Re: letnění hvězdníků r.2011
Jirko držím ti palce so záchranou. Vždy to naštve, keď sa prihodí takáto udalosť, ale to už patrí k tomu. Verí, že so záchranou odrody všetko dopadne dobre.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2011
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Jirko držím ti palce so záchranou. Vždy to naštve, keď sa prihodí takáto udalosť, ale to už patrí k tomu. Verí, že so záchranou odrody všetko dopadne dobre.
Máš to krásný. Moje pod textílií, s mrazíkem na jaře potíž ani neměly, ale teď jak listí narostlo a tam kde se dotýká až textílie se mi zdá, že jsou listy místy připeklé.No nic s tím nedělám. V těchto vedrech nemám dost sil s tím něco dělat. Počkám až to povolí a konstrukci tunelu zase trochu zvýším - podložím.
ufff, tak ja po dnesku hvezdniky taky letnim, do tedka byly chudaci na suchu, ze skoro zatahovaly, no uz je lepe, pak dam foto, nakonec jedine pozitivum je to, ze pokud clovek sklidi v rijnu semenacky tak na tuti do cervence vydzi bez substratu...no alespon to vim :cool:
Jak to máš vysoký ten tunel?.Jo a u orchidek jsem ti dala fotku
asi tak kolem metru,1,2 maximalne...
to máš lepší nežli já. Měli jsme s Pepčou strach když to uděláme větší, že ty dráty nebudou držet nahoru.Mám to nizké a proto jak rostou podkládám rám cihlou vkaždém rohu.A napnutou maš na nich nějakou síť?.Aspoň je na ně lepší vidět. Ta moje textílie není tak moc průhledná.
ta sit je tzv.rašlový uplet, stini se tim hl.kytky trvalky, aby nepresychaly..jinak cesta je níže nezli cibule, takze po desti by nemely byt moc v mokru http://e-shop.juta.cz/index.php?page=10&kat=RU
to jsem vůbec neznala. Je to možná odolnější nežli ta netkaná co používám já. Jinak to má stejnou funkci.
jsou ruzny velikosti tech ok, ale moucha narc.je docela velka takze jedine dobre... jinak vydrzi urcite vic nez ta bila textilie
a stím zamokřením jak zmiňuješ já potíže nemívám. Zahradu mám do kopce a když jsou i dlouhé deště, voda se v zemi rozptýlí. Není to jako když jsem je nechávala v květináčích celej rok.
udelal jsem to tam pro jistotu, u nas moc neprsi, naposledy cely den 3.5., takze to uz je dost dlouho...
super Karen, mas to lepsi jak v Holandsku!opravdu Ti krasne rostou!
Karen nádhera máš je moc pěkný BLAHOPŘEJU!!!!!!!!!!
Karen je proste jednička.
Karen je prostě kouzelnice,kam se hrabou Holanďané
No teda tolik chvály
Pořád straší že dojdou kroupy a kdo ví co ještě .... pro jistotu jsem na ně dala igelit. Ráno jej zase sundám.Musí být pod ním děsně.
Včera jsem si všimla,kdyý byly odkryté co je mezi nimi pavouků...já se jich nebojím ale pavučiny mě netěší.Pak jsem si ale uvědomila, že by tam mohli bejt docela užiteční.
no to si pis, ani nevis kolik mi pavouci pochytali msic na mecikach!
Tak to jsem si ani nemyslela že by pavouci likvidovali mšice. Mám je nejvíc na růžích a pak papriky .
samozrejme jsou i letave msice nebo je cast, ktera umi letat..no pekne se nachytaly
dnes jsem povesil po poli lepove barevne desky - no chytlo se vsechno mozny a hlavne nemusim delat do postrikovace pesticidy
Na papriky mi chodí jen zelené mšice. Před pár lety mě vyvedli z míry. Já je tam totiš neviděla a nechápala jsem proč nerostou.Letos jsem zatím viděla jen záplavu mravenců co po paprikách špacírují.Tak jsem je postříkala preventivně.
ja s mravenci bojuji na vsech frontach, skoro muzu rici-zlatí slimaci, tech nejsou tisice!
Míro mě se osvěčil proti mravencům obyčejnej logr z kafe.Skoušela jsem všechno možný a nakonec mi poradila sousedka ať naleju do hnízda logr a zabralo to do rána byli pryč.Tak zbíráme všichni z rodiny po kávě pěkně do džbánu.
Jani tak to určitě vyzkouším. Nasbírat logr nebude poroblem. Jsme kafaři všichni.
Napíšu jak mi to pomůže. Jen nevím jestli najdu ta hnízda.
No ja mám pravdepodobne jedno hniezdo s mravcami v kvetináči s Papiliom. Evidentne sa im tam páči, keramzit spolu s hrubým substrátom je vhodný asi aj pre ne. Myslím si že mu vôbec neškodia, práve naopak. Nechám ich tak, nech si spolunažívajú. Ale len dovtedy kým Papilko nepôjde do bytu. V byte by to asi bol "menší" problém...
Dneska jsem plela amky a našla jsem u Flamenco Star poupě. :rolleyes: foťák samo zůstal doma. Zítra odfotím.Je to moje první kvetení při letnění. HURÁ
no to je super tip, to je na patent! urcite zkusim, kafco ja rad
jinak taky poradim jeden tip, jedna zakaznice mi povida zas osvedceny tip proti lasičkám - paní pracuje s medvedy a rika, ze nic lepsiho nez jejich lejno neodpudi tak dokonale lasicku jako prave toto
Napiš jestli to zabralo.Mě na 100%.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2011