Re: Seříznutí podpučí
je videt, ze mame mezinarodni starosti
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Seříznutí podpučí
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
je videt, ze mame mezinarodni starosti
Mně se to zatím osvědčilo.Hlavně u takové staré .Cibule pak nemá dost výživy a zmenšila se. Po oříznutí za sezonu na zahradě úžasně vyrostla a vypadá teď jako mládě.
Na začátku před seříznutím http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … e_vode.jpg
Na podzim při sklizni ze zahrady http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … usenim.jpg
Ale taky to může být jak která
Musím říct,že cibulky co jsem teď na podzim seřezala vypadají dobře.Ještě si musím počkat jak porostou na jaře
Před necelým týdnem jsem sázela .Elvas a u něj jsem zase krátila podpučí.Byl narašený na jeden květní stvol.Dnes je to 6 dnů,jak vypadají kořeny nevím, ale jsou vidět stvoly dva a dokonce i lísteček.
Apple Blosom jsem sázela ve stejnou dobu.U něho bylo podpučí vysoké jen po krajích a ve středu bylo nízké.Je to docela zvláštní,ale žádný defekt jsem tam nenašla - není tam díra ani hniloba. Zkrojila jsem teda jen ty vysoké okraje uvidím co to udělá.
tech kvetu u Elvase teda bude Karen!!
nejak to nemohu najit, jk dlouho namacite cibule v Dithane-moření? prave namacim Minervu a nevim jak dlouho tam ma byt? prosim poradte
Moc tu fotku nechápu, to poškození je povrchové?
Není to už je rozříznutá.Chtěla jsem jen seříznout podpučí a tohle jsem našla uvnitř.
Tak jak je to uvnitř tak to na mouchu vypadá,ale musela by tam být někde dírka třeba i maličká. Já ji měla jen u Hymenocallisu .Cibulka už nebyla v zemi a těsně nad podpučím vypadala jako nahnilá, možná jsem ji někdy přišlápla. Nejdřív jsem vůbec nepoznala že je načatá mouchou,dírka tam ale byla i když už celá zčernala a ohnilá.Červ vypadal mrtvej.Asi jsem jej přišlápla s cibulkou.Byl zčernalej. Ta dírka nemusí být přímo mezi kořínky ale i na úrovní podpučí tak to bylo u té mojí.Zbylo ti tam nějaké to podpučí,aby měla z čeho růst. Já mám tu Rylonu taky nějakou podezřelou.Ta moje je jako by po obvodu podpučí uschlá ale napadená není spíš jen se vyčernala.Zatím spí.
Já jí právě neprohlížela,vubec mě nenapadlo že tam ta mrcha může byt.Až když jsem jí rozřízla.To je poprvé co jsem na mouchu narazila snad Rilonku zachráním.Byla chudera špatná už když přišla a dostala se z toho a teď zase moucha.
Ta moje když došla vypadala dobře, ale kvetla jen na jeden stvol, pak nerostla byla bez kořenů a než jsem ji z toho dostala trvalo to dost dlouho.Měla vysoké podpučí taky ale tenkrát mě nenapadlo ji řezat hned.Nakonec ale šla i listí narostlo ale při sklizení už měla to podpučí divný.Od koho ji máš? Moje je od _fa._Brat a byla to zamena_za Susan.
Mám jí od f. Petro .vlastně obě.Tu druhou jsem si přivezla přímo z jeho zahradnictví.
A druhou máš dobrou?
Jo ta je v pořádku ale tak mě to vyplašilo že jsem vyklepala všechny amky co spí z květináčů a kontrolovala.Vypadá to že jen ta Rilona byla napadená.
jj to ti věřím, já zimuju nasucho, ale včera jsem je taky kontrolovala. ,ám je todiž položený na takové podložce z hrnce a Pepča ji chtěl. Tak když už jsem s něma hejbala tak jsem je i vybalila. Jednu jsem taky koupala. Myslím že byla udeřená a na jednom místě vypadala jako by se chtěla kazit. Tak je taky koupaná a teď už je zasazená .Jen jsem ji nezalila dokut se nezačne něco s ní dít. Je to mladá cibule ještě nekvetla. Mám ji tady od sousedky a je moc pěkná velká,bílá s proužky .Podobná už tady je,ale tahle má výraznější pruhování http://karelex1.rajce.idnes.cz/B31_cast … Katky_.jpg
Tak teď jen aby šla už do květu.
Slíbené fotografie seříznutého podpučí u kolibříku Amico.
Po jednom měsíci stejná cibulka s rostoucími kořínky.
pekne jsi to Edo nafotil, zrovna takova mene znama odruda... nevis, zda je mozne,aby amka mohla obrust dcer.cibulkami prave z uriznutyho podpuci?
Já to zkoušela, ale nevyšlo to, možná to ale bylo malé - cibulka byla malá.
Mirku, nezkoušel jsem naříznout podpůčí pro namnožení cibulkami. Někdy na to určitě dojde.
urcite na to jdnou dojde
Mirku ty jsi se ptal na co? Já to pochopila že se ptáš, jestli by obrostlo to seříznutý podpučí? Eda ale mluví o naříznout podpůčí pro namnožení cibulkami, to je ale něco jinýho a já jsem jednou nešťastně odřezávala vadnou suknici a to podpučí jsem tam nějak nakrojila ,teda nechtěně a dost jsem se lekla že to bude hnít. Nevím do dneska, ale cibulka tam narostla ale ne tak nějak zespodu, ale zboku sice nad tím poškozením, ale bylo to dost blízko. Já ale tenkrát nad tím neuvažovala, že by to bylo tím.Byla jsem ráda že mi nezačala hnít .Nebylo to moc hluboké a bylo to napříč okraje. V nejširším místě od okraje asi 1 a 1/2 cm.
zajimalo me, zda to odkrojene podpuci je schopne po zasazeni pustit dcerinne cibule... nevim co,ale neco se da takto prave namnozit, tak proc to aspon u hvezdniku nezkusit, ze?
jj, já to zkoušela a nerostlo tam nic, ale nijak zvlášť jsem se tím nezabývala . Jen jsem vedle znovu zasazené cibule položila a trochu zabořila do zeminy ten odkrojek.
ja jsem ted odkrojil podpuci u me White Nymph a ten zbytk jen zapíchl k Monsteře.. bohuzel cibue je velmi mala,ale pokvete-spis jsem z toho zdesen, budu ho muset velmi rychle uriznout nebo bych se s ni mohl brzy rozloucit
Tak ti budu držet palce ,aby to vyšlo aspoň u cibule.
jj, diky moc
Podpučí se běžně řízkuje,úspěšnost vytvoření cibulek je soce menší,ale rostou.
tak jsem rad, ze jsi mi potvrdil mou domnenku,diky
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Seříznutí podpučí