Ahoj Zdenku, tvůj obšírný výklad je skutečně zajímavý a může být na něm hodně pravdy. Jsem si vědoma toho jak velice je příroda a i člověk ovlivňována vším kolem nás a vše je navzájem provázáno tedy i postavením hvězd, určitě má velký vliv.
A pokud jde o moje označování amek ,víš já neměla nikdy nic moc společného s rostlinami, původním povoláním jsem byla veterinární technik tedy spíš to byla zvířátka co mě zajímalo.
Teprve tady mezi vámi jsem si pořídila víc amarylek a jak mi jich přibývalo bylo nutno je nějak zařazovat, a při prvních semenáčcích to bylo nezbytné. Neměla jsem tušení jak by se to mělo dělat,několikrát jsem způsob měnila, jak se s přibívajícím množstvím způsob který jsem si vymyslela ukazoval nedostatečný. Je docela možný, že ani tohle jak to dělám nyní není nejlepší a možná to ostatním připadne docela nevhodné.
Tak teda já to dělám takhle. Vycházím ze seznamu všech rostlinek které vlastním
http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31b_Ama … -_kolekce/
Na přáklad tohle byla moje první amka a dostala jsem ji od sousedky má tohle číslo : 01-2009-01)..neznámá...
To první číslo je její ,které jsem jí přiřadila a je vlastně pořadové jak jsem amky dostávala,za pomlčkou je rok kdy jsem ji dostala a poslední je pořadové číslo fotky. Tohle je označení na fotce v seznamu .
Jinak u každé rostlinky mám cedulku na které mám napsané číslo (totožné se seznamem -to první) a jméno .Na druhé straně je znovu číslo rostliny, původ-od koho ji mám a rok získání.
U semenáčků je to podobně, jen na tabulce u rostlinky jsou za číslem oba rodiče .Na druhé straně zase původ a rok výsevu. Počítám,že až se dočkám u semenáčků květu ,zařadím je mezi dospělé a dostanou stálé číslo. Zatím jsou odděleně v evidenci tak v sázení na zahradě.
Semenáčky mám zvlášt ještě i od mladých cibulek číslované jsou stejně .
Nevím jestli je to takto k pochopení, už se mě na to jednou dřív ptal Mireček a myslím,že můj způsob docela neschválil. Už to měnit nebudu měla bych v tom zmatek.Mě stačí že se v tom vyznám sama a můžu kdykoliv najít původ i rodiče.