361

Re: Pokec o všem-8

KOpči je nádhernej ale chudák synek vydržet u focení ten smrádek. ab   ab   ab

362

ano, cesnek jiz nektery vyrostl v lednu...ted uz je vyssi-prerostl i ten poprasek snehu co rano napadal..ja zimu nerad a mam radost, ze se s ni rad zanedlouho rozloucim an

363

Míro to jsme dva taky zima nerada.  an  an

364

Mě vykukovaly hlavičky česneku některé už taky v lednu, ale jen pár, měla jsem strach, aby mi nepomrzl, sadím ho hlouběji. Teď už je venku skoro vše...!!! Sadila jsem dva zákonky-celkem 100 ks. No ale za tu námahu to stojí. Není nad voňavý, pořádný český česnek....Mirku, moříš to něčím ? Já jsem to máchala v Rovralu 20min.. Sice je asi rok zakázaný, ale měla jsem ho ještě doma zbyteček z roku předtím, tak to jsem to použila.

No, já jsem se chtěla Ivana zeptat, co musel synkovi slíbit, aby se s tím vyfotil, ale mám dojem, že jsem někde četla, že zmijovec smrdí snad jen první tři dny, třeba se s ním fotil už ten čtvrtý den...:-))

365

Jinak Mirku, jak jsi psal, že budeš kupovat stromečky meruněk, já mám jednu doma-jako jeden strom. Odrůda úžasná, bohužel netuším její jméno. Nesadila jsem si ho na zahradu já, ale můj soused, který zahradu využíval ještě když nebyla moje. Ptala jsem se jej, co je to za odrůdu, ale neví už...:-(. Dozrává docela brzy, jde o ranou odrůdu, má větší plody, barva až do syté oranžové a místy červená. Výborná chuť, jak na jídlo, tak na zavaření, ovšem nejluxusnější z ní jsou marmelády..!!!

366

jo v cem..to ti nereknu, z prace si prinesu namichany lák, ve kterem se mori cibule tulipanu - pak by se stejne vylil, takze toho vyuziju, ale bude tam asi pripravek Sportak

367

podívám se na něj, budu potřebovat náhradu za Rovral na letošní rok...

368

jeste mi tu delej chute! dnes jsem si ji chtel koupit--hm meli zavreno! bydlis nekde na jihu ne? ja si moc nepamatuji odkad kdo presne je :lol: takze se timto omlouvam

369

mňam  meruňky na jakykoli spůsob ad  ad  ab

370

no kdyby neměly tu pitomou chorobu -mrtvici tak by to byl jistě nejpestovanejsi ovocny druh v Čr .-)

371 Naposledy upravil: karelex (19-02-2011 21:55:18)

No teda nám tady zrovna padá sníh, tak tady to moc nevypadá .Ale hned bych taky šla lákat jaro za zahradu ab ab ab
A tu hrušeň mám jednu: hrušeň Decora zimní odrůda Původ - ČR , vyšlechtěna na ŠS Těchobuzice. Vznikla křížením odrůd Konference a Clappova. Registrována v r. 2000.   a  druhá  hrušeň Gracie raně zimní odrůda Původ - ČR , vyšlechtěna na ŠS Těchobuzice. Vznikla křížením odrůd Holenická a Boscova lahvice. Registrována byla v r. 2004.  Ještě jsem sázela  jabloň: jabloň Topaz - Zimní odrůda s atraktivními plody, s chruplavou a šťavnatou dužninou. Vyznačuje se dlouhou dobou skladovatelnosti.
Broskvoň Queen Lady.

jsem si to šla vyhledat do fotek na Rajčeti ab  jinak bych to taky už dávno nevěděla

372

nam teda nepada a klidne se bez nej obejdu, teda kdyz nebude -15 to bych si pak nejaky centimetr vzal ab

373

Mirku, bydlím na jihu-mezi Zlínem a Uherským Hradištěm...Vůbec se neomlouvej, já taky zapomněla, odkus si ty....:-). Někde od Brna...? :-)). Meruňky jdou jen na jižní Moravě. Kolega z práce už jezdí od Vsetína a říkal, že u nich moc šancí vypěstovat meruňky není....a broskve taky ne. Ty mám mimochodem taky moc dobré...:-))). Jinak já nemám moc velkou zahradu-cca kolem 500m. Ale naši mají dvě a na tu jednu už nestačí, tak ji mám svěřenou "do péče". Ta má 2 000m-to už je záhul. Je tam plno ovocných stromů, ale bude to chtít omladit a nasadit víc trnek.....to víš, u nás využijeme hlavně ty trnky....:-)))

374

Já asi nebudu muset nic mořit, mečíky jsou rok od roku chcíplejší, takže to spíš vypadá na pořízení nových)o:

375

Já jsem od Brna, a meruňky u nás dozrají  a jsou moc dobrý, ale to nesmí z jara zamrznout  a to se stává velmi často. Zato broskvoně ty to většinou nechytnou.Loni nebyla meruňka skoro žádná, ale rok předtím to bylo meruní spousta. Loni zmrzly květy.Bylo jich tam sotva do pusy. Broskve byly loni vpořádku.

376

no nebydlim u Brna, nybrz u Berouna..ale nutno dodat v klimaticky anomální obci-rekneme, ze uz casto se stalo, ze za ceduli je mokro a u nas sviti slunce, tak co si o tom myslet, ze?
sousedovi merunka a broskvone rostou tak to zkusim taky, broskvon mam od lonska a letos chci prave tu merunku, mam  v zemi i fikovnika a v pohode

377

Karen, to samé u nás. Loni meruňky sotva na jídlo, předloni jsem měla zavařeno, naděláno marmelád a jíst už to nikdo nechtěl.....měli jsme meruňkový měsíc :-), koláče, knedlíky....

378

Tichy..copak mas s  mecikama? jo jinak je jiz vydan clanek na AZ o Hymenocalisu, kdyby to nekoho zajimalo jak se pestuje a vaha,,,

379

nikdo nechtel jist mrunky?myslim, ze bych je mohl jist porad ab kazdy se divi, ze jich snim tolik a nic inyho jist ani nechci ab

380

Tak pokud má soused úspěchy s pěstováním obojího, taky bych to zkusila...Za zkoušku to určitě stojí.
Pak se s náma doufám podělíš o své úspěchy...:-))

381 Naposledy upravil: kopci (19-02-2011 22:20:48)

Bylo jich prostě MOC....:-)), pak už jsem to nosila i kolegyním do práce pro děti. Náš malý se toho přejedl postupem toho měsíce :-)))). Jinak my je můžeme taky i ve větším množství, ale předloni byla fakt úroda nečekaná.
To samé mám s jahodama. Mám velký záhon jahod. Zpočátku kluci chodí a jak se začne jen trochu červenat, je jejich. Po nějaké době pak kdybych je neposbírala, nechali by je tam shnít...

382

kdyz se zadari tak to sem nebo na svuj web hodim an

383

Mirku,nevím, zmenšují se, zaútočily na ně třásněnky, a i když je na podzim řádně osuším, namořím a zas osuším, tak jsou po zimě samý suchý černý flek a pruh...malé zkamení úplně a letí do koše.

384

tak mi pak napis co to je...v utery vyjde clanek o chorobach meciku, snad to pak z obrazku vyctes...

385

jinak jsem ted koukal, ze 16.2. to jsou jiz dva roky co tady žbrebendim ab an uz jsem snad pametnik ab

386

Mirku, asi se blbě zeptám, ale kde ten článek bude?

387

na AZ

388

No jo utíká to  když je s kým povídat, ale já se tady moc naučila .Je to tady bezvadný. an an an

389 Naposledy upravil: Tychi (19-02-2011 22:49:13)

Mirku, díky, ale dalo mi práci AZ vygooglit, vím, že mě tam často google hodí, když něco hledám, ale když jsem hledala jen tu stránku tak ne a ne najít správné AZ(o:

A teď tam koukám, že ty máš mečíků víc než moc. Jak velké máš na ně pole?

390

na zahradu se jiz nevejdou, takze se bude delat oploceni na poli-ani nevis jaky mam s tim souzeni!!!-urady a stat jsou bordelari a stat co zamestnava lidi je neuveritelny-to sem jen odbocil, ale kdyz si vzpomenu na to nove budouci pole tak zaroven myslim na ty hruzy po uradech