za tu info, psala, že vyměnila několik dodavatelů a teď objednávala od největší holandské, www.floralia.nl. Z jejího popisu mě vyplynulo, že jí to Holanďani posílají špatně. Chce ještě vědět, jak mi vykvetou další dvě, co mám od ní. Ona si také nechává od každé vykvést pro kontrolu jednu cibuli. Dokonce uvažuje, že se obrátí na východ, kde prý mají daleko slušnější jednání
Mirku ne morek ,ale morka neboli krůta ,či krocan. Poslední co mi zůstal už to má za sebou, a z kohoutků araukán jsem chytla 2 kohoutky oba ze svého chovu byly to ty divoce zbarvení.Další jsem nedostala zatím z půdy. Chci se tě zeptat, když jste u vás zabíjeli kohoutky aroukán taky je vážíte už myslím vykuchané? Ty moje měli 1,20kg. Ale docela se mně líbili, byli docela kulatí něco na nich bude. To kohoutci od snůžkových slepic - kříženky jsou daleko víc kostnatí i když zase větší.
Karle já měla od Grimové na podzim dvě cibule Donau a San Remo, obě byly správně a zdravvé - takže pochvala. Tak jí to můžeš připsat až jí znovu napíšeš. Bylo to kupované Evčou.
Tak tos mi vylepšila náladu, právě na S.Remo čekám a ještě na Gervase. Kéž by se obě povedly.
Snad si na tvoji zpávu vspomenu, až jí budu psát.
Jo tak ještě Ambianci jsem měla taky od ní, no já měla vcelku na tuhle firmu štěstí.I minulé byly správně, ale to už bylo minulou zimu.
Od p. Grimové mám taky cibule. Záměna žádná, ale červená spála je je. Riskla jsem i Lukon p.Koníčka. Cibule menší, ale zdravé a co je hlavní, taky bez záměn. Docela překvapující, protože mám štěstí, že co objednám, jakékoliv cibuloviny, nikdy nemám to co chci.
teda Karen morka jsem nikdy neslysel, znam jen kruta, krocan....hold na Morave je vselicos jinak, jako treba zemjaky ci jak se to pise, no jiny kraj jiny mrav...
Zemjaky, kobzole, to se říká na českomoravské vysočině. Babička pocházela ze Škrdlovic a já tam byla každé prázdniny. Tak je možný, že ten název morák, mám odtud. Jinak utečence jsem dneska se sousedy honila ale neulovila. Morka byla v zahradě vedle hřbitova ale utekla mi na hřbitov a až prošla dokola celej hřbitov utekla do polí.Tak je konečná, nejspíš ji odstřelí nějaký ten myslivec.
A vážili jste při porážce kohoutky aroukán?
Zemjaky, kobzole, to se říká na českomoravské vysočině. Babička pocházela ze Škrdlovic a já tam byla každé prázdniny. Tak je možný, že ten název morák, mám odtud. Jinak utečence jsem dneska se sousedy honila ale neulovila. Morka byla v zahradě vedle hřbitova ale utekla mi na hřbitov a až prošla dokola celej hřbitov utekla do polí.Tak je konečná, nejspíš ji odstřelí nějaký ten myslivec.
A vážili jste při porážce kohoutky aroukán?
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-7