91

Re: Papilio

Těď jsem se na jedněch zahraničních stránkach dočetl, že Papílio byl objeven v Brazílii v deštném pralese a tak si říkám,jestli by se mu nedařilo lépe ve skleníku? ad  :cool:

92

Re: Papilio

A ještě psali,že by se němel na zimu dávat odpočívat,ale jen od řijna do ledna trochu omezit zalívku (zalévat asi po 4 týdnech) a v té době taky vůbec nehnojit.

V lednu začít pravidelně zalévat(asi jednou týdně) a hnojit(jednou za 14 dní)


Dále potřebuje co nejvíce světla, tepla a vlhka.


Listy nikdy neodřezávat...je stále zelený!  ag  :cool:

93

Re: Papilio

Robe, podívej se jak se také dá pěstovat Papilio. Už jsem to viděl několikrát a opravdu jim takto zavěšen rostl a kvetl. Má rád vzdušnou zeminu. Zde je odkaz http://forums.gardenweb.com/forums/load … 391.html?2

eda

94

Re: Papilio

Jo tak přesně o tom tam bylo taky napsáno. Prý byl objeven, jak roste v korunách stromů v pralese. an
A sázet by se měl na vrch zeminy,jen kořeny by mely být v zemině.
Ale cibule by neměla být vůbec pod zeminou ad

95

Re: Papilio

Robe, dík za informace. Chtělo by to vyzkoušet nebo někde majít recept na hodně lehký substrát, který by Papiliu nejvíce vyhovoval.
Přeci jen jsme se dostali s Papiliem trochu dále, než jak bylo na začátku tohoto fóra.

eda

96

Re: Papilio

Já Papilio ještě nemám,ale hned jak to půjde koupim si ho.
Podle mě by mu mohl vyhovovat substrát z kokosu,ten je hodně lehký a vzdušný an  :cool:

97

Re: Papilio

Tak substrát zlehčit perlitem,kokočipsama a tak.......

98

Re: Papilio

Dobry den vsetkym.Dnes mi prisli konecne amarylky co som si objednavala z Rastliniek.Papilo ma aj puk ale ma otrhane listy tak uvidim co z toho bude.Cibule su velke ale zda sa mi ze maju "spalu".Prosim co s tym robite je nejaky pripravok na to?

99

Re: Papilio

Vivca, zdravim tě, cibule oloupat od starých a zaschlých slupek. Poškozené spálou též. Někdo je namáčí do Previcuru na 12 h, ale myslím si, že na spálu by bylo lepší mořit v Merpanu nebo Dithane, Novozír, Acrobat asi na 2h.

eda

100

Re: Papilio

Eda dakujem.A nevadi ze to papilo ma otrhane listy?V stredu tu dam aj fotky.

101

Re: Papilio

Edo je možné namíchat previcur s dithané nebo máčet po sobě? an  an já mám rozjetou spálu na všech koupenejch ac  ac tak nevím

102

Re: Papilio

a taky ten mech - na epifytické rostliny je nejlepší rašeliník. Dá se sehnat v lese, kde je vlhko, třeba u potoka nebo studánky.

103

Re: Papilio

to máš štěstí já vubec nic ani náznak květu jen listy an  an

104

Re: Papilio

A nechceš mi jej teda prodat - pochopitelně až odkvete?

105

Re: Papilio

Ahoj Pavle, tak přidej foto, jak květ vypadá dnes. Já mám taky adepta na Papillio, co se brzy rozevře  :rolleyes:

106

Re: Papilio

Fotky pridám večer musím ísť teraz preč. an Založím nové téma : Am Exotic Star (alebo Edo, aj tak to tam asi bude musieť premiestniť)
Karen aj tebe napíšem večer, nestíham... ab

Pavel

107

Re: Papilio

Karen, Janka kde ste  kupovali Papilio? U Bráta?v Lukon Glads? asi to znovu skúsim... nejako sa mi nedarí tento druh kúpiť. ac . Dnes mi prišla nová cibuľa "papilia" z rastliniek sk - jasné že to papilio nieje : cibuľa je rovnaká ako predtým.(nechám vykvitnúť čo ak a znova budem reklamovať - tentoraz budem chcieť peniaze naspať.

108

Re: Papilio

Pavle já ho mám od Lukonu an a protože letos asi nepokvete,zatím to nevypadá tak nevím jestli to je opravdu Papilio :mad: cibuli má šišatou dost tak musím vydržet ad  ad

109

Re: Papilio

Pavle já a Evča máme Papilio od Brata. Evče nekvetlo ,ale cibule je šišatá ab   ab  - tedy má tvar podlouhlý.

110

Re: Papilio

Pavle, já jsem ho kupoval od firmy Sieberz, ale už to je asi tři roky a nyní jsem ho nenašel v jejich nabídce. Vsadil jsem na to, že nabízeli jen dva hvězdníky a tak jsem si řekl, když tak málo, tak by mohly být alespoň správně, vyšlo to.

eda

111

Re: Papilio

Pavle a mě od Bráta přišla místo Papilia ta ohromná vínová noname  ad

112

Re: Papilio

Moc mě mrzí, že já neměla příležitost na opylení  Papilia.Kdo ví jestli příští rok pokvete znovu. ac

113

Re: Papilio

Karen to Papilio taky letníš na zahradě? Eda tady někde psal že chce stabylní teplotu tak nevím jestli ho mám dát ven.Tady jsou ještě docela vykyvy mezi dnem a nocí. Nerada bych mu ublížila i když nevím jestli je to vůbec Papilio ještě nekvetlo.Snad mi za tu cenu neposlali něco jiného.  ab   :rolleyes:

114

Re: Papilio

Jani, já mám Papilio zatím pořád na okně.. mám strach ho dát ven ab

115

Re: Papilio

Evi mám to taky tak  ab   skusím ho dávat ven jen přes den  an máme moc velké výkyvy mezi dnem a nocí :o dneska to dělalo skoro11 stupnů.

116

Re: Papilio

Holky tak to jsem nějak přehlédla -myslím že Papilio má mít stabilní teplotu.Pamatuji si že se nemá přesazovat. Tak jsem jej dala ven už 8.5. společně s ostatníma amkama, jen že je v květináči. Zabořila jsem jej do hlíny v přístřešku,ale dala jsem jej tam mezi prvními a pak jsem na něj od vchodu už neviděla. Proto jsem teďka při pletí jej přemístila dopředu.Vypadá pořád stejně, cibule je tvrdá nežloutne,jediný co jsem zjistila, bylo ,že bylo docela vyschlé - ta zemina v květináči. Takto vypadalo ještě doma  http://sklad.obrazku.cz/t414130_17201019....jpg  a takto už při dávání na zahradu  v tom přístřešku stojí hned vedle truhlíku
http://sklad.obrazku.cz/t414126_17201020...letnnnazahradod8.5..jpg  http://sklad.obrazku.cz/t414127_01201025....jpg

Uvidíme co Eda třeba jsem udělala chybu, ale mně se zdá že je vpořádku a že mu i trochu zmohutněla cibule. an

117

Re: Papilio

Já už s Papiliem radši ani nehýbu. Po tom co jsem ho otočil a začaly mu okamžitě žloutnout listy, jsem ho rychle navrátil zpátky jak byl. Nyní je stále na jižním okně, kde má pné slunce. Vyrostly mu nové listy a vypadá, že je docela spokojen. Ven ho nedávám hlavně kvůli zlé mouše. Nerad bych o něj přišel.

eda

118

Re: Papilio

Tak jsem taky neodolala a koupila ve slevě od "Rostlinek" 2 cibule. Jedna je Papillio (za 89,70 Kč). Škoda, že při balení nepoužili větší krabičku :lol:, oba stvoly jsou poškozené, ale snad vykvete i tak. Mám podezdření, že to stejně není Papillio, rýsují se u květu červené proužky.  :rolleyes: http://sklad.obrazku.cz/t415891_10.6.2010001.jpg

119

Re: Papilio

Rito já jsem od nich dostala zásilku včera koupila jsem si mimo jiné také Papilio a má jenom listy žádný náznak stvolu
jsem také moc zvědavá co se vyklube moc tomu nevěřím,že to bude co jsme si objednaly bude to hodně napínavé ab ab ab

120

Re: Papilio

Ahoj Onko, já jsem Papillio koupila na různých místech už asi 8x a nikdy jsem se netrefila. :lol: :mad:
Poslední dovezla dcera z Holandska,  právě kvete a je to nakonec červená amarylka.