Re: Nemocnice
Huráááááááá ten napůl shnilej Elvas vyhání puk
EDO prosím tě poraď co s ním teď je vidět že se asi zmátoří :cool: :cool:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Huráááááááá ten napůl shnilej Elvas vyhání puk
EDO prosím tě poraď co s ním teď je vidět že se asi zmátoří :cool: :cool:
Janí, není to tak hrozný, lepší by bylo kdyby vyrážely listy místo poupěte. Občas po 14 dnech ho můžeš postříkat nejakým přípravkem proti houbě a opatrně tj. asi po týdnu zalévat. Předpokládám že nemá listy. Nic jiného se asi nedá dělat.
Jani,já bych ho nechala víc v suchu.... :cool:
lístky má 3 asi 3-6 cm a jsou zelený,jinak díky za cenné rady mám v rozprašovači dithane a stříkám 1krát týdně :cool:
správně????
Janko taky mám takového jednoho co jde do květu, taky jsem ráda aspoň poznám co to je má to být Clown,ale že by měl vyhráno si nemyslím, U něj je spála až v prostředku
V posledních dnech roste hodně rychle do výšky asi to chce ještě stihnout před koncem. Je po tý spále dokonale prohnilej. Když přišel, zdálo se mi marný jej i rozřezat a tak jsem jej nechala tak jen jsem se pokoušela vytáhnout ven co se dalo. V současné době cibule jaksi tvrdne - možná vysychá , když ji stisknu -lehce- vypadá to že praská a jednotlivé suknice se lámou,aspoˇty na povrchu. Jsem moc zvědavá jestli se cibule dovede nějak vypořádat s takovým poškozením sama. . Kořeny nemá žádné.
Marci že je to veliká radost,když se takhle zadaří.!!Já se pořád chodím dívat na ty moje rozřezaný kousky jednu cibulinku už tam vidím
Máš je ještě zakrytý nebo pod sklinkou?
Karen.......Picotee byla přikrytá asi jen tři dny a pořád se dělala plíseň i po postříkání revicurem,přesličkou.Ještě je to tam vidět,ale je to suché.I ta cibule pustila kořínky....
A Intokazi jsem odkryla,když juknul lístek...asi tři dny
Nevím jestli to červené není spála nebo to nezčervenalo po máčení po ořezání to tak červevé nebylo tak nevím cibule teda ta půlka je tvrdá :cool:
Marci tak to já jsem to měla zakryté celou dobu plíseň se neukázala vůbec. Ty řízky mám v truhlíku všechny společně a bylo to překryté společně .Zeminu jsem měla dost nízko tak ty řízky nevyčnívaly nahoru. Dodatečně jsem tam dala ještě ten zbytek Double Romy a tu jsem už přiklopila petkou a je pod ní pořád ale z řízků jsem už igelit odkryla. Všechny jsou zakořeněné ale cibuličku mám jen u jednoho aspoň víc nevidím. Ona je to je obyčejná Royal Red - bezejmená ale květ se otevřel tak vím že je to červená .Mám po ní i nějaký semeník ale už nevím kterej to je ( mám to na vysačce u každého semeníku napsaný zvlášt)
Takhle vypadal květ
Janko, to červené zabarvení v místě kde jsi do cibule řízla nebo třeba jen poškrábala při čistění nemusí být spálové, ona ta spála i kdyby to byla spála, na povrchu není žádná hrůza. Hlavně když se netáhne do prostředku .Na povrchu se z toho cibule vyloupe jak postupně suknice zasychají a odchází.
Karen ta plíseň asi byla následkem té hniloby....
No to asi ano, ale že ti nic nezabralo aby přestala růst.
Jak jsem viděla vedle ty ho určitě donutíš k nějaké akci
Karen držím palce a dnes dostalo Ferrari poslední šanci je jen v čistém perlitu a je to poslední šance pak pojede do depa ...
Janko dík za důvěru, ale myslím, že je předčasná
Rady, s tím Ferrari je to k vzteku, tak krásně kvetl, a pak takovej maler, však kdo ví jak ty koupené dopadnou časem. Jistotu budeme mít až další rok.
Radku nevzdávej, dokud má v sobě kousek zeleného je naděje.
Karen a co ho vyndat z hlíny a nechat nasucho.....
Marci to už nestojí zato je to už jen takový malinký kousek prostředku.
Edo zatím nevzdávám ale v té hlíně nic nedělal jen seděl a tak jsem ho dal jen do toho perlitu a uvidíme jo a ještě jsem ho očistil
Posílám alespoň malé informace o mých marodech.Včera jsem kontrolovala řízky cibulí po napadení mouchou. Z jednoho hvězdníku majímcelkem pěkné kořínky a tak jsemje přihnojila protože mají i malé cibulky. Druhý hvězdník má také malou cibulku ale nemá ani kořínek - namočila jsem spodek řízku do stimulátoru a dala do vlhkého perlitu. Nahnilý clown co jsem rozřezala , vyráží na větším zbytku cibule listy a i další kousky mají každý po malém kořínku stále ale plesniví. Vyndala jsem je ze zeminy , omyla , naložila opět do previcuru na 3 hodiny a zasadila do perlitu a ještě zalila previcurem a druhý den odpoledne byla plíseň opět na zbytcích cibulí. U6 nevím co dalšíhu zkusit , abych se jí zbavila.
Myška
Prosím o radu. Koupila jsem hvězdníček Clown. Krásně vykvetl - měl i listy a najednou začali listy odumírat a úplně zčervenali. Co mám dělat uprostřed cibule je červeno.... Mám ho rozřezat nebo, čekat na zázrak jestli pustí listy???? Zkusila jsem ho dát na topení ale ta spála ho nejspíš zasáhla uvnitř a hodně....
Hvězdník CLOWN mám také se spálou , přišel od f. JOST. Vystrčil květní stvol asi 12 cm a dále se nic neděje. Stříkám cibuli i stvol proti spále , dala jsem ho i na okno aby měl co nejvíc slunce ale nic. Ani sluníčko ani MERPAN nedělají žádný zázrak.
Myska
I můj CLOWN stejně postižený pochází od Josta, Měl spálu až do středu dál pokračoval hnilobou stvol dlouho nedělal nic teďka ale roste nahoru a myslím,že rozkvete.Stále bez kořenů. Chci jej nechat rozkvést a použít aspoň pyl a pak se uvidí asi jej rozříznu a pokusím se o nařízkování,ale to je ještě čas.
Tak já ho dám na sluníčko a uvidíme...... Když se bude horšit tak ho také nařízkuji....
Myško a Andi, já nemocné cibulky nikdy nedávám na sluníčko. Nechám je klidně v místnosti kde není mnoho světla. Bez listů světlo nepotřebují. Na slunci mají příliš velké změny teploty. Stálá teplota jim vyhovuje. V podstatě ani nenarašené cibulky nedávám na sluníčko.
Proti plísni cibulku nebo řízky postříkám Previcurem a vždy asi týden vydrží bez plísně a to i pod sklenicí.
Hlína by měla být jen trochu vlhká ale ne mokrá. Když je mokrá kořeny nemůžou dýchat a je to ještě horší.
Někdy trvá nekonečně dlouho než začnou opět růst.
Edo já jsem se domnívala, že sluníčko pomůže na spálu.
Myška
Stránky Předchozí 1 … 8 9 10 11 12 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice