211

Re: Pokec o všem-14

Jirko jsi šikulka . an

212

Hurá jsem tu  už jsem měla strach že je to konečná.   ac  Jirko to bude teda super bydleníčko pro amky.   :rolleyes:   Myslím že za chvilku to bude plné a možná i malé. ab  ab  ab

213

Jirko jsi opravdu šikovný bude to nádhera  an

214 Naposledy upravil: Onka (18-10-2013 12:30:41)

Karen děkuji zatím nic možná časem podle toho jak se vše vyřeší.
Stále balíček nedorazil ? to je divné, tak počkáme do pondělí a pak bych ti poslala ještě jednu ta je ale o hodně menší tu co jsem poslala byla největší  ac

215

zatím nic nepřišlo, jsem pořád doma  ac a vyhlížím,někde se to seklo ac

216

To mě moc mrzí  ac

217

snad to nevadí, nyní jsou stejně v útlumu.

218

vadit by jí to nemělo, hlavně aby dorazila.

219

Ilonko mám překvápko.O 1/2 7 večer mi tvůj balíček dovezlo auto od pošty. To jsem teda koukala!!!!!
Cibulka je pvořádku je opravdu parádní. Moc dík.

220

Karen tak to lidově řečeno přímo čumim to bych nečekala, ale jsem ráda že došla v pořádku a že se ti líbí je opravdu velká viď, a co listy nebyly moc poškozené? Snažila jsem se je jen tak lehounce ohnout.

221

Jirka je šikovný, to máme ověřené.

222

Zdravím všechny  ad  Tak jsem si po dlouhé době udělala dneska radost  ab

http://img.janforman.com/th/054h4q5.JPG http://img.janforman.com/th/055qs80.JPG

223

Prodejní sezona už opět začala. Pěkná amarylka.

eda

224

Pokud někdo sháníte nějakou amarylku, nebo pokud je tu nějaký nový uživatel který chce s pěstováním teprve začít, tak mi napište zprávu a ráda pošlu nějakou tu cibuli... Musím to hodně zredukovat, jak ze zdravotních tak z časových důvodů už takové množství nezvládám...

225

Evčo, co takhle Temptation  ,asi nemáš viď? Já si jej loni koupila ale neudržela jsem jej po odkvětu. Tolik se mi líbil, jinak se také nesnažím rozšiřovat, Letos zimuji ve sklepě všechny starší semenáče,no nevím možná to nedopadne nejlíp, ale dospělé a ty z dorostu mám v domě. Ty by měly vydržet. Dneska jsem teprve doryla zahradu,tak se trochu vydejchám.

226

Evi po kolikáté??,zase nevydržíš. ab   ab  Ale zdraví je přednější .(taky jsem letos pořád na hromadě)

227

Jani, přiznám se, že až dneska jsem s vypětím všech posledních sil sklidila poslední amarylky ze skleníku do komory... Zítra zase nevstanu z postele  ab Je toho fakt hodně. Všechny jsou v novinách a je jich pět plných velkých přepravek... Ani nevím kam je všechny dám... A navíc jich má spousta mladé cibulky... takové přírůstky jsem na nich ještě neměla... je vidět že se jim ve skleníku opravdu dařilo. Ikdyž několik jich má pořád tu potvoru vlnatku.. Budu je muset izolovat a zase postříkat  ac

228

Když jsi dostala skleník tak to chtělo ještě jedny ruce k tomu.  ab  Já to letos měla mizerný.Spouta mi jich odešla jak jsem byla pořád pryč a ani ty co zbyly nekvetly. :o  Ta vlnatka je problem já ji nakonec umořila savem proti plísni ,byl to vystřel do tmy ale vypadá to že zabral.Štěcem  jsem vytírala pořád dokola a zatím je pryč.Měla jsem jí na orchidejkách.

229

Jak savem ? To jsi potírala tu rostlinu??  Já ji teda naštěstí nemám. Měla ji jen jedna cibule a tu jsem celou ponořila na několik hodin do postřiku na mšice. No už se to neukázalo, ale ta rostlina nerostla ani přetim nijak moc, měla jen dva narašený lístečky . Nakonec zašla, jestli po té koupeli nebo by šla i tak už dneska nezjistím,ale vlnatka zašla -už se neukázala nejdřív.

230

Karen štetečkem namočeným  v  savu  proti plísni jsem vytírala jen tam kde jsem ji našla .V orchidkách byla hlavně u spodu listů v těch jamkách .Nechala jsem to chvilku a pak opláchla čistou vodou. Nevím jak amarylisy ,mají slabší listy .Orchidej je přece jen má masitější.Jak jsem psala byl to vystřel do tmy protože už jsem nevěděla jak na ně.A nic jsem  na zachrance, kde je mám už neměla.A jedna dokonce začína razit poupata.  ab

231

jj savo bude účiné to věřím a to co je určené na plísně na zdi je jistě slabší. Za pokus by to stálo i u té amky, každopádně bych to zkoušela u takové kde by stráta tolik nebolela. Vyzkoušet by se to mohlo. Já to teda měla mezi listy v krčku cibule. Jestli by to nespálilo cibuli, kdyby to zateklo do cibule???????

232

Karen nevím  v tom krčku je to dost riskantní .Když to budeš vyplachovat aby to zase nehnilo .Přece jen orchideje jsou   v tom místě silnější.Ale když nic nepomuže skusí se všechno  an

233

No právě ac   Snad mě to už příště nepotká. Chtělo by to každou novou cibuli dát do karanteny. Jen kam když místa je tak poskrovnu.

Mám ale dotaz. Mám ve špajzu uskladněná jabka  a v květináčích uskladněné amky. Ty jabka mi hodně hnijí, Pepča mi nadává že jsou na vině ty amky. Je pravda,že tento druh jablek dřív vydržel do Vánoc,byly trhané.Měla vydržet, ale hnijí. Ty amky jsem tam měla i v loni jen zabalené do novin-bez hlíny .Je možné že by to opravdu zavinily ty květináče s hlínou a cibulkami? Ty jsou teda na zemi a v dolní polici, jabka jsou nad nimi. Ještě tam mám v bedničkách cibuli a brambory. Cibule se taky dost kazí. Ta je teda kupovaná a měla bejt na uskladnění, ale už při koupi se mi nezdála.

234

No ja neviem Karen, nezdá sa mi že by amky, hoci v kvetináčoch so suchou hlinou by nejako mohli ovplyvňovať to či jablká hnijú alebo nie. Jedno však viem isto že jablká a amky dohromady uskladnené nieje dobrý nápad. Jablká, respektíve látky ktoré obsahujú nepriaznivo vplývajú na amky - na ich kvitnutie v nasledujúcej sezóne. Takže pozor na to! Čítal som to aj na zahraničných fórach kde na to viacerí ľudia upozorňujú.

235

Vážně, tak to jsem nevěděla.tak to je teda špatný, nemohu manželovi říct, že jabka musíme vyhodit kvůli amkám, to by jej rozčililo definituvně. Moc jich tam už není, tak za týden budou pryč. Ještě bych těch pár co jsou zdravý mohla dát do pokoje na skříňě.Pavle dík, zase jsem chytřejší.

236

ahojte všichni, dlouho jsem tady nebyla, jelikož jsem dala amky spinkat a vytáhla jsem je z lednice až teď (nemám sklep) vadí to, když jsem je v lednici nechala déle než 3 měsíce? tak asi měsíců 5? :-D

237

Já tomu moc nerozumím. Ty zimuješ v ledničce? Kolik tam mají stupňů??, Zazimovávám cibule v říjnu.Teď jsou teda zazimované měsíc. Ty tvoje jsou 5 měsíců teď???  To je máš v ledničce od června???  To mi nějak nedává smysl.
Aby byly zazimované tahem 5 měsíců  no taky jsem jich letos měla  pár co v zimě nezačaly rašit a tak jsem je sázela až v květnu po zmrzlících přímo ven .Nevadilo jim to .

238

+5 stupňů by měly vydržet myslím i dlohodobě. Horší to bude se světlem, místo vegetace a růstu na světle a na  sluníčku byly zavřené od června v lednici. Možná měly dobré světelné podmínky na jaře a vše dopadne dobře, amarylky budou kvést. Radko, napiš nám zprávu, jak to s kvetením dopadlo.

eda

239

Už jsem se tu jednou zmiňovala o amkách od mojí kamošky, která na podzim naskládala květináče s cibulema do sklepa a zapoměla na ně. Ležely tam celou zimu jaro i léto.Vzpoměla si na ně až další rok na jaře. Původní cibule byly fuč, z každé se vytvořilo jedno nebo víc mladých a ty rostou. Ke mně se dostaly v květnu r.2012. Zatím teda kvetla jediná ,ale píši to proto,aby bylo vidět jak ůžasnou mají amarylisy schopnost přežít i ty maximálně nevhodné podmínky.

240 Naposledy upravil: karelex (17-11-2013 19:57:31)

Pořád chodíme nakukovat ,že a pořád nikde nic nového! No však u mne taky není nic nového, jen štěňátka rostou a poskakují. Já mám teda pořád na co koukat.
http://karelex1.rajce.idnes.cz/A10b_Dze … 17.11..jpg
http://karelex1.rajce.idnes.cz/A10b_Dze … 95_....jpg
http://karelex1.rajce.idnes.cz/A10b_Dze … 96_....jpg