Re: letnění hvězdníků r.2012
Karen, ale krásně ti to roste, opravdu Radost pohledět
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2012
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Karen, ale krásně ti to roste, opravdu Radost pohledět
Karen máš je opravdu krásné při pohledu na ně srdíčko radostí poskočí opravdu nádherně ti rostou
Karen je jednička
No právě že letos jsou pozadu oproti minulým letům. Teprve se začínají vzpamatovávat. Hodně listů se spálilo když pod igelitem čekaly na novou textilií a zbytečně. Teď už ji mám zalátovanou.Taky si letos nemohu bejt jistá jestli se k nim nedostala nějaká ta moucha.
Já letos stříkala a zatím to vypadá dobře,tak uvidím
Tak při včerejší večerní kontrole už bylo jasný, že textílie definitivně končí. Ještě jsem uvažovala o dalším našívání záplat, ale ráno už bylo jasný, že to není na co našívat. Všechno jsem tedy sundala a budu doufat, že moucha už má po sezoně. Na netu jsem si vyhledala že kladení vajíček by mělo probíhat v měsíci květu - červnu.Tak snad to dobře dopadne. Nyní tam mám jen konstrukci, kdyby byla třeba ochrana proti dešti, igelit tam mám smotaný.
Ovšem čekalo mě překvapení, mám tam rozkvétající květ Exotiky od Magdy a teprve doma na fotce jsem si všimla ještě dalšího poupěte a to je u Neonu také pochází od Magdy.
Překvapující na tom je ,že obě cibulky mi posílala Magda loni v září.!!!Ještě je nemám ani rok. Cibulky vypadaly když přišly takto.
Zasadila jsem je obě na zahradu, ale do truhlíku, to abych je za měsíc znovu nepřesazovala .Na zahradě zůstaly do půlky října a pak jsem truhlík s nimi přenesla dom.Když jsem je letos v dubnu přesadila z tuhlíku na zahradu do volné půdy, byla jsem překvapená jak vyrostly, ale že by ještě letos kvetly to jsem teda nečekala.
I když ten Neonek se mi zdá,že poupě je trochu zaschlé.
Karen paráda je radost pohledět na tu zeleň a květy. :rolleyes: :rolleyes: Velkej obdiv .
Kdy začneš prodávat ??????????? ať se velkoprodejci chytnou za nos.
Karen máš to pěkně zelené, to věřím že to bylo překvápko a umím si představit jakou máš radost.
Karen, mám obrovskou radost, že se jim u tebe daří, to ale není žádná novinka, máš zelené ruce !
M.
Karen! Narcissovka létají 2 období v sezóně.Nejprve v dubnu a květnu, druhý v červenci. Ale to se může také objevit v červnu a srpnu. Já bych ne riskoval. Jedna moucha odklada 60 a vic vajicek!
Krásný den, tak jsem včera zjistila, že mi u hvězdníků začínají pomalu žloutnout listy - jako by už cítili blížící se konec sezony. Nebo to udělaly ranní nízké teploty, které u nás začátkem týdne byly??? Máte už také žluté listy????
U mě ještě listy nežloutnou, vyjimkou je několik jedinců. Některým narůstají dokonce nové listy, tak dostávají ještě hnojivo. Brzo už to nebude trvat a začnou se připravovat na zimu, spánek se blíží.
u nás taky zežloutly, příčina tady je ale jasná..svilušky))o:
Teda to je budu muset zkontrolovat. Svilušky jsme měli na okurkách tak aby to také nebyla příčina - já do toho skleníčku moc dobře nemůžu tak bych mohla snadno něco přehlédnout.....
Já teda žádné žloutnutí nepozoruji.Taky jim ještě rostou nové listy. Nemám cibule již čím zakrýt,pod textilkou jsou jen mladší semenáčky a ty cibule co byly letos kupované.Jak mě Oliq
varuje zkouším aspoň postřik,ale nevím... tady nemají nic co by vypadalo nadějně.
Odnesla jsem jen ty co jsou v květináči.To je Papilko a ještě Passadena - ta byla léčená. Papilko spalo, mělo jen tři škareté oschlé listy. Skoro okamžitě vyrazily další tři lístky. Mám je nyní na dvoře pod střžechou.
Karen už teď je mi Tě líto.Sám jsem hrdině jako vy vysadil do záhonů a těšil se jak budou amky krásný jako ty Vaše. Dnes jen s nostalgií vzpomínám na krásné květy které už asi nikdy neuvidím.Moucha si pochutnala ajá jí nadával asi v lednu, když už byly uvnitř cibule vyžraný a lehký,dirka byla ze strany kořenů,mezi kořeny, myslim že proti mouše žádný postřik nepomůže.Ona klade si myslim v noci abys ji nemohla rušit.
Zdenku tak mě nestraš, jsem dolekaná dost sama. Nenašla jsem žádné řešení,když se mi nový potah za 12 dnů od dodání zase rozpadl. Příští rok si ušiju novej,ale teď už to nestihám. Látala jsem ten první a druhej provizorní v ruce celé dopoledne. Trochu spoléhám na to že na jaře kdy by měla být hlavní invaze tam potah ještě byl v pořádku. Rozpadl se až při horkách. Už i Oliq mi to psala .
Tak musím doufat. Sousedka dávala hvězdníky celá léta přez léto na zahradu a nic se jim nestalo. Třeba mi aspoň něco přežije tak budu znovu nakupovat. :mad:
Hmm karen jsi vzácná experimentátorka a když to vychází sousedce pak to může s hvězníkama vyjít i Tobě to chápu, kéž by se narcizovkám už do kladení nechtělo a tak by se vlastně potvrdilo že kladou jen z jara. Ale to možná jen ty u vás a tu u mne se jim jistě klást dvakrát bude chtít
Zdenku však já už příští rok taky nebudu riskovat, teď už mi nic jiného nezbejvá.
Když jsem přišla ráno na zahradu a v potahu byla díra,už mohlo bejt dávno pozdě. Sousedka je mívala v květináčích na zahradě pod přístřeškem - to aby na ně nepršelo. Ale narcisovka u nás žije taky, našla jsem loni jednu napadenou cibulku od okrasného česneku.
Ahoj Karen,
Myslím si že je to veľké riziko a mohlo by to mať katastrofálne následky. Cibuľovka môže mať až 3 generácie v roku, záleží na počasí.
V teplom roku je 3 gen. veľmi pravdepodobná. U nás som ju videl ešte aj v septembri (9). Budem ti držať palce. Dúfam že sa ti cibuľovka vyhne veľkým oblúkom.
Letošní letnění:
NÁDHERA!!! Ćoveče až nám tohle všechno vyroste my se z toho .....
Karen,mám v plánu letos rozdat kolem 50 cibulek,co mám několikrát nebo co se namnožily,ale do konce roku mám objednaných dalších 20 druhů,takže si asi moc nepomůžu.Já jsem ale takovej vůl,že je mi líto cokoliv vyhodit a tak to spíš pořád přibývá než aby se to redukovalo.
Jirko až budeš rozdávat měl bych zájem,přijedu si pro to za Tebou.Obměna je fain
Jirko to jsme oba stejní. Já navíc odmítám dát z domu semenáčky i když jsou to namnožené cibulky,dokud ta mateřská nekvetla a já nevím co to vlastně mám. Co kdybych o tu jednu pak přišla. :o
Zdendo,podívej se ke mě do nabídky a vyber.
Včera a dneska jsem otevírala tunýlky se semenáčky .Myslela jsem že už budou potřebovat vyplet,ale nebylo co vytrhávat. Rostlinky tak bujně vyrostly,že všechen plevel neměl šanci.
Většina semenáčků jsou od loňska, ty co jsou tam v truhlíku jsou letošní. Ty dospělé rostliny jsem získala letos a do velkého se už nevešly.
Pěkně ti Karen rostou. Daří se jim dobře u tebe, je to vidět.
HÁDHERA, máš je super ,gratuluji. mičurinko
Karen nádhera! Ja sa teda nemám čím chváliť skôr naopak. Konečne sa mi v nedeľu dostali fotky z foloiáku. Niečo rastie lepšie niečo horšie, ale hlavne čo sa mi nevidelo tak medzi bot.druhmi nemali vôbec žiadne listy H.bukasovii - a to by mali byť v plnej vegetácií s listami. Dal som si preto tento druh preveriť. Povedal som svokrovcom aby skúsili cibuľky jemne vytiahnuť - obkopať , na kontrolu koreňov (boli zasadené v prepravke). Ich zistenie však bolo pre mňa šokom najvačšieho stupňa! Obe cibuľky bez koreňov a v značnom štádiu hniloby!!! Keď mi cibuľky doniesli domov, jednu som rovno hodil do koša - totálna zhnitina, nič sa už nedalo robiť. Druhá je po veľkom orezaní a očistení takmer bez podpučia. Dnes som ju po včerajšej dezinfekcii a cesnakovej kúre zasadil do perlitu a budem čakať na zázrak. A to je tam botaniky požehnane... Neviem čo mám robiť, asi už počkám tie 2.týždne do kontroly v nemocnici a potom počas vychádzky (ak mi ich doktor napíše) navštívim foliák ku kontrole osobne. Nehnevám sa ani na svokrovcov ani na nikoho len na seba. Na týchto cibuľkách mi obzvlášť záležalo. Nič to, ide sa ďalej. Aj to zlé treba rýchlo prekonať a znova sa vrátiť k tomu lepšiemu.
Mám ešte ďalšie správy, teraz už lepšie. Niektorím z Vás - konkrétne - Miro, Karen, Helenka, Japa, pošlem prostredníctvom Jirka cibule, resp. cibuľu. Cibule nie sú v 100 percentnom stave, majú rôzne poškodenia, ale myslím si, že v rámci normy. Tak v prípade potreby vykonajte ošetrenie. Budem to mať takto jednoduchšie a hlavne lacnejšie. Z Jirkom som dohodnutý a medzi sebou si to už vyriešime.(myslím tým zaplatenie balíčkov od Jirku k Vám) Nejdem písať o aký druh amky sa jedná - chcem aby to bolo prekvapenie.(pri cibuli už názov mať budete). Myslím že balíček Jirkovi pošlem asi v pondelok budúci týždeň. Potom Jirko musí prichystať balíčky a odoslať, takže tak skoro to zas nebude. Aspoň budete napnutý čo Vám príde.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » letnění hvězdníků r.2012