Re: Neznámá Amarylka-4
Ta tmavá ta se mi líbí nejvíc. ,ale krásné jsou všechny.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ta tmavá ta se mi líbí nejvíc. ,ale krásné jsou všechny.
Nedá mi to, ale přikládám ještě další fotečky mé temné krásky.
Má už pěkně vypnuté první květy. Focena tentokrát zrcadlovkou. Fotky jsou sice hezčí, ale ty předešlé focené mobilem mají věrnější barvu.
Vosička mě upozornila, že by to mohla být Premiere, ale na stránkách Fluwel ještě inzerují Carmen...nevím nevím
Která z nich to je podle fotek asi těžko říct... Ale barvičku má opravdu parádní. Je nádherná. Já mám štěstí jen na ty světle červené, ale to je fuk. Každá amarylka, která kvete se počítá.
Mně se taky moc líbí její temná barva!
Taky mám několik neznámých tmavo červených (světle červená je jen jediná) většina je z loňska z obchoďáku ,za to udělat tak kvalitní fotku jako je ta nahoře to se mi podaří skutečně jen moc málo kdy. Buď je fotky neostrá a nebo ji blesk tak rozsvítí že je světlá a zářící. a neodpovídá skutečnosti.
A taky záleží, jaký máš monitor. Jsem zjistila, že fotka na jednom monitoru vypadá úplně jinak než druhém. To je pak těžký cokoliv určovat.
tak to je fakt
Tak to s tím monitorem jsem nevěděla. Máme dva v pokoji velkej počítač a v kuchyni klasickej noťas. Ale rozdíl jsem neměla. Rozdíl ve kvalitě fotky mám jen v tom kde je focená . U červené je nejlepší výsledek když fotím na dvorku, ale to je nyní v těch mrazech .........no nejsem si jistá jestli bych takovým tepelným šokem jim neublížila.
Tak začínájí kvést obě dvě z Kauflandu, které moc zdravé nebyly, ale aspoň vykvetly a vím na čem jsem ani jedna není plnokvětá, ale to jsem čekala, jsem vůbec ráda že vykvetla hlavně ta jedna kterou jsem musela vydlabat a zasypala jsem skořicí vypadá, že skořice zabrala. Ta druhá se bude teprve rozevírat, tak se uvidí jaká bude.
Pěkná optimistická barvička.
Protože jsem byla nakupovat v Kauflandu hned v pondělí, když začíná akce, mohla jsem ještě vybírat z velkého množství cibulek. Dlouho ...Dlouho jsem kroužila kolem stojanu . Všimla jsem si, že amky s plnokvětou cedulkou byla poupata buď baculatá, nebo podlouhlá. Nakonec jsem zvolila to baculaté poupě. Vykvetla ta červeno bílá. Ta loterie je prostě návyková...
Jé, mám hodně podobnou. Kdysi jsem jí dostala jako dárek. A koukám, že má rovnou i mimčo, to sis koupila dvě v jednom. Doufám, že s léčbou skořicí budeš úspěšná, ale vypadá to nadějně.
Jak já vám ty "kaufáče" závidím! Ani bych moc nekroužila kolem stojanu... hned bych nějakou bafla a prchala s ní. Asi bych tam ale nechala celý důchod! Tak je pro mě dobře, že tu obchody s cibulemi nejsou!
Anor, léčba vypadá opravdu nadějně, snad to cibulka už ustojí a mimča má z každé strany jedno, tak aspoň bude mít potomka.
Tak dlouho jsem vybírala, přehrabovala celé platíčko až jsem asi přebrala měla jsem to udělat jak píše vosička bafnout a upalovat. Jenže nám to nedá prohlížíme, zkoumáme ze všech stran a pak přehlídnem co bychom jindy viděli no to se stává
No jo, to se stává, hlavně když všechno dobře dopadne. Přiznám se, že když je cibulka ohnilá a já si jí vypiplám a uzdravím, tak pak z ní mám o to větší radost. Asi jsem divná.
I když neznámá, přece je pěkná a udělá radost v tomto mrazivém počasí
Hmmm, ta je moc pěkná. Taky čekám, že mi rozkvetou bílé, chvíli to ještě potrvá.
Pěkná, aspoň není jednobarevná.
Ta se mi tedy líbí moc!
Ilonko, pěkná kytička a pěkně zachycená fotografkou
Moje (příspěvek 448) je také kupovaná v kaufu vypadá stejně a přitom jinak... ...jsou nebo nejsou stejné...
Jork, žádná fotografka nejsem ani nemám trpělivost na focení vezmu foťák cvak a je to buď se povede nebo né
Myslím, že jsou obě stejné u nás bylo dneska zataženo a ty máš fotku hodně prosvícenou sluníčkem, při bližším zkoumání bych řekla, že jsou stejné mě se moc líbí ta tvoje hodně tmavá u nás jí také měli, váhala jsem a nakonec jsem si jí nevzala a teď mě to mrzí je nádherná
Ilonko nejsou stejné jen barevně podobné. Ta tvoje má hrdlo květu rovné bez střapečků. Ta druhá (příspěvek 448) má v květu střapečky. Já tu tvoji už někde viděla ale nevím kde. Jak je květ velký? Připomíná mi něco z botanických, ale třeba se pletu.
Karen máš ostříží zrak, toho jsem si nevšimla až teď po upozornění, květ má malý šířka 10cm a stonek od krčku cibule 36cm.
Myslela jsem si na Tres Chic, ale ten má bílý střed spojený v jeden celek, kdežto u této jsou bílé proužky, tak nevím co by to mohlo být za odrůdu, ale to nevadí zůstane neznámá, také se mi líbí.
Když šla tahle cibulka na květ, zdála se mi hodně bídná! Nechávala jsem ji ve sklepě s tím, že ji ani do bytu na okno dávat nebudu. No ale co! Cibulka je zdravá, květy má sice jen dva, ale vždyť to nevadí! Na str. 11 je vidět, jak kvetla prvním rokem na Vánoce. Musím se o ni přes léto lépe starat, aby nabrala nové síly.
Však je pěkná co bys chtěla. Chudinku moříš ve sklepě ! Ještě že jsi se nad ní smilovala. !
Kájo, kdybych jich neměla takové množství, byla bych ráda za každý kvíteček - se hanbím!!!
Ale až jsem se musela zasmát...
Loni mi poslala vosička maličkou neznámou cibulku. K našemu velkému překvapení tento prcek s cibulkou o průměru jen něco kolem 1,5 cm vykvetla. Má sice jen dva květy ale je zdravá a má se k světu. Květ je drobný i když se to na snímku ani nezdá. Květ měří na výšku 10,5 cm , jinak má jen 10 cm. Ten jeho trojúhelníkový tvar mi něco připomíná, ale nemohu přijít na to co to bylo. U mne jich moc pomřelo. Stejně si myslím, že je pěkná. i když je neznámá!
Pěkná...roztomilá
Stránky Předchozí 1 … 14 15 16 17 18 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-4