Re: Pokec o všem-15
Já dávala papouškům salát. Třeba to pomůže.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-15
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 9 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Já dávala papouškům salát. Třeba to pomůže.
Podstrojovala jsem, ale spíš měla potřebu škodit...u majitelky je v kleci a proletět se může po pokoji...u nás měla k dispozici šestimetrovou lodžii se spoustou rostlin
Ráda si sedla na větev ibišku a koukala jestli ji vidím a pak škodolibě ....štíp a poupě, případně kousek větvičky bylo na zemi. Pak frnk a už mi seděla na hlavě. Byla roztomilá a loučení , když si pro ni majitelka přišla nebylo jednoduché, ale uklízet by mě po ni nebavilo a celoročně bychom ji tam nemohli nechat
Když jsem měla ještě děti malé chovala jsem hejno amdulek a s nimi párek korel. Moc ráda jsem je pozorovala jak se koupou v namočených větvích agátu -trny jsem pro jistotu olamovala pak mokrou haliz uvázala ke stropu voliery a všichni papoušci se na ni vrhli a proplétali se lístečky a protřepávali křidélky. No bylo to krásné na pohled. Ale to je již tak dávno. Tenkrát jsem ještě chovala doma peršany - kočky a na verandě jsem mívala angorské křečky jééé to už je tak dávno. Ale moc se nehzměnilo. Nyní mám chovnou stanici pražských krysaříků a pěstuji ty amarylky. Manžela mám na vozíčku tak jsem uvázaná doma. Ale nějakou radost si dopřávám .I ty kočky tady mám jen již ne b domě ale venku.
Tak mi vykvetla jen jedna, poupě druhé zaschlo těsně u cibule, nedokázala ho vytlačit. Až se propne květ, tak ukážu.
Dobrý den,můžete mi prosím poradit jak vkládat mé fotky s amarylkama?Zkoušela jsem to a nejde mi to.Děkuji předem za radu
Když otevřeš první stanu tohoto fora jsou tam tyto odkazy zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.c
Klikneš na prostřední : http://img.janforman.com/
Otevře se ti tabulka se třemi řádky a na každý můžeš nahrát jednu svoji fotku a potom až je máš všechny nahrané, vkládáš je buď jednotlivě - třeba do různých kategorií pomoci řádku vedle nahraného snímku a nebo všechny tři najednou pomoci řádku pod snímkama.
Pekné sviatky. Hlavne aby už konečne začala jar.
Přeji všem krásné a klidné prožití svátků velikonočních, bohatou pomlázku a hodně krásných květů
Tak už jsou všechny v zemi, dnes jsem zasadila zbytek. Má se po velikoních oteplit, tak snad budou hezky růst. A třeba na tom balkoně i někdo vykvete(o:
Také přeji pěkné velikonoční svátky. Snad nám jaro už klepe na dveře.
Tychi už jsi je dávala na balkon? Mám také zasklený, ale pořád váhám říkám si, že je ještě čas i když jeden rok jsem je také stěhovala na balkon koncem března jinak tak koncem dubna
Onko, ne, jsou na parapetě v ložnici. Nemám zasklený a byla by jim tam zima. Navíc by některé asi odfoukl ten dnešní vítr.
Tak to jo,ještě je brzy a ten dnešní vítr je příšerný.
Prosím o radu. Myslím, že tu někdo psal, že pěstuje Gloxínie. Letos jsem dostala dvě hlízky, které jsem zasadila a rostou. Něco jsem si přečetla o pěstování na googlu. Dáváte je na léto ven? Nebo jen v bytě, protože by je spálilo sluníčko? Hodně mi připomínájí africkou fialku a proto váhám. Díky
Myslím, že nějaké má vosička.
Jork, určitě je pěstuje spoustu lidí. Je dost možné, že padla zmínka ode mě. Léta jsem pěstovala hodně gloxinií v kanceláři - okno na východní stranu. Taky jsem je bez problému množila z listů. Dařily si mi. Co jsem již dva roky doma, dávala jsem je na balkon do regálu, bohužel na jižní stranu. Loni už mi téměř nekvetly a po zimě ve sklepě mi vůbec nevyrašily. Nyní čekám na novou kolekci z L_G. Budu opatrnější a na sluníčko už ne-ne!! Zařadila bych je do stejné skupiny (podle pěstování) spíš jako begonie hlíznaté, ty taky nemají rády přímé slunce. Ty ovšem léta pěstuju na zahradě v květníkách, truhlících umístěných na S nebo SV straně...
Držím palce, aby se ti dařily!!!
Karen - měla, měla... snad zase nějaké budou!
Jork, babička gloxinie pěstuje už léta. Nikdy je na slunce ven nedávala, pokud si pamatuju. Mívá je na oknech na všechny světové strany a na prosklené verandě - jako africké fialky.
Moc díky za rady. Zatím je mám s fialkami na jižním okně, které je přistíněno lodžií. Přes léto je dám na zasklenou lodžii na severní stranu.
Jedna mi už kvete, má tmavě červené květy u té neznám název. Druhá mi nekvete, ale prý se jmenuje TIGRINA RED je taková vytáhlá jak se natahuje za světlem. Jani, kdyby si chtěla mohu poslat lístky.
Jork, díky za nabídku. Myslím, že by se to poštovným dost prodražilo. Tigrinia Red budu mít od L_G.
Jj, jak píšete, rozptýlené světlo jim vyhovuje. Ještě snad poznámku. Vždycky jsem zalévala spodem!
Díky, taky je tak zalévám a říkám jim notorové
Tak už rostou? Je to nádherný úlovek u nás je hrozně sucho vůbec neprší
Pokvete další Royal Red asi se letos zbláznily, žádný rok mi na podzim nekvetly
Tak to je nádhera . Ty svoje pořád obhlížim a nic
Tak jsem byla v OBI koupit ptáčkům slunečnici a zase jsem neodolala, měli různé druhy samé obyčejné a poslední tuhle, hned byla moje na obrázku vypadá jako cybister, ale co vlastně vykvete se uvidí za nějaký čas. Samozřejmě zasazená až po krček a asi v kokosovém vlákně nebo co to je, ale teď do ní nechci zasahovat, aby vykvetla, přesadím po odkvětu.
Klidně přesazuj hned. Aby nebylo pak pozdě.
Držím palce aby jsi trefila opravdu na Tango. V kterém OBI jsi na něj natrefila? Včerá jsem byla v OBI v Ruzyni pro misku na bonsai (marně)a okukovala jsem tam amky. Měli je už zlevněné, ale Tango tam nebylo. Měli klasiku ve skle a pak drahé v plastové kouli.
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 9 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-15