121

Re: Sortiment amarylisů v OBI

Rob napsal:

Ahoj je tady někdo z Hradce králové? Potřeboval bych vedět jestli mají v Hornbachu, OBI nebo Baumaxu Amarylisy, díky moc ad

Ahoj, z Hradce jsem já, ale teď chodím do práce pěšky, tak jsem v OBI ani Hornb. delší dobu nebyla. V Baumaxu (ten mám při cestě) tak tam zítra vlítnu a dám vědět :-)  co měli z Vánoc várku v květináčích doprodali, ale ty stejně měli všechny spálu. Pak měli suché cibule ve stojanu asi tak 6 druhů, ty byly OK, ale myslím, že už tam jsou jen malé přebrané zbytky  (Charisma). Zítra napíšu. Jitka

122

Předem moc děkuju za ochotu an

123

Rob napsal:

Předem moc děkuju za ochotu an

Jsem ráda, že je tu konečně snad nějaký krajan an  Tady jsou, bohužel, všichni od HK dost daleko

124

JitkaU2 napsal:

Jsem ráda, že je tu konečně snad nějaký krajan an  Tady jsou, bohužel, všichni od HK dost daleko

He he mám to do Hk jen 60km :cool:

125

od nás to taky není moc daleko ze Slavkova u Brna -náhodou už tu mám taky blízkou duši Ritu ab a Karen z Evou to taky mají blízko celkem

126

Rob napsal:

He he mám to do Hk jen 60km :cool:

Hele, ale suché cibule mají (tedy mezi svátky ještě měli) v zahrádkářské prodejně u p. Ehla, je to u vlak. nádraží. Jak je hlavní pošta a na rohu masna tak mezi tím je ulička a v ní je ta prodejna. Tam měli docela dost na výběr -   koupila jsem tam Picotee, Hercules, Bolero a Floris hekker. (ten jsem dala tchýni k Vánocům pak zasazený, nádherně jí kvetl, teď v neděli mi vítězoslavně volala - tak jsem to teďka konečně odstříhla a jak teďka s tou cibulí dál?? to mě dost mrzí.... Jinak tam měli i nějaké plnokvěté. Ale možná už to bude taky přebrané.

127

Radek napsal:

od nás to taky není moc daleko ze Slavkova u Brna -náhodou už tu mám taky blízkou duši Ritu ab a Karen z Evou to taky mají blízko celkem

No to jsem pochopila, že vy tam máte pěknou amarylkovou partičku an

128

Jitko, trochu jsem nepochopil co vlastně tchýně odstřihla jestli květ nebo snad i listy? Jak dopadly ostatní hvězdníky s identitou? ag

eda

129

No podle toho jak to Jitka napsala, tak si myslim, že tchýně odstřihla květ i listy...

130

Rob napsal:

No podle toho jak to Jitka napsala, tak si myslim, že tchýně odstřihla květ i listy...

No tchýně to ustřihla kompletně, bohužel. Přitom měl krásný vějíř zelených listů. Holt jí to nenapadlo...že listy jsou potřeba. ac

131

eda napsal:

Jitko, trochu jsem nepochopil co vlastně tchýně odstřihla jestli květ nebo snad i listy? Jak dopadly ostatní hvězdníky s identitou? ag

Na ostatní ještě čekám, měla jsem je v chladu. Tchánovci bydlí v paneláku, mají teplo a já tenhle jeden už koupila před Vánocema a hned jsem ho zasadila a probouzela, aby z něj byl dárek. Ten Floris Hekker byl přesně jako tady na ve fotogalerii. Děda ho prý vyfotil, tak možná dám i fotku. Ostatní jsem kupovala později. Ale dám vědět.

132

Hekker je pěkný. Mě nádherně kvetl a měl na jednom stvolu 7 květů. Květy jsou menší ale zato jich je hodně.

http://hippeastrum.wz.cz/foto/2009/37-4-FlorisHekker-forum.jpg

eda

133

Rob napsal:

Ahoj je tady někdo z Hradce králové? Potřeboval bych vedět jestli mají v Hornbachu, OBI nebo Baumaxu Amarylisy, díky moc ad

Tak v Baumaxu HK v květináčích nic a skutečně jen pár zbytků suchých cibulí  (119,- a 99,-) v kartonovém stojanu - bezejmenné červené (veliká cibule), pak Charisma, Red charm a asi jen 1 ks Promise, ale ten už kvete z krabice....

134

V OBI Havířov jsem koupil odrůdu Sweet pink a také jsem ji loni prezentoval.Následně jsem jich viděl hodně kvést i v jiných marketech a každá byla jiná.Stejná situace je i letos.Trochu zklamání.Třeba čekat na jiného dovozce,loni se to stalo a sortiment byl opravdu konkrétní.Též se občas stává,že prodávají neprodané odkvetlé amarilisy jen za 30-50 Kč.Příští rok ale třeba čekat jak to dopadne,infotabulky už můžou být zpřeházené,letos tak budu čekat na Charisma,La Paz a Vivaldi.

135

Evo Marcelka mi je posílala z Jirkova u Chomutova v těch mrazech celkem byly v pohodě všecky tři :cool:

136

jsou to vtipny fotky...ale moc pekny..vypadaji jak plody lagenárií...pěkně a exoticky

137

A konečně vykvetl Tropical orange, je to foceno bez blesku aby nebyla zkreslená barva. 
http://sklad.obrazku.cz/t304572_DSC03707.JPG http://sklad.obrazku.cz/t304573_DSC03710.JPG

138

super Evčo já jsem zvědavej co budu mít z těch dvou

139

Evčo, tak myslím že tohle  je Royal Red. Já kupovala podle obrázku přesně tenhle, ale vykvetl mi místo toho oranžový Tropic Orange...
ten, jak mu pak uhnil stvol se semeníkem. No tak ten semeník bohužel nedozrál. Semínka byla bílá, jen zašedlá, ale dala jsem je do vody. třeba aspoň jedno začne růst.

140

Mozna, ze uz katalog mate, ale i tak sem pisu co nabizi Lukon Glads ve svem novem katalogu jaro 2010
AMORICE, ANTARTICA, BENFICA, BLOSSOM PEACOCK, BLUSHING BIRE, CARNIVAL, ELVAS, EVERGREEN, INTOKAZI, LEMON STAR, MANGO, MELUSINE, NEON, NIGHT STAR, NOVELLA, PAPILIO, PICOTEE, POPOV, PRELUDE, RILONA, ROCK`N ROLL, ROZETTA, ROYAL VELVET, SAN REMO, SANTOS, SPLASH, TEMPTATION, WHITE PEACOCK, ZOMBIE

141

Katalog mi nepřišel ac A jaké jsou ceny??

142

Jitko, já jsem se těšila na oranžový a mám z něj červený ab A do toho tři kolibří, taky všechny červené ab Toho semenáčku je škoda, snad se aspoň nějaké semínko ujme ad

143 Naposledy upravil: helena (09-02-2010 19:47:51)

Evčo,já tě potěším mám ten kolibří bílý-růžový kraj.Už dělám semínka,určitě něco bude.Fotku jsem ti posílala,kdyžtak je ne rajčeti. 1010097

144

ceny maji i na svych strankach www.lukon-glads.cz   uz je to i tam aktualizovano...

145

Jinak vesele jsem se pustila do křížení,jestli to vyjde napíšu..
Teď jdu okouknout lukon.

146

tak napis do diskuze, kterou jsem zalozil cos krizila,hm? ag

147

Já toho udělala moc,až jestli to vyjde

148

helena napsal:

Evčo,já tě potěším mám ten kolibří bílý-růžový kraj.Už dělám semínka,určitě něco bude.Fotku jsem ti posílala,kdyžtak je ne rajčeti. 1010097

Hely, fotku mám i uloženou, já jedu tentokrát v červené barvě ab Semínka si ráda vezmu když nějaká budou an

149

Taky jsem chtěla opylovat ty kolibří, ale cibule nejsou zakořeněné tak jim dopřeju odpočinek an Opýlím akorát ten Tropical orange (Royal Red) an

150

Dnešní fotka Tropical orange, omlouvám se za rozmazanou fotku, ale bez blesku ty fotky za moc nestojí :lol: S bleskem by nebyla vidět ta krásná barvička an http://sklad.obrazku.cz/t305715_DSC03729.JPG