511

Re: Pokec o všem-10

Zdravím,

Jsem ráda, že máte zájem o tu oranžovou amarylku. Pro ostatní připojuji ještě odkaz na obrázek: http://zdenkavan.rajce.idnes.cz/Amaryli … i_kvetiny/
Mohla by to být nějaká starší odrůda, zdědila jsem asi 6 cibulek po manželovu dědečkovi a ten je měl prý zase od nějaké známé. Měl snad také nějaké celočervené, ale to mi zatím nevykvetlo. Jednu cibuli jsem dostala také od kolegyně, ta ani nevěděla co to je za květinu. Zalévala jí celoročně a občas přesadila celou skupinu cibulí do většího květináče. Měla je doma dlouho, ale nikdy nekvetly. Bohužel jsem si hned na začátku nepoznamenala, která je která, a odnože od nich také ne, tak teď musím u každé čekat, až rozkvete.
Co se týká té oranžové: Jestli se v dohledné době oteplí nad nulu, tak bych jí poslala. Ale nenašla jsem nikde adresu, kdyžtak mi jí napiště na mail, už jsem se zaregistrovala. Ale kdyby mělo pořád takhle mrznout, tak by to asi bylo lepší nechat na podzim?  Jaké máte zkušenosti - stává se, že to cestou namrzne?
Dívala jsem se na vaše fotky, máte je všechny moc krásné.  Určitě bych si něco vybrala, jestli se podaří je rozmnožit. Já pořád doufám, že mi letos na jaře pokvete ještě něco nového, některé cibule jsou už dost velké - už vloni byly některé větší než ta oranžová a přitom nekvetly.  Tak na podzim budu snad lépe vědět, co bych chtěla. Moc se mi líbí tmavě červené až do černa.

Mějte se hezky.     Zdeňka