Já mám na ty marody víc štěstí ,nežli bych si přála.Včera už mě došla trpělivost a rozhodla jsem se všecky vyhodit. Začala jsem tím, že jsem pozvyhazovala fotky do koše. Rozřezaný cibule ,že vyhážu až dneska. Má tu v jednom truhlíku rozkrájenou cibuli co jsem dostala s rozjetou hnilobou a přez moji snahu léčit to nevedlo k ničemu, až došlo na nůž a zbyly mně takové měsíčky o šířce asi tak 1 cm .Podpučí tam bylo u každé ale nic víc. Zasadila pod igelit a čekala ,to bylo 5.2. do dnes nikde žádná cibulička. Druhá byla cibule Double Roma od fa. Jošt dodaná 24.2. hniloba byla v tak pokročilém stavu ,že ani nebylo co sázet, ovšem tato hniloba je na základě spály. Také vše vykrájené namořené a bílou skoro 1/4 jsem dala pod petku. Stačily ale 3 dny a celá rovněž zrudla.
Dnešní ráno jsem šla všechno vyhodit na dvůr do popeknice. I s hlínou ,co taky jiného. Už jsem ji nesla do popelnice , ještě poslední pohled po nějakém náznaku miminka no nikde nic ,ani nevím proč jsem jeden kousek vytáhla a nevěřila svým očím,ŽÁDNÉ CIBULKY ALE KOŘÍNEK ,MALINKEJ ,ALE JE TAM A SKORO U VŠECH TEN POSLEDNÍ ANI NEŠEL VYTÁHNOUT.!!!! tak tady jsou to je ta první dávka.
Druhá cibule se spálou i hnilobou - no taky jsem ji zvedla a rovněž má kožínek.Nevyhodila jsem ještě nic.
Takto vypadala při dodání
takto okrájený kousek zčervenal po zasazení
a tady je vidět malinkej ,ale rostoucí koříneček.
A teď potřebuji poradit!!!!Kdo mi může poradit!!!! Edooooo!!!!Ty máš nejvíc zkušeností s takovými dárečky. Copak o to o ty malé co nemají spálu o ty se postarám, ale co s tou Double Roma???? Má to smysl? Bude spála pokračovat? Tohle je odrůda, docela ráda bych ji zachránila ,ale pěstovat spálu to je asi blbost. Nevíš ,bude případný potomek nakažený????? To teda nevím.