391

Re: Pokec o všem-8

Mirku, u nás mají mečíky k dispozici jen proužek záhonu, ale už to s nimi asi brzo vzdám, když tak zlobí, leze to do peněz. Jako jsem vzdala orchidee, zásadně tu chcípají, probudí se k životu, rostou jim kořeny, listy, stvol a bum a je po nich. Škoda..

392

jeste to zkus:-) pokud nesazis do pudy kde je zetlely hnuj tak urcite porostou

393

KOpči je nádhernej ale chudák synek vydržet u focení ten smrádek.
Taky jsem ho musel uplatit

394

To se nedívím, doufám že to stálo za to já bych tě nešetřila.  ab     ab    ab

395

Tak se mi blíží skupinka, pokvetou dvě najednou. I když jedna půjde po odkvětu na léčení, včera jsem jí vyřezávala nějakou hnilobnou skrvnku z boku cibule (i když, kde má cibule bok, když je kulatá?(o:)

396

Ahoj Mirku.Tak jsem si s chutí přečetla článek o chorobách mečíků, a mám, nebo měla jsem je u svých mečíků všechny(plus další neznámé)Botritidu letos nemám,fuzariózu určitě,třásněnka byla.Letos jsem je oloupala úplně do naha,takže snad se nemá kde schovat (mšice taky ne-ty mě loni sály klíčky).Bakterióza-kromě vyobrazených skvrn mám ještě malinké,velikosti špendlíkové hlavičky,černé,lesklé,propadlé.To je taky ono?Mořila jsem už taky lecčím,včetně hypermanganu.Pěstovat v lehčích,nepřemokřených půdách-ó jak bych ráda.Žel tady na Vysočině je zima a mokro pořád.
Mumie jsem vyházela už loni, a zbytek letos zkusím namořit-naposled.Pak začnu pěstovat bršlici-ta roste sama.
Teď nemám foťák,tak vyfotím,až ho syn donese.

397

Tak mě ráno potěšila Benfica.Na podzim ne a ne spát.Pořád měla mladé lupeny zatímco na jaře ne a ne se rozjet.Tak jsem se na ni vykašlala a nechala jsem ji v kuchyni.Jen jsem ubrala vodu.Takže má asi 18 listů přes metr dlouhých a zabírá půl okna.Ráno jsem při vytahování žaluzií zjistila,že se změnil rozestup listů, tak juknu a na každé straně poupě.Na 1 straně kouká za krajním listem zbytek loňského květního stvolu a přesně za čtvrtým listem poupě.Jupí.

398

Leni, zkus to tedy nafotit a ja se pokusim to urcit, nekdy taky staci to, ze bakteriza se vytvori az jako nasledek po poskozeni bud plýži nebo i dratovci, o tech se zminim ve clanku o vysevu  brutu na zacatku dubna.. taky pestuj zeleniny hlubokokorenici nebo zeleniny, ktere nechavji hodne zbytku v pude-treba celer mi vzdycky nacechra zem a sazet do teto zeme je pak uzasne a pohodlne...

399

Tipla bych drátovce.Nafotím.Celer, i když jsem předpěstovala za oknem krásnou sadbu, mě tu nejde.Přes hnojení dorůstá tak větší ředkvičky a je mu tady chladno.Mrkev, i když jsem ryla hluboko, se moc dělí kořen a pochmurnatka,mšice,plži a hryzci mají přesilovku.Loni nevzešla vůbec,předloni tak na vyhození.Když na to tak myslím,tak nevím,proč se na té zahrádce pořád plahočím.Asi,že mě to baví.

400

to je potizi :rolleyes:

401

Mirku, tak naše mají fuzariózu, skladované jsou v suchu (kde taky v panelákovém sklepě vzít vlhkost), sušené jsou na podzim tak moc, že si až říkám, že je spíš vysuším než usuším, zimují bez slupek. A stejně jsou po zimě jak šutr..
To frézie to je jiná, ty se množí a kvetou o sto šest, žádné choroby, žádní škůdci, už jen za chvíli nebude kam je dávat(o:

402

kdyz gladioly maji rady velmi osluneny pozemek  diky tomuto extremnimu pozemku ani pak netrpi chorobami, takze chteji upal! ja je sazim docela natesno a sazim hloubeji nez by se mely a i tak fusarium takrka nemam, behem roku je zaliju 2x za sezonu

403

a frezie mi ani nepripominej-vloni toho bylo tak moc, ze jsem je zapomnel v sacku vysadit a bylo pak po nich :mad:

404

Slunce měli dost, jahody před nimi jim fakt nestíní, a prd. No uvidíme, co provedou letos.
Frézie jsem před vánoci nesla do sklepa silně narašené, tak doufám, že tam do dubna neprotrhnou ten sáček(o: Ty maj letos smůlu, dávala jsem je na rašelina počátkem března, ale jaksi začaly kvést ještě před zmrzlými, tak je letos budu trošku mučit a počkají si..

405

Leni, to je, jako bych si četla o vlastní zahrádce... jestli to není tím, že na Vysočinu to máme nedaleko ab

406

mozna by ti tam rostly lepe jirinky, klterym tak moc nevadi tezka zem...ba naopak aspon by ti mohly poradne narust  an

407

O jiřinkách už jsem jednou psala.Což o to narostou.Ale pravidelně mě je spálí 1.mrazy hned zač.září-loni 3.9.A balit je od konce srpna mě nebaví.Co z nich člověk má,když jsou zachuchlané v netkané textilii.A přijít z práce,oddělat jiřiny,večer je zas nezapomenout přikrýt, na to jsem líná.I když je ve dne ještě hezky,v noci tady je prostě zač.září už zima s občasnými mrázíky.

408

Jojo, jiřinky nám zmrznou pravidelně v noci z 19. na 20. září, ale když se na tu noc zakryjí, tak pak už to není potřeba a vydrží třeba až do půlky října. Ale na tu jednu noc jsou už několik let citlivé.

409

http://img217.imageshack.us/img217/8357/p2237929cr.jpg
Opět jsou napadené..grrrr.

Jinak sklep žije, kaly jsou vzhůru, frézie a begonie také a těch pár mečíků, co zatím žijou, též.

410

jj. tak je to fusarium...kaly Ti jiste musi jit perfektne, ne?

411

Mirku, kaly se za chvíli nevejdou do toho obr květináče, který mají k dispozici, jsou obrovské(o: Na zahradu je nedávám, těší nás na balkoně.

412

ja je mam prave ve volne pude-na webu je mam a jsou prave foeny na zahone... hold Vysocina neni idealni misto pro pestovani rostlin

413

Mirku máš je krásné, my máme jiné druhy, taky krásné(o: Navíc zdravé a naprosto bez péče, škůdci nic, choroby nic(o: Já z Vysočiny nejsem, já jsem od západních hranic. Na kaly na naší zahradě už prostě není místo, dáváme tam jen potěr, aby narostl.

414

Leni, nezoufej, je přece globální oteplování. ty zářijové mrazíky určitě do několika (desítek ad ) let povolí....
víc mě trápí současné holomrazy, jaké způsobí škody na zahradě ac

415

u nas je nesouvisly poprasek, ktery se udrzel a jsem za nej nebyvale rad, jo..zapadni Cechy znam-krome Plzenska je vsude klendra--ale zase lepsi bydlet na zapade nez na vychode-si rikam-smer Paříž je rozhodne lepsí nez Petrohrad ab an

416

Tady je taky poprašek, takže bych řekla, že něco ochrání. Ale mrzne tu dost.
Východ republiky je taky krásný a než se dojede k Petrohradu, tak je v cestě ještě celé krásné Slovensko. Ona vůbec celá ta naše země je nějak krásná, vrtí se a otáčí a příroda nám zatápí a pak nás zase mrazí. Paráda to je ab
Jen občas je holt ta zahrádka spíš ke vzteku než k radosti, ale bude líp, krtčí díry rozhrabeme a budeme se těšit pohledem na krokusy, které myši neukously ag

417

Zase se mi nezobrazují starší snímky  je to tak všude?

418

Tychi, moc se mi líbí tvůj optimistický nadhled ! ab nebudeš za úplatu poskytovat vakcíny?
Karen, nevím, co přesně máš na mysli - jestli rajče nebo formana.  já mám fotky na rajčeti a někdy v průběhu ledna tam došlo k nějakým přesunům (zřejmě mezi jednotlivými servery), takže pokud se pak alba aktualizovala, původní odkazy na jednotlivé fotky neplatí. zjistila jsem to při vkládání obrázků kolem objednávky u Eurobulb...

419

komule, můžu, ale předem přiznám, že to bude spíš placebo(o:

420

Komulko už je to dobrý, měla jsem na mysly tady vložený fotky na foru  na začátku min týdne.