Re: Pokec o všem-13
Radko, chce to hodně trpělivosti. Zalévat hodně opatrně a raději vůbec nehnojit. Může trvat několik měsíců než začne rostlina opět růst.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Radko, chce to hodně trpělivosti. Zalévat hodně opatrně a raději vůbec nehnojit. Může trvat několik měsíců než začne rostlina opět růst.
Evi to jsem ráda že to nic nebylo .
Děkuji všem
Ta druhá nevím co jeto za odrůdu je růžová a okraje má do oranžova,kdo ví
Evi jsem ráda, že už jste zpátky a v pořádku. Není nic horšího než když jsou dětičky nemocné.
Já jsem taky ráda že už to máme za sebou... opravdu jsem zestárla za těch pár dní nejmíň o deset let... bylo to nekonečné... Zítra Verunce sundají obvaz a dostane už jen čelenku, tak to bude zase lepší
Můj syn už je sice velkej, ale strach o něj není o nic menší. Ráno nám oznámil, že si motorovkou zařízl do holeně, je ve vojenské a zašívají jej. Už jsem mluvila se snachou syn už je doma noha je zasádrovaná a co dva dny jej budou vozit na převaz. On je klempíř, na střeše odřezával trám u okraje , a motorovka se prej nějak zasekla či co,vylítla a skončila v noze. Měl sebou svého syna ten šel do mdlob když viděl jak krvácí. Syn si to ještě stačil podvázat aby nevykrvácel.Sanitka to stihla za půl hod.
No nakonec to dopadlo jak jen mohlo nejlíp.Alekdyž si to představím, na holeni není skoro žádné maso tak že to šlo přímo do kosti......
Karen , držíme všichni u nás všechny palce aby se z toho dostal co nejlépe. Hlavně že byl tak duchapřítomný a stačil si nohu podvázat . Teď už to bude jen lepší . Ten náš blbeček Hégr stále jen něco zavírá a čekání na sanitu půl hodiny mi přijde neůnosně dlouho. Přejeme jen to nejlepší .
Karen, držím palce ať se brzo uzdraví.Já bych asi donutila mladýho aby mě zavez do nemocnice,tak dlouho bych asi nečekala.Já vím že ta sanita za to nemůže.To ti voli co z toho tady dělají pěkný b..... :mad:
Je to čím dál lepší
Heli mladej, teda můj vnuk nemá řidičák. Proto museli čekat a ani nevím kde se to stalo, jen že to byla nějaká zastrčená vesnička. Ten zářez do kosti musel být dost širokej, vždyť ta motorovka - řetěž na ní má nějakéhé půl cm. No je na antibiotikách a ještě dostává injekce na ředění krve, má 16 stehů.Po ošetření jej z nemocnice v Brně odvážela nejmladší dcera a tak aspoň jsem se dostala k nějakým informacím.Syn byl ještě pořád docela vedle.Dcera říkala,že to má zakrojený do kosti docela pěkně, ale že kost nepřeřízl celou.Vnuk že si nejdřív myslel že tatka dělá srandu ,to když začal na tý střeše řvát boletí,vážnost situace pochopil až když letela dolu pila.Honem za nim lezl ,jak ale viděl krev šel do mdlob. Tak nakonec syn si zaslouží obdiv ,že si to dokázal podvázat sám a dostat se dolů.
Dobry vecer Jirko, divala jsem se na ty Japonske cibulky, jsou opravdu nadherne. Jsem ted momentalne nemocna, tak bych snad mela i cas k pokusu prokousat se tou Japonstinou. Vidim ale 2 pripadne problemy...totiz ze cena za postovne se jeste trochu zvysi o vnitrostatni postovne mezi Komoriya pestitelem a Tenso exporterem a (pri vsi snaze se mi nepodarilo pochopit jejich komplikovany system postovneho...tedy do ktere kategorie odberatelu by nas Komorya strcila velko/malo???). A co se mi zda zavaznejsim problemem...jak zabranit celnikum aby nam ty drahe a vzacne exemplare nezabavili a nezlikvidovali? Zda se, podle toho jak tomu rozumim, ze Komoriya prodava na e bay s phytosanitarnim certifikatem, ale na rakutenu vnitrostatne samozrejme ne. Na te ebay si za to ovsem uctuji neskutecne penize. Postovne a balne a ten kus papiru za 25 dolaru. :rolleyes: A to ani nikde nanabizeji kombinaci postovneho pro pri vicenasobnem nakupu. Mas nejake zkusenosti s baliky z Asie obsahujicima rostlinstvo bez certifikace a pristupem celniku?
Já jsem zatím objednával z Asie jednou a to z Thajska a vše šlo oficiální cestou přes celnici.
Tak jsem na to koukala, a uz v Tenso zasilku pred odeslanim prohlizeji Japonsti celnici, zda je to v zemi urceni pripustne. Dovoz rostlin do EU bez tech phyto bla bla pripustny neni, takze by to asi ani nepreposlali. Napsala jsem tedy do Komoriya prez Rakuten dotaz, zda by nam pripadne vystavili certifikat a za jakou cenu navic. Tak uvidime kdy/ zda a s cim se ozvou.
Psala mi Jana-japa, je v KM a objevila v kvetinarstvi amarylky Caprice-nevykvetly a Tres Chic-uz kvete. Kazdy za 198 Kc. Od kazdeho je jeden kus. Kdyby mel nekdo zajem, je Jana ochotna je koupit. Zitra se potkame, tak bych vyridila kdo a jaky by chtel...:-)
Dobre poledne, obavam se, ze z dovozu Fink Floyd a jinych lakavych odrud z Japonska zatim nic nebude. Pestitel neni ochoten zrici se tucneho zisku se kterym prodava na E bay a phytosanitary certificate nam pro primy prodej nekolika cibuli nevystavi. Nelze se jim samozrejme divit, treba zluty hybrid Yume Mitai, ktery se mi libi, prodavaji v Japonsku za 8 euro ale na E bay uz stoji 28 dolaru + 25 postrovne a balne. Jeste dramatictejsi je treba cena u H. Aulicum, ktere v Japonsku prodavaji za 8 euro a na E bay uz je jejich zakladni cena 50 dolaru + 25 postovne.
Dear Camilla,
Thank you for your contacting me.
We have many varieties of Hippeastrum,
But we are shipping bulbs in the country, Japan,
and we will ship the items that bidded by eBay at this time.
(We just getting started to display for eBay.)
Our nursery is very small,
so we can not respond to a complex request at present.
I am very sorry.
I ask for your kind understanding.
We will display the varieties little by little.
If we can sell many items by catalogue, and ship overseas,
I will inform you.
Regards,
Hiroko Torikai
-------------------------------------------------------
株式会社小森谷ナーセリー
小森谷ナーセリー 楽天市場店
267-0057 千葉県千葉市緑区大木戸町1196
(TEL) 043-294-4387
(URL) http://www.rakuten.co.jp/komoriya-nursery/
鳥飼寛子(komoriya-nursery@shop.rakuten.co.jp)
Možná dovoz z Japonska nakonec nebude až tak velký problém.Jeden z mých klientů,jak jsem zjistil,expandoval se svou firmou na japonský trh(firma Taf),a já pro něj mám koncem března dělat opět nějakou zakázku.Pokusím se ho nějak ukecat,zda by mi nemohl nějakým způsobem dovoz zajistit,samozřejmě bychom se tak vyhnuli i phyto a celnici.Více info dodám až to bude aktuálně řešitelné.
V pátek u nás prodávali Sweet Lilian za 99 kč a Neon za 99 kč
tak jsem neodolala
To je docela fajn kup, gratuluji
Jak koukám na všechny ty křížence, tak se nestačím divit, co všechno příroda vykouzlí. Už se nemůžu dočkat, až i mě nějaký ten kříženec ukáže, co je zač. Zatím čekám pořád na první letošní květ, poupěti se nějak nechce z cibule ven a tak se pořád jen kochám u vás a závidím(o:
Všem přeji hezký den! Mám kočky a mlsný koucour dnes neodolal a zahryzl se do lístku amarylky. Dostal lehce na zadek, aby to víckrát nezkoušel. Jsou listy jedovaté? Děkuji Vám za odpověď. Jiřina
celá rostlina je jedovatá, ale nijak prudce, ale něco v ní je
podle tvaru by to měla být skutečně ona
Náš kocour mi amarylky ožírá pravidelně a nic mu není.Je zdravý až moc
Ilonko pěkná koupě , u nás pořád mají Swet Lilian
To je super kup Taky bych neodolala Mohla by to být ona
zná někdo tento web?
http://himalayangardens.com/categories/ … yline.html
Děkuji za odpovědi na dotaz, zda je amarylka jedovatá. Můj kocour je zatím vpořádku, ani neblinkal, tak toho jedu asi v amarylce není příliš. Jiřina
Jirko, to by bylo skvele, kdyby Ti Tvuj klient pomohl s dovozem z Japonska. Jsou to krasne odrudy, ja bych si urcite moc rada objednala. Ostatne, kazdy by si v jejich nabidce jiste nasel neco, co jim sedne.
jé, já tu měl 16.2.09 výročí 4 roky na föru
teda to už vážně letí!
Jinak Edo, moc děkujeme! Vzorně nám spravuješ fórum!
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-13