Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio 2
Tak jsem vyčerpal včechny zásoby pylů H. reticulatum a bohužel se ani jeden z květů Papilka nepodařilo přimět k tvorbě semen.Tak snad nabudúce.
U mňa to bolo rovnako. O to viac si treba ceniť tie rastlinky ktoré sú už z tohoto kríženia medzi nami.
to je škoda,ale netruchli třeba příště.Já se zase pokouším o křížení na Ismenie,ale pyl jsem měla jen mražený.Možná to byl taky důvod že se nic nechytlo.Nyní mi ale rychlená cibulka Ismenie nasazuje na květ,tak budu dále doufat.
Moje Palilio se opět probudilo. Přesně po roce bude kvést. Nejdříve vyrašilo 7 listů a nakonec poupě. Už ale nekvete dvakrát v roce. V zimě ho trápily svilušky, listy byly poškozené, nyní jsou opět pěkné zelené, staré uschly.
Tak to je bezvadný! Ten můj dareba pořád nic.Za to semenáčky papilků ten jeden z nich pomalu cibulkou dohání to kupované.
Už se těším na fotky od tebe.
Tiež mi bude kvitnúť. Môžem povedať že kvet tejto mojej cibule je už každoročnou pravidelnosťou vždy v 8.mesiaci.
Samozrejme že mám radosť.
Edo, tebe tiež gratulujem.
Tak to je paráda těším se s vámi
Schválně jsem se na tu svoji šla podívat na zahradu.,ale nic. Je bohatě olistěná jen poupě nikde.Je i s květináčem v malém tunýlku .
Také mi teď vyhnalo plno nových listů poupě žádné vlastně ani nevím jestly to je doopravdy Papilko mám dvě cibule, ještě ani
jedna nekvetla
Tak to já jsem přece jen ve výhodě. Ta moje jednou kvetla - po koupení je to ten hadí jazýček.
Olinko jsem na tom stejně 2 a taky nekvetly.
Karen vzpomínám si na něj
Oli na ten se nedá zapomenout
Tak to je nádhera velká gratulace
Taky ti gratuluji ,je moc krásná.
Edo je krásne.
Mne tiež rozkvitá, z čoho moc niesom nadšený - odchádzam zajtra ráno na 3 dni preč a vrátim sa až v nedeľu večer. Snáď dovtedy už nebude po kvetoch. To by ma naštvalo. Zatiaľ sa kvet len napína.
Spodné dve fotky je kvet papilia s kvetom H.aulicum x H.papilio
nádhera, ten kříženec se mi taky moc zamlouvá.
Krása
Krásné fotky, nádhera. Ta spodní je překrásná je dobře vidět podobnost i rozdíl mezi rodičem a křížencem.
Včera jsem vzala ze zahrady dom Papilka. Mám jednu rostlinu kupovanou, zase žádný náznak květu,ale aspoň že roste. Má nasazený nový lísteček,ukrytý zatím v prostředku .
Pak mám tři semenáčky ze společného nákupu semen z Brazilie. Jeden ze semenáčků jsem odsadila zvlášť,protože byl moc velký,už loni.Měl také již loni jedno mládě,které jsem někomu posílala. Letos má mláďata dvě ale již je tam chci nechat.Nebudu ji znovu přesazovat. Tohle je on dnes.
Další dva semenáče mám dohromady, také již jsou probuzené, a rostou pěkně.
Připomínám,že semínka byla vysevaná v lednu roku 2011..Všechny rostlinky začaly růst letos už červenci.
Karen krásně ti roste, mám také dvě papilka koupené, ale vlastně nevím jestli to jsou opravdu už je mám 2roky ale ještě ani jedno nekvetlo, takže je to takové překvápko. Jedno má u sebe dvě už dospělé mimča a květ pořád nikde a druhé jedno dospělé mimčo nechci je oddělovat abych s nima moc nehýbala, tak snad se také dočkám květu.
No to je stejné jako u mne. Mně ale kvetlo aspoň po zakoupení. Možná ten semenáč pokvete dřív nežli kupovaný. Aspoň velikostí cibule jsou stejné ne-li větší.
Nádhera! moc ti gratuluji. Aspoň je tu na co koukat.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio 2