Re: křížení Marilyn X Flamenco Queen
To křížení se opravdu povedlo a z jednoho křížení takových nových květů každý je jiný a všechny jsou moc pěkné
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Křížení amarylek » křížení Marilyn X Flamenco Queen
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To křížení se opravdu povedlo a z jednoho křížení takových nových květů každý je jiný a všechny jsou moc pěkné
Skutečně toto křáížení se nádherně povedlo.
Pro letošek s květy od tohoto křížení končím. Čekala jsem, že se budou lišit, ale předčilo to moje očekávání. Asi jsem čekala víc jak jednu plnokvětou, ale jsem spokojená.
Tak toto křížení je opravdu krásné, každý květ je jiný plnokvětý je nádherný a 1J má zase kouzelné proužky, 1I krásné tečkování, zkrátka povedlo se
U mne taky jedna rostlina z tohoto křížení žije, po přečkání otravy je znatelně menší, ale od loňska povyrostla. Tak jsem nyní na ni ještě víc zvědavá. Ty vaše jsou úžasné!!!
Karen, tak to mě těší, že máš ještě aspoň jednu a jsem zvědavá jak pokvete tobě. Posílala jsem ještě Garou na Slovensko a sestřence. Ta mi posílala fotku nádherně olistěných rostlin, ale zatím květ žádný. Snad příští rok se dočkáme dalších .
Jen u mě v truhlíku jich je ještě dost, které se mají předvést a na které se těším....
Teď bych ovšem potřebovala poradit. Váhám co teď s nima mám udělat. Přesadit? Vyndat z truhlíku a rozdělit do květináčů? Vyndat z truhlíku, nerozdělovat a celé posadit do nové země. Nechat být a přesadit až před zazimováním. Jsou přesazované naposledy na podzim po namáčení v roztoku proti vlnatce v roce 2016? Nějak se neumím rozhodnout.
Jsou již kvetoucí tak se jim daří dobře tak jak jsou. Nechala bych je růst, dobře přihnojovat a rozsadit až odkvetou aby do zazimování dobře zakořenily. Jestli je tedy zimuješ zasazené. Jestli zimuješ bez zeminy tak bych je nechala až do zimování tak jak jsou. Já zimuji zasazené a před zimováním přesazuji jen ty, které budou v zimě rúst na okně v pokoji. Ty co zimují vzemině potřebují být zakořeněné. Tak to aspoň dělám já. Když jsem přesadila a dala spát, rostlina již kořeny nestačila zakořenit a měla jsem je pak pod cibulí na jaře odumřelé všechny nebo aspioň ty menší.
Krásní kříženečci, každý je jiný, ale podobu s rodiči nezapřou. Taky bych je nechala růst a dobře hnojila. Já cibulky přesazuju na jaře, když je vyndavám ze zimoviště. Mám pak kontrolu, že rostou a netrnu celou zimu, jestli se v květináči nedějou nějaké nepřístojnosti.
Nádhera, ani se nechce věřit, že to je z jednoho křížení!
Jork, přikláním se k názoru Karen také bych je nechala růst tak jak jsou, kvetou bohatě, tak bych do nich nešťourala. Zimuji také v květináčích a přesazuji na jaře, když je nosím ze sklepa do bytu a to né všechny pouze ty které to potřebují
Asi to tak udělám. Taky se mi s nima nechce teď hejbat.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Křížení amarylek » křížení Marilyn X Flamenco Queen