Re: Papilio
Těď jsem se na jedněch zahraničních stránkach dočetl, že Papílio byl objeven v Brazílii v deštném pralese a tak si říkám,jestli by se mu nedařilo lépe ve skleníku? :cool:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Těď jsem se na jedněch zahraničních stránkach dočetl, že Papílio byl objeven v Brazílii v deštném pralese a tak si říkám,jestli by se mu nedařilo lépe ve skleníku? :cool:
A ještě psali,že by se němel na zimu dávat odpočívat,ale jen od řijna do ledna trochu omezit zalívku (zalévat asi po 4 týdnech) a v té době taky vůbec nehnojit.
V lednu začít pravidelně zalévat(asi jednou týdně) a hnojit(jednou za 14 dní)
Dále potřebuje co nejvíce světla, tepla a vlhka.
Listy nikdy neodřezávat...je stále zelený! :cool:
Robe, podívej se jak se také dá pěstovat Papilio. Už jsem to viděl několikrát a opravdu jim takto zavěšen rostl a kvetl. Má rád vzdušnou zeminu. Zde je odkaz http://forums.gardenweb.com/forums/load … 391.html?2
Jo tak přesně o tom tam bylo taky napsáno. Prý byl objeven, jak roste v korunách stromů v pralese.
A sázet by se měl na vrch zeminy,jen kořeny by mely být v zemině.
Ale cibule by neměla být vůbec pod zeminou
Robe, dík za informace. Chtělo by to vyzkoušet nebo někde majít recept na hodně lehký substrát, který by Papiliu nejvíce vyhovoval.
Přeci jen jsme se dostali s Papiliem trochu dále, než jak bylo na začátku tohoto fóra.
Já Papilio ještě nemám,ale hned jak to půjde koupim si ho.
Podle mě by mu mohl vyhovovat substrát z kokosu,ten je hodně lehký a vzdušný :cool:
Tak substrát zlehčit perlitem,kokočipsama a tak.......
Dobry den vsetkym.Dnes mi prisli konecne amarylky co som si objednavala z Rastliniek.Papilo ma aj puk ale ma otrhane listy tak uvidim co z toho bude.Cibule su velke ale zda sa mi ze maju "spalu".Prosim co s tym robite je nejaky pripravok na to?
Vivca, zdravim tě, cibule oloupat od starých a zaschlých slupek. Poškozené spálou též. Někdo je namáčí do Previcuru na 12 h, ale myslím si, že na spálu by bylo lepší mořit v Merpanu nebo Dithane, Novozír, Acrobat asi na 2h.
Eda dakujem.A nevadi ze to papilo ma otrhane listy?V stredu tu dam aj fotky.
Edo je možné namíchat previcur s dithané nebo máčet po sobě? já mám rozjetou spálu na všech koupenejch tak nevím
a taky ten mech - na epifytické rostliny je nejlepší rašeliník. Dá se sehnat v lese, kde je vlhko, třeba u potoka nebo studánky.
to máš štěstí já vubec nic ani náznak květu jen listy
A nechceš mi jej teda prodat - pochopitelně až odkvete?
Ahoj Pavle, tak přidej foto, jak květ vypadá dnes. Já mám taky adepta na Papillio, co se brzy rozevře :rolleyes:
Fotky pridám večer musím ísť teraz preč. Založím nové téma : Am Exotic Star (alebo Edo, aj tak to tam asi bude musieť premiestniť)
Karen aj tebe napíšem večer, nestíham...
Pavel
Karen, Janka kde ste kupovali Papilio? U Bráta?v Lukon Glads? asi to znovu skúsim... nejako sa mi nedarí tento druh kúpiť. . Dnes mi prišla nová cibuľa "papilia" z rastliniek sk - jasné že to papilio nieje : cibuľa je rovnaká ako predtým.(nechám vykvitnúť čo ak a znova budem reklamovať - tentoraz budem chcieť peniaze naspať.
Pavle já ho mám od Lukonu a protože letos asi nepokvete,zatím to nevypadá tak nevím jestli to je opravdu Papilio :mad: cibuli má šišatou dost tak musím vydržet
Pavle já a Evča máme Papilio od Brata. Evče nekvetlo ,ale cibule je šišatá - tedy má tvar podlouhlý.
Pavle, já jsem ho kupoval od firmy Sieberz, ale už to je asi tři roky a nyní jsem ho nenašel v jejich nabídce. Vsadil jsem na to, že nabízeli jen dva hvězdníky a tak jsem si řekl, když tak málo, tak by mohly být alespoň správně, vyšlo to.
Pavle a mě od Bráta přišla místo Papilia ta ohromná vínová noname
Moc mě mrzí, že já neměla příležitost na opylení Papilia.Kdo ví jestli příští rok pokvete znovu.
Karen to Papilio taky letníš na zahradě? Eda tady někde psal že chce stabylní teplotu tak nevím jestli ho mám dát ven.Tady jsou ještě docela vykyvy mezi dnem a nocí. Nerada bych mu ublížila i když nevím jestli je to vůbec Papilio ještě nekvetlo.Snad mi za tu cenu neposlali něco jiného. :rolleyes:
Jani, já mám Papilio zatím pořád na okně.. mám strach ho dát ven
Evi mám to taky tak skusím ho dávat ven jen přes den máme moc velké výkyvy mezi dnem a nocí :o dneska to dělalo skoro11 stupnů.
Holky tak to jsem nějak přehlédla -myslím že Papilio má mít stabilní teplotu.Pamatuji si že se nemá přesazovat. Tak jsem jej dala ven už 8.5. společně s ostatníma amkama, jen že je v květináči. Zabořila jsem jej do hlíny v přístřešku,ale dala jsem jej tam mezi prvními a pak jsem na něj od vchodu už neviděla. Proto jsem teďka při pletí jej přemístila dopředu.Vypadá pořád stejně, cibule je tvrdá nežloutne,jediný co jsem zjistila, bylo ,že bylo docela vyschlé - ta zemina v květináči. Takto vypadalo ještě doma a takto už při dávání na zahradu v tom přístřešku stojí hned vedle truhlíku
Uvidíme co Eda třeba jsem udělala chybu, ale mně se zdá že je vpořádku a že mu i trochu zmohutněla cibule.
Já už s Papiliem radši ani nehýbu. Po tom co jsem ho otočil a začaly mu okamžitě žloutnout listy, jsem ho rychle navrátil zpátky jak byl. Nyní je stále na jižním okně, kde má pné slunce. Vyrostly mu nové listy a vypadá, že je docela spokojen. Ven ho nedávám hlavně kvůli zlé mouše. Nerad bych o něj přišel.
Rito já jsem od nich dostala zásilku včera koupila jsem si mimo jiné také Papilio a má jenom listy žádný náznak stvolu
jsem také moc zvědavá co se vyklube moc tomu nevěřím,že to bude co jsme si objednaly bude to hodně napínavé
Ahoj Onko, já jsem Papillio koupila na různých místech už asi 8x a nikdy jsem se netrefila. :lol: :mad:
Poslední dovezla dcera z Holandska, právě kvete a je to nakonec červená amarylka.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 28 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » botanický » Papilio