Re: letnění hvězdníků r.2011
Měla by to být Flamenco Star.Díky.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2011
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Měla by to být Flamenco Star.Díky.
Jani bezva, mně letos venku nejde na květ nic,i když třeba....poprve kvetla jedna až koncem srpna .Sklízela jsem ji v říjnu ještě neodkvetlou.
Nedávno jsem ukazoval v San Remu, jak mi nasadilo dvě poupata při letnění. Ke kvetení však nedošlo, po dovolené jsem viděl, že poupata uschla a vyrostly hodně široké listy. Na fotce je uprostřed vlevo v bílém kýblu.
Krása,já ti mohu jen závidět
no to jsme na tom stejne
Letos mi vlastně kvetou skoro celý rok.Vždy aspoň jedna.Jsem zvědavá jak se pochlapí v zimě.Chci skusit uspání koncem srpna podle návodu od Míry z učebnice.
Loni jsem končila s letněním v říjnu.Ještě trvalo nežli zatáhly listy tak asi bych mohla počítat že zabalené a uskladněné byly až od listopadu. Vzhledem k tomu, že nejnapínavější doba vegetace je právě doba do dalšího letnění,dokud jsou nucené být porůznu po skříních.Proto nijak nespěchám na to až se budou budit.Tak že nebudu ani letos spěchat s uskladněním a zimováním. Loni bylo na nich vidět,že jim vegetační doba pomalu končí. Najednou začaly listy klesat k zemi.Tak to nechán na nich a taky hlavně na počasí.
Tady už bude v říjnu zima někdy i sníh,tak je musím stejně donutit zatáhnout dříve.Kdyby měly ještě jednou omrznout to by mě už kleplo.Tak raději dřív než pozdě.
No jo tak to bnudeš muset. Já jsem přece jen na jihu.
Já jsem narozená 14.10. ateprve po mých narozeninách je to už na houby a počasí se definitivně horší.
presne Karen, tak do 21.10. to jde, pak uz je to kolabs
ted je pekne videt jak semenacky rostou, to teplo jim dela mooc dobre
Docela nečekaně se tu přehnala průtrž.Bylo to náhlé a nemám letošní semenáčky zakryté. Tak jen doufám že jim to neublížilo. Před domem po silnici se voda pěkně hrnula. Ale bylo to jen krátké.Uvidím zítra.
Karen, ja od doby vysadby je mam prikryte jen to zelenou stinovkou, nicim jinym... a zda se, ze to taky zvladaji...
no to určitě stačí. Ty velké a loňské semenáčky mám taky jen pod netkanou a i při hodně prudkém slejváku je to ochrání, ale ty malé pod netkanou nemám a při dešti je dávám pod igelit ale jen jako stříšku - boky volné-jenže teď jsem to nečekala.
Další cibulka v p.....ta moucha mě zničí.
(Amoreta)
jakapak to Jani je odruda?
Nejhorší, že oba vypadají stejně. Podle čeho je rozlišit?
to i mne se zda tmavsi, vpravo je kvet vice zvlneny..vlevo vice oblejsi..
Mě pokvete údajné papílio,foto dodám večer ,snad
Ty se máš to moje akorát vyhnalo 2 mimi. Ale pokvete mi Prelude.
Pekná cibuľka Helenka, verím že to bude Papilio. Držím palce. Kvetný puk Papilia by mal byť trochu plochejší ako u iných amiek. Podľa fotky to na Papilio vypadá.
Jinak musím říct že kdyby nebylo mouchy tak. jim letnění prospělo.Nárusty cibulí jsou velké a dost jich má mimča,Pavlova mamina má3 Jirkův Breez 2 Papilko vystrkuje 2,Sumatra 3 atd....
A kvetly 4 tak to není zas uplná katastrofa.Je si moucha vybrala ty na kterych mi nejvíc záleželo.
Dneska jsem začala přesazovat letošní semenáčky do truhlíků. Nadále je nechávám na zahradě,aspoň se ještě budou mít čas na sluníčku zakořenit.
Pro zajímavost dávám fotku jaká to byla prťata ,když jsem je dávala do volné půdy. Většinou se jedná o pozdní semínka.Na fotce je datum, kdy jsem je sázela.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2011