151

Re: hvězdníky

Já už konečně mám ten Evrgreen tak pomaličku ...  ab  jest li to bude on  :lol:

152

Já ho mám doma taky z Lukonu a nespletli to  ab , kvetl již před Vánocema.

153

A on má takové jemné kořínky podle ostatních že ?

154

To jsi mě dostal, fakt nevím  :o . Nově ho teď sadila Komule (dneska), ta to bude vědět nejlíp.  an

155

Radku, jestli ty jemné kořínky nejsou ty loňské odumřelé... mně lezly (jak psal i Karel, který mně ho kupoval) z květináče, protože byl pouze posazen do kokosového "substrátu" a všechny kořeny měl nahoru. když jsem ho vyklopila, tak měl po obvodu podpučí docela pěkné kořeny, asi dva dokonce čerstvě vyrostlé, ale ty ze středu  byly všechny mrtvé a vypadaly jako tenoučké provázky. já je vždycky před sázením odstraňuju, aby třeba nezačaly hnít

156

Aha no já je teda neodstřihl jsem ho namočil a myslel jsem že jsou to zdravé kořeny ono to vypadá že mněl i list a oni ho ufikly ale navím no uvidíme co bude dělat když tak ho přesadím a šmiknu

157

Radku, třeba byly zdravé, takhle těžko soudit. škoda, že jsem ho včera nevyfotila, mohl jsi to porovnat... smůla

158

Dneska se otevřel poslední květ na Apple Blossom  od  fa. Brát (záměna za Rilonu),teda ale nelituji, téhle záměny. Je krásně tmavá a co jsem dneska zjiatila,- ONA VONÍ - je to první  amarylka co voní.Je to časté??? Vůně je jemná, ale příjemná ,nejdřív mě to ani nenapadlo,co mi to v kuchyni voní.Ostatní to nedovedou.  ab   ab   ab
http://sklad.obrazku.cz/t342395_Snmek046.jpg  http://sklad.obrazku.cz/t342396_Snmek056.jpg

159

Myslím, že všechny hvězdníky s označením Blossom by měly vonět. Musel bych je spočítat, nevím kolik jich je.

eda

160

No tak vidíš zase jsem se něco nového přiučila   ab  dík

161

Karen, tak jak vypadají ty amarylky z Lukon Glads po koupeli??? Já je sázela až dnes, protože jsem celý den lítala po doktorech  ac  A příští týden mě čeká předoperační vyšetření, takže se tu moc neukážu  ac

162 Naposledy upravil: karelex (19-03-2010 18:18:36)

Ahoj Evčo, no to je pro mne novinka ty jdeš do špitálu!!??
Já je sázela taky až dneska, já jsem s cibulkama spokojená,.Máš pravdu, že jsou menší a žádná není narašená na květ, ale zase jsou bez spály,aspoň jsem žádnou nenašla.
Včera jsem je namočila v mrtvé vodě a pak po očistění nechala do rána odpočívat. Ráno živou vodu a zasadit. Nejhůř vypadalo San Remo, ale ani to není žádná hrůza. Měl nějak otrhaný suknice a ty polodlouhé suknice byly na okrajích začernalé snad ohnilé, tak to jsem očistila ,ale u této se mi docela nelíbí krček. Má v něm tmavej prostředek..Tak tady uvidím ,ale myslím si že to bude dobrý.Night Star má malinkou ,ale hodně malinkou cibulku,Carnival ji má vydloubnutou .
Carnival a Night Star mají narašený lístek. Celkově jsem spokojená  an   an

163

Amarylky z Lukon Glads: Blossom Peacock, Evergreen a Night Star. Sice jsou cibule menší než třeba od Bráta nebo z Joštu, ale zase jsou zdravé  an  http://sklad.obrazku.cz/t342499_DSC04007.JPG http://sklad.obrazku.cz/t342500_DSC04008.JPG http://sklad.obrazku.cz/t342502_DSC04009.JPG

164

Evi, přeju ti ať všechno dobře dopadne a brzký návrat.

eda

165

Karen, já o té operaci vím také až ode dneška  ac  Ale v nemocnici bych měla být snad jen tři dny, tak pak budu mít co dělat to tady všechno pročíst  ab

166

Díky Edo, snad to bude brzy v pořádku  an  Kdo by mi zalíval amarylky  ab   ab

167

Evi ty cibulky od Lukonu vypadají opravdu dobře mám tam taky objednáno tak jsem zvědavá an  an Jedna cibule z Baumaxu má spálu,Promise tak jsem chudinku ořezala koupala,teď je poloviční a má 2 malé stvoly tak nevím jestli odkvete. ac  ac  ac Držím palce ať ti to dobře dopadne a  brzo se sem vrať ad  ad  ab

168

Jo a taky jsem dneska přesadila všechny ty semenáčky do petek.A řeknu ti, ti mrňousové už mají malinkaté cibulky mimo těch nejmladších a kořínky ty měly tak dlouhé,že jsem až žasla.

169

Karen, jsi holt pěstitelka jak se patří  an  Já ty moje semenáčky zatím přesazovat nebudu. Jenom ať hezky rostou holky  ab  Chtěla jsem vložit pár fotek Benfici a Promise, ale nejde mi zase sklad obrázků, tak smůla  ac

170

Jani, které jsis objednala??? Té Promise je mi líto, snad ji zachráníš  ac

171

Skusila jsem Elvas a Rilonu ab  ab

172

Já jsem objednávala v neděli a ve čtvrtek byl balík doma  an  Tak si připrav květináče  ab

173

To mam nejradši ab  ab to čekání mě deptá ab  ab konečně se mi podařil avatar musím se pochlubit ab  ab  ab
ještě by mi měli přijít cib. od Rostlinky.cz Herkules a Roma a zatím nic ac  ac

174

Vydrž prťka, vydrž, však oni ti ty amarylky brzy přijdou  ab Já už nic nekupuju  ab   ab

175

To já říkam při každé dodané a zaplacené am. ab  ab TO jsem ani nedostala odvahu u Lukonu na to papilio protože s té Florei se neozval ac  ac

176

ahojte, mám dve nové amarylky a to Ferrari a Intokasiu  an  ab  ag

177

Evčo taky držím pěsti.....
Mě taky sklad blbne.I obrázky na zahradě se nenačítají
Jani moje Promise s Baumaxu taky začíná červenat  ac

178

Macku cibule byla velká ačistá když jsem jí přivezla po zasazení zčervenala skoro celá tak nevím... ac  ac  ac

179

Já stejně tak....

180

Vidíš a to si říkám že si vyberu sama a stejně to není ono ac mužu říct že spálu měly skoro všechny víc nebo míň :/  :/