Re: Nemocnice
Také jsem se domnívala, že na spálu pomůže teplo a slunce.....
Pravdou je, že moje cibulka už žádné listy nemá
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Také jsem se domnívala, že na spálu pomůže teplo a slunce.....
Pravdou je, že moje cibulka už žádné listy nemá
Já teda ty co rostou a mají už listy a k tomu na cibulce viditelně spálu tak na slunko nastrkuji. Ale zatím jsem nic nepozorovala ,snad až je dám za měsíc na zahradu do země na slunko .Věřím, že se to sloupe zároveň se starou suknicí.
Dneska mě čekalo velký překvapení. Nedávno jsem tady někde ukazovala zbyteček z Valentýnské krabičkové amarylky z Penny. Koupená byla koncem ledna a od tý doby jsem ji jen loupala a loupala. Měla rozjetou spálu a moc až do středu. Při posledním čistění a olupování rudých a znovu ohnilých slupek mně zbyl kousíček prostředka ,sice s podpučím, ale velký tak 2 cm na výšku a 2 cm na šířku dole u podpučí. Tenkrát jsem říkala že už to vidím marný .Někdo myslím že Marcela mě povzbuzovala abych vydržela
Dnešní fotky - no málem jsem vyskočila když jsem ji dneska vyloupla z truhlíku.Má dva větší a dva rašící kořínky
Macku, už máš vyhráno. Nová cibulka se má k světu. Picotee je krásný hvězdník, toho by bylo škoda.
Ještě jestli to vlastně bude Picotee.Je od Bráta a ze čtyř se ve třech netrefili
Tohle bude dodatečně překvápko,ale dostala jsem za ni peníze zpět(teda mám dostat !!)
Holky vy jste šikovné.Vyplatilo se počkat.
No jo Macku, já taky nevím jak bude vypadat, na krabičce je červeno bíllá. Od téhle mně květ nezůstal .Ta druhá rozkrájená co jí roste cibulka ale ještě je menší nežli ta tvoje Picotee je už dobře vidět ,ale ta tvá už ukazuje že raší moje ne.Má tak 3 mm v nejširším místě.
Už jo, tak to nakonec dobře dopadlo, a nic jsem letos nevyhodila, na vlastně to předbíhám .Ještě tam mám toho Clowna jde na květ, ale cibule je bez kořenů a dočista spálená spálou, počkám ještě abych se neradovala předčasně. Z tý rozkrájený červený mám těch řízků ale 7, všechny kořenily ale cibulku maá zatím jen jedna. Nakonec je budu rozdávat protože co bych dělala s tolika bezejmenýma
tak já jdu také plakat do nemocnice. před třemi dny jsem přenesla z chladna předposlední hvězdník. byl to Lemon Lime od Bráta zakoupený jako Germa (Eda a myslím Ivan měli tutéž záměnu). důvodem přenesení byl květní puk. velmi mě to překvapilo, protože naposledy kvetl kolem Silvestra a pak jsem mu nuceně udělala zimování odříznutím listů.
dnes jsem ho konečně šla přesadit a nevěřila jsem svým očím. po vyklopení jsem zjistila, že cibule je kolem dokola obsypaná malými cibulkami. bylo jich celkem 11:
tušila jsem, že to nebude samosebou a jakmile jsem vzala cibuli do ruky, bylo mně vše jasné. jednotlivé suknice mně úplně klouzaly pod prsty. musela jsem odstranit asi čtyři vrstvy, abych se dostala k čisté cibuli a nejhorší to bylo vyčistit pod miminky. snad se podařilo. máchala jsem ji asi dvě hodiny v Acrobatu a zítra ji zkusím zasadit. cibuličky ještě nemají vlastní kořínky, tak je nemohu oddělit. jsem opravdu zvědavá, jak to dopadne.
Tak to moooooc držím palce protože to by byla moooc velká škoda - ale kořeny má super pokud by byla volná někdy jedna tak prej směr-JIŽNÍ MORAVA
pokud bych mohl mooooc prosit ale jen tak jsem se zeptal
Také se přidávám ať je v pohodě a dovolím si postavit se do fronty na jedno miminko
Radku, Macku, píšu si vás, i když to bude asi běh na dlouhou trať a bůhví, jak dopadne zdraví miminek. na jednom už je patrná teď skvrnka spály, jedno bylo úplně shnilé a dvě seschlá... ale doufám, že něco zůstane. hlavně aby se vzpamatovala maminka, aby je mohla vyživit
Já myslím Komule, že to bude vpořádku, ta cibula - maminka vypadá teď po očistění dibře,a když se ti to povedlo takhle parádně očistit a cibulátka tam zachovat tak si myslím,že máš vyhráno. Takhle plodnou maminu to je úžasný
no Karen, já mám právě obavu, že ta mamina vyhnala tolik těch miminek právě kvůli tomu, že cítí, že jí jde o život... uvidíme, uvidíme
To máš asi pravdu,ale taky jsem už viděla u staré cibule spoustu miminek založených a pak dorůstaly postupně .Bylo jich tam moc na jaře, když jsem ji sázela a na podzim při dalším vysypání bylo vyrostlých jen část a část se nezvětšíla ani neodumřela. Prostě čekyly,až na ně dojde řada
Tolik miminek- chudák máma komule, tak až budou starší, budu rád, když pošleš jedno na výchovu do Prahy. Děkuji Karel
Cibulka vypadá dobře, a věřím, že ji vypipláš. Když vidím, jak roste malá Picotee, nebo ta cibulka z Penny v příspěvcích výš, tak proti tomu má Lemonka start takřka skvělý.Je to obdivuhodné, co všechno cibulky (a jejich páníčkové) zvládnou.
A já tupec dřív vše špatné vyhazovala
PS:Na Vysočině by se časem jedné nelíbilo?
Teda Komule to je paráda to by človíček nevěřil že je ta mamina tak výkonná
kdyby jedno mimi zbylo ráda bych ho adoptovala
Já bych u té Ferari ještě ořezala to podpučí,ale počkej,co na to "starší" :cool:
Já jsem měl obavy to napsat, ale na své cibuli bych to ořezaní udělal.
Edo proč strach každá rada dobrá k záchraně já říkám kamarádce že by ulila i leknín z cibule 28cm zbylo tohle
jdu řezat
Jani, vem to postupně a něco tam raději nechej.
Teda Edo...a já se nebála čekala jsem,že dostanu sprchu protestů......
Jani,je tam toho dost,ale jak píše Eda,něco tam nechej.A pak ji znova postříkej Previcurem.Možná Ti ty řeza zčervenají,ale to nic....
Poslední dobou je to tady samej úspěch že by to dělalo to jaro? Asi to tak bude, v zimě to těm cibulím trvalo nekonečně dlouho nežli začaly něco dělat.
Já dostala malinkou cibulku .Autrey od Helenky to bylo 17.3. Neměla kořínky ale jeden zelenej lístek. Zasadila jsem ji a 1.4. začal ten lístek žloutnout chřadl velmi rychle 4.4. byl pryč. Včera jsem cibulku vytáhla ven a nikde nic v prostředku podpučí vyhnívající důlek myslela jsem si ,že je to konečná.Vyškrábla jsem to změklé, ale neměla jsem čas na další úpravy, tak jen takto mechanicky očistěné jsem ji namočila do živé vody. Dneska jsem ji znovu vytáhla ,že s ní něco zkusím udělat.Nevěřila jsem svým očím od včera jí narostl kořínek!!!
Po zasazení když přišla
začátek chřadnutí a lupínek odešel
Takhle vypadá dneska
Tak Heli !!!! bude to dobrý cibulička to nevzdala
Zítra se kouknu na tu co má u mne to přerostlé podpučí a pak ten nešŤastný Clown .Je před květem ale cibule už je docela vyschlá
Kdo se bojí nesmí do lesa
ona je chudinka tak zdevastovaná že to můžu jen rysknout a čekat:(
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nemocnice