181

Re: Papilio 2

Je krásná gratuluji  an

182

Re: Papilio 2

Pavle je nádhernej ,gratuluju   an  :rolleyes:

183

Re: Papilio 2

... a bude ešte jedno čo bude kvitnúť - kúpil som si cibuľku teraz na jeseň.

184

Re: Papilio 2

Já teda nevím Pavle jak to děláš mám dvě cibule koupené 2010 a stále nevím jestli to opravdu je Papilko nebo ne ani náznak že by se mu chtělo kvést jedno má už dvě dospělé mimča u sebe a druhé jedno  ac  nechávám je stále při sobě možná je to chyba a listů mají také hodně, květináč dost malý psalo se tu, že se nemá přesazovat dokud mu není květník malý a tak prosím poraď kde je chyba  ab

185

Re: Papilio 2

Ilonka, tak ako ho pestuješ ho pestuj aj ďalej, je to všetko v poriadku.   an  Naozaj nemá rád presádzanie.
  S papilikami je to zvláštne.  ab  Mám 6 dospelých cibulí a až teraz konečne kvitne ďalšia a ešte jedna bude. Takže zo 6ks je to stále len polovica. Mám aj rastlinky zo semienok z Brazílie, ale tieto do kvetu majú ešte ďaleko.

186

Re: Papilio 2

Přesazení jsem řešil pouze dosypáním hlíny do trochu  většího květináče. S kořenovým balem jse vůbec nehýbal ani jsem neodděloval dceřiné cibulky. Kvetl i dvakrát do roka, cibule je už hodně velká, tak možná proto měl květ častěji. V zimě v suchém a  teplém prostředí, mě Papilko obyčejně napadnou třásněnky, trochu poškodí listy, jsou to potvory.

eda

187

Re: Papilio 2

Tak už vykvitlo aj papilko z rastliniek.sk kúpené teraz na jeseň.  ad
http://img.janforman.com/th/papilio42013shlk.jpg

188

Re: Papilio 2

Nádhera moooc gratuluji  an  u mě stále nic  ac

189

Re: Papilio 2

Taky se s vámi podělím o pěstitelský úspěch. Po napadení sviluškou jsem už myslel, že to nevykvete. Nakonec jsem si to užil a "sklidil" pyl pro všemožné křížení. Škoda jen, že nedisponuji takovými botanickými skvosty, o kterých zde píšete. Zkusil jsem i samoopylení a prozatím jsou semeníky pěkné.
Ahoj Martin
http://img.janforman.com/th/IMAG0133egqa.jpg
http://img.janforman.com/th/IMAG0132wp4e.jpg

190

Re: Papilio 2

Ahoj Martin,
Gratulujem ku kvetom - sú prekrásne. Taktiež ti držím palce pri dozrievaní semienok.  an  Ak sa ti podarí semienka dopestovať, znamená to že si si kúpil klon Papilia ktorý sa dá sám sebou opeliť a to je tu v Európe veľmi zriedkavé. Takže určite sa ozvi ako si dopadol so semienkami. Priprav sa aj na to že pri papiliu semienka dozrievajú trochu dlhšie ako normálne, t.j. približne 7-8 týždňov.

191

Re: Papilio 2

Ahoj Martine a Pavle, krásné květy  hned jsem se utíkala kouknout na svoje Papilko  ale nic ach jo, jestlipak já se vůbec dočkám. ac
Mně pokvete CHico,Evergreen,.Grafiti a pak ještě jedna bílá neznámá nová. ale Papilko ne na ne.
Taky žádný z kříženců se ještě nebudí.

192

Re: Papilio 2

Ahoj, Po 4 týdnech mi uvadly věškeré semeníky opylené Papiliem, i na samotném Papiliu, takže bohužel nic z toho není. Semeníky se od počátku opylení zvětšovaly jen velmi pomalu.
Ahoj Martin

193

Re: Papilio 2

Na další květ jsem dal pyl od Papilia. Během 14 dnů vyrostly semeníky na 2 cm a po 18 dnech opět vadnou. Tak už jsem naštvanej  ac

194

Re: Papilio 2

Tato kombinace mi taky nikdy nevyšla,nejsi sám  ab

195

Re: Papilio 2

Tak dneska při zalévání jsem našla jednu amku co tlačí stvol, jsem na ní děsně zvědavá byla koupena v roce 2010 v Rostlinkách
a mělo by to být Papilko ještě nikdy nekvetla, takže to bude velice napínavé. Ještě řeším jestly nechat na balkoně je zasklený, nebo
vzít do bytu přikláním se k nechání na balkoně radši s ní nehýbat, abych jí nějak neublížila a vůbec vykvetla i když je poupě teprve na začátku.
http://img.janforman.com/th/10040511w51.JPG http://img.janforman.com/th/10040520f04.JPG

196

Re: Papilio 2

Taky bych jej nechala na verandě, nic mu tam přece nehrozí a když nasadilo na květ  tak mu to tam i max. vyhovuje.  Jsem moc zvědavá jak ti rozkvete, ale u mne ve foliáku taky jedna amka pokvete.

197

Re: Papilio 2

Karen, tak už každým dnem rozkvete, hodně si pospíšilo ani jsem to nečekala je to asi tím, že je tam opravdu teplo a je chráněné před větrem a deštěm - možná idealní podmínky. Ještě aby to opradu bylo papilko, přidávám fotečku, tak co říkáš? Myslíš, že by to mohlo být?
http://img.janforman.com/th/1004055j1mn.JPG

198

Re: Papilio 2

Vypadá nadějně ,leda že by to bylo něco z Papilka vyšlechtěného.  Moc se těším. Mně pokvete San Remo, vzala jsem jej dom, mně na ně na zahradě totiž prší. A to na květ neprospívá. an

Takto vypadala poupata u mne jen ta moje měla uštípnutý vrchol ale barva je tam vidět dobře.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … 09_....jpg

199

Re: Papilio 2

Uvidíme až se více otevře.

200

Re: Papilio 2

Ja bych odhadoval na 95%, že je to Papilio.

eda

201

Re: Papilio 2

Edo, tak to jsem zvědavá jak se předpověď vyplní, ale ty jsi znalec a já ti věřím  an  Ani nevíš jakou bych měla radost  ab

202

Re: Papilio 2

Tak znovu po roku mi bude kvitnúť papilio (to čo mi stabilne kvitne každý rok) Mám radosť.
http://img.janforman.com/th/Papilio20142jbw.jpg http://img.janforman.com/th/Papilio2014a905b.jpg

a toto je cibuľa aulicum x papilio
http://img.janforman.com/th/AulicumxPapilio2014k2xg.jpg

203

Re: Papilio 2

nádhera! Těším se s tebou.

204

Re: Papilio 2

To už se těším na krásné fotečky  ag

205 Naposledy upravil: karelex (09-08-2014 17:00:23)

Re: Papilio 2

Odkvetlo mně Papilko ze semene.Z těch společně kupovaných semínek z Brazílie. Přitom se ani nemám čím pochlubit. Na jaře jsem kupovala novou netkanou textilii, ale v jiném obchodě. Byla to chyba  jak se nyní ukázalo. Asi před týdnem jsem zjistila,že se na slunci propaluje  a rozpadá. Nežli jsem koupila novou a protože stejně zrovna jsme tu měli ty deště překryla jsem díry jen provizorně  a celé to zakryla igelitem. Tím pádem jsem ale už nemohla nahlížet dovnitř. Dneska jsem to celé předělávala, vyplela  a přihnojila. Přitom jsem koukala .!!!!!Papilko semenáček právě odkvetlo. Tak se ani nemám čím pochlubit. Odpolko přidám fotku té odkvetlé rostlinky, ale i tak je to úspěch když mi vykvetlo papilko ze semínka,že ano..
Na a ještě mi přece jen pokvete něco nového  mladá cibulka  H.parodii Germa má poupě. Tak to už snad nepropásnu. ab
V předu   vpříspěvku č. 103 jsem vkládala fotky když jsem tyhle semenáčky rozsazovala. Semínka byla sázena v roce 2011, rozsazená v r.2012 na podzim  .Tak že kvetl jako tříleté  to by šlo,žejo!!

http://img.janforman.com/th/170aIMG0226svhh.JPG

206

Re: Papilio 2

Papilio kvete dost krátce je to škoda. Karen blahopřeji, kratká doba od vysetí do první květu.

eda

207

Re: Papilio 2

Karen tak to je paráda - kvitnúce papilko po tak krátkej dobe je veľký úspech.
  Postupne budem vkladať aj ja fotky svojich kvitnúcich amiek. Momentálne nejako nestíham, "zomrel" mi počítač  ab  tak som si musel kúpiť nový a chvíľu to trvalo kým mi ho kamoš poskladal. Ale už je všetko O.K. Musím sa ešte trochu zorientovať v nových programoch, ale to je už v pohode. Hlavne že už všetko funguje ako má.
  Moje papilko už pomaly odkvitá, ale fotky mám takže dodatočne vložím.  ab

208

Re: Papilio 2

http://img.janforman.com/th/H.papilio2014c3s9.jpg http://img.janforman.com/th/H.papilio20141fpty.jpg

209

Re: Papilio 2

No jo, no, když mě to tolik mrzí že jsem jej ani nezahlédla. Ty další dvě ze stejných semen  zřejmě nepokvetou jsou menší.
Ale tobě to kvete nádherně  jako pokaždý

210

Re: Papilio 2

Pavle krásně ti to kvete jedna hezčí jak druhá  an