121

Re: H.reticulatum

Mě pořád stojí a nedělá nic

122

Re: H.reticulatum

Řeknu, že k mému retiсulatum. První, že kořeny rostly, má 2 velké listy.
Ten může být již řádně zalévat vodou, má mnoho kořenů. Druhý dlouho bez listí, ale má několik malých kořeny, a příliš dostatek vody - jejich kořeny mají strach z vody, zatímco oni jsou mladí. Starší kořeny tolerovat vodu. Chci, aby ho v perlitu do dobrých kořenů.
Všechny byly získány z Thajska.
Virus dosud neviděl.

123

Re: H.reticulatum

Tak já mám tyhle cibulky dvě. První je také z nákupu v Thajsku  a nedaří se jí. Od začátku marodila, vrstva po vrstvě odcházela na nějakou podivnou hnilobu - suknice se rozpoštěla. Po požítí česneku, se to zastavilo. Naposledy jsem ji přesadila 5.6. Od té doby se nic neděje. Nehnije je suchá, ale uvnitř stále je ještě nějaká živá tkáň. Zalévám jen minimálně jednou týdně.

http://img.janforman.com/th/76201236...pozaschnuticesnekuzasazena8vp6.JPG http://img.janforman.com/th/76201237...r7m1.JPG http://img.janforman.com/th/76201238...dy61.JPG

Druhou mám od Pavla, a té se daří. Má dva listy,ukázala se i špička dalšího ,ale ta odumřela. První dva listy ale zatím pořád trošlku rostou  a také kořenu stále přibejvá.  Tuhle jsem v Perlitu neměla zasazenou nikdy.

http://img.janforman.com/th/75D201211...9v3e.JPG http://img.janforman.com/th/75D201212...jwwo.JPG http://img.janforman.com/th/75D201213...gwat.JPG

124

Re: H.reticulatum

Dobry den. Nepodarilo se mi zachranit pred stagonosporozou moje H.Retic. (((((( Nebude-li nekdo ochoten mi nabidnout cibulky? Muze byt i vymenou za ruzne druhy Valloty nebo Hoya.  Predem souhlasim s Vasimi podminkami! Irena

125

Re: H.reticulatum

Nikki, H. reticulatum sice nemám, ale zajímalo by mne, jaké druhy valoty pěstujete.

Díky, T.

126

Re: H.reticulatum

Pokvete mi H.reticulatum,udělalo mi nesmírnou radost.
http://img.janforman.com/th/P51900023dj5.JPG

127 Naposledy upravil: Pavel (24-08-2012 14:27:35)

Re: H.reticulatum

To je fantastické!!!! Gratulujem! Máš čím opeľovať??? Môžem poskytnúť pele napr : H.yungacensis, H.papilio a iné ak máš záujem. Niečo mi ešte zostalo v zásobe. Síce ešte nechodím von, ale viem zariadiť odoslanie. (pondelok, utorok)
  Sám by som mal veľký záujem o kríženie s papiliom. Pár malých rastliniek čo som mal z vlastného kríženia mi bohužiaľ uhynulo.
H.reticulatum má viac kvetov čo je fajn, dá sa vyskúšať viac krížení.
   Všetky botanické druhy ti pekne rastú čo je veľmi dobré.  Ja mám skoro všetku botaniku vo foliáku a čo je najhoršie nevidel som rastliny od konca júna (června) - je to na porazenie, pretože tieto potrebujú trochu iný prístup. Už aby som mohol viac chodiť a mohol sa ísť pozrieť. Pravdupovediac mám obavy.

128

Re: H.reticulatum

Jirko, to je to prvé odo mňa? Som zvedavý aké bude. Myslím že by to mohol byť H.reticulatum Mrs.Garfield.

129 Naposledy upravil: dj.joop (24-08-2012 16:09:03)

Re: H.reticulatum

Pavle,pyl H.yungacencis mám v mrazáku a použiju,ale od Papilia bych pyl bral.Jenže v těch vedrech bude podle mě při přepravě po něm,navíc když půjde z mrazu do 30 stupňových veder.Jinak mám pár pylů od cybisterů také v mrazáku.Musím to ještě zkouknout.

A není to ta první od Tebe,ta je stále bez kořenů,dnes jsem zkusil její přemístění.Pokvete ta ze společné objednávky,a to i přesto,že poslední 2 listy vyrostly zdeformované,jelikož byla uvnitř cibule spála a bylo napdené sviluškou.

Jinak mi letos uhynuly jak nově objednané od Evči,obě měli uvnitř spálu a hned po zalití se to tak rozjelo,že nebylo co zachraňovat,tak Bangkok Rose od Tebe.Ta nejdříve zakořenila,ale asi po 14 dnech se objevila na boku mokvavá skvrna a po 2 dnech byla cibule hin.Takže toto je jediná která mi dělá radost.Nicméně na podzim chci objednat několi cibulí a doplnit zásoby.

130

Re: H.reticulatum

Jirko, H.reticulatum Bangkok Rose mám k dispozícií. Sú to najmenšie dve cibuľky čo som neposielal nikomu. Chcel som si nechať nejakú pre istotu ak mi veľká cibuľa odíde. Cibuľky dosť dlho nerástli, ale teraz sa nakopli a rastú - jedna má dokonca už aj mimčo. Veľké B.R. sa rozhodlo tiež po dlhej dobe rásť - má nové tri lístky(po presadení nerástlo vôbec až doteraz). Takže ak chceš odložím ti ho.
  Zo spoločnej objednávky H.reticulatum - vôbec mi nerastie a ani nemá korene - bude to už skoro rok. Je vidno že tento druh je nevypočítateľný.
  Peľ H.papilio - nemyslím si že by mal byť problém s opeľovaním. Mám vyskúšané opeľovanie peľom priamo z mrazáku - hneď po vybratí, ako aj po dlhodobejšom pobyte v teplej miestnosti. Všetko mi fungovalo. Pošlem ti ho - moc ho nieje, ale myslím si že za pokus to stojí.  an 
  Skúšal som opeľovať H.yungacensis x H.reticulatum B.R. ale opelenie nebolo úspešné.

131

Re: H.reticulatum

Jirko tu sú aktuálne fotky.

http://img.janforman.com/th/H.reticulatumB.R.001ooen.jpg  http://img.janforman.com/th/H.reticulatumB.R.dospele002hnly.jpg

132

Re: H.reticulatum

A co máš ještě za pyly?

133 Naposledy upravil: Pavel (25-08-2012 08:19:02)

Re: H.reticulatum

Jirko, vačšinou sú to z obyčajných jednoduchých amiek, čo asi nieje moc zaujímavé. Cybistery  moc nemám, iba nejaké, ale tie asi máš. (C.Rose, Santiago, J.Star, Tiramisu...) musím sa na to pozrieť, poobede ti ešte presne napíšem. Poprípade napíš o čo by si mal záujem, ja sa pozriem či ho mám, pretože mám naozaj veľa peľov.

134

Re: H.reticulatum

Tiramisu a Santiago pyl nemám.To bych mohl zkusit.

135

Re: H.reticulatum

Pošlem ti Papilio, Tiramisu, Santiago. Mám ešte Evergreen a Lima, tak ak chceš pošlem ti aj tieto. Peľu nieje veľa, ale myslím si že na opelenie úplne postačí.

136

Re: H.reticulatum

Reticulatum mám u rodičů na okením parapetu a od minulého focení jsem tam nebyl.Dnes jsem tam došel a chce se mi až brečet co mi máti s reticulatem udělala.Začali mu žloutnout 2 krajní listy a tak usoudila,že je potřeba jej zalít(a to tak ,že plavalo ve vodě).No tak je totálně bez listů i kořenů,má celkem dva kořínky,vše ostatní shnilo.Jediné co vydrželo je stvol s květem,který se pomalu otevírá.No doufám,že bude cibule schopná i bez listí a kořenů donosit nějaký semeník.Naštěstí alespoň cibule je ok,ani náznak hniloby.Mísí se ve mě pocity zlosti a bezmoci zároveň.A to jsem máti výslovně zakázal cokoliv zalévat.Mám teď z toho nervy v kýblu ale totálně.

137

Re: H.reticulatum

Jirko to mi je tě fakt líto, taková škoda věřím že to překoná  a ty taky.  To já se dneska velice radovala po víc jak dvouch měsících znovu začalo růst moje Reticulatum Bangkok rose  od Pavla . Celou tu dobu mu sílily jen kořeny to bylo vidět.Tak jsem se o něj moc nebála,ale trošku přece, oni mu po těch prvních dvouch listech ještě vyrazil třetí,ale sotva se ukázala jen malinká špičička  tak zašla. Vypadalo to jako by uhnila. Dneska vykoukla dalěí špička. Až povyroste, tak nafotím,zatím má tak 2 mm. an  an

138

Re: H.reticulatum

Jirko, viem sa presne vžiť do tvojich pocitov. Verím že bude znovu všetko v poriadku aj keď nejaký čas to asi potrvá.

139

Re: H.reticulatum

Aktuální foto:

http://img.janforman.com/th/reticulatum10gmc.JPG http://img.janforman.com/th/reticulatum2220x.JPG

140

Re: H.reticulatum

Nádhera  držím palce. an  an  an

141

Re: H.reticulatum

To bude paráda, gratulujem.

142

Re: H.reticulatum

Jirko, blahopřeji, mě už dlouho nic nekvetlo  ac  A co se H. reticulatum týká, tak mě ty objednané cibulky z Thajska rostou, jedna má lístek a ostatní jsou sice zatím bez lístku ale kořeny už mají pěkné. Dneska jsem je zrovna kontrolovala  an  Jestli přežijí tak pošlu jinou cibulku  an

143

Re: H.reticulatum

Evčo ahoj,že tě je taky vidět. ab to mně to kupované neroste a je jej jen malinkatej kousíček co mi zůstalo.Stále teda  ještě doufám,ale asi marně.

144

Re: H.reticulatum

Taky tě zdravím Karen  an  To víš, pořád mám hodně práce... a teď zase navíc škola... ale budu tady častěji, neboj  an

145

Re: H.reticulatum

Fotky z dnešního podvečera:http://img.janforman.com/th/P5270012whb0.JPG http://img.janforman.com/th/P5270023pbbv.JPG

146

Re: H.reticulatum

Nádhera  an  Jestli se zadaří a budou semínka tak si na mě prosím vzpomeň  an

147

Re: H.reticulatum

Je to Garfield, gratulujem. Je super!  an

148

Re: H.reticulatum

http://img.janforman.com/th/P5280005t5tg.JPG http://img.janforman.com/th/P52800082vxz.JPG http://img.janforman.com/th/P5280013onto.JPG

149

Re: H.reticulatum

Tak jsme se dočkali!   an  an  je krásnej  moc ti gratuluji. Teď ještě aby dozrála semínka  a cibule to zvládla.   an  an

150

Re: H.reticulatum

Je kouzelná gratuluji  an