Re: Neznámá Amarylka-2
Může to být Hippeastrum Monte Carlo nebo Stargazer.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Může to být Hippeastrum Monte Carlo nebo Stargazer.
Na fotografii Garou je Mambo, jsem rozkvetla.
Míro moc děkuji,kytice to byly nádherné nemohla jsem se na ně vynadívat.
Opakuji:
Pomůžete určit odrůdy,
První Intokasie, 2. asi Rilona, 3. ?
http://lenkakk.rajce.idnes.cz/pokus#intokasie.jpg
http://lenkakk.rajce.idnes.cz/pokus#rilonamozna.jpg
http://lenkakk.rajce.idnes.cz/pokus#neznama.jpg
Nikdo nepomůže?
Leni, ta druhá fotka bych řekla že by to mohl být Hercules.
A ta třetí ta se tu už taky párkrát ukázala, jestli se nepletu, tak ji má Karen
Takto mi vykvitol Hercules. Myslím že to nie je on, hoci býva rozmanitých farieb. Skôr mi to vypadá na Hippeastrum Flair. Aký je váš názor??? Zajtra spravím lepšie foto na dennom svetle.
Pavle, na Hercules to nevypadá
Flair je hodně podobný, možná to bude on. Hercules je jiný.
Pavle,nemůžu si pomoct ale vidím to na nedobarvenou Susan.
Jirko, asi máš pravdu. Niektoré odrody sú na nerozoznanie podobné. Tu sú ešte fotky za svetla. Každopádne Susan aj Flair sú asi najbližšie čo sa týka zafarbenia.
Jani, zkus si ho nekde zchladit, at si jej uzijes na Vanoce
Jani,nezhánělas už loni štafle?
Sháněla jenomže jsem je nekoupila
Od dcery jsem dostala k Vánocům taky jednu amaryllku.Měla by to být z řady kolibří, ale myslím si že už nyní je moc dlouhá.Má být do růžova.Jinak klasika, zasazená hluboko až po krček a většina kořenů rozbředlá. I vrchní suknice byla rozmoklá,ale jinak po očistění vypydá velice dobře. Ona ji měla dcera už nějaký čas doma tak vyrostla a Zuzka si dobře pamatovala, že se nesmí zalejvat. Tak si myslím,že díky tomu je na tom tak jak nyní je.
no...tri stvoly, to bude mamut!
to bude teda novinka: kolibří mamutík
Muj tip Joker.
u toho mého? to by semi líbilo
Od známé jsem dostal 4 miminka od této krásky. Je prý letitá, noname. V létě jsem jí přesadil a teď jí vykvetla. Jinak je tento rok opět katastrofa, už jsem tu psal, jak mi v mé nepřítomnosti sesypali miminka do krabice a nevím co je co.
To sesypání mláďat je nepříjemné, ale zase to není nejhorší, aspoň že to nevlídné zacházení přežily. Vím jak moc tě tomrzí, mně se zatoulala jen dvě a pořád jsem řešila která je která a ne vyřešila.
Neznámá je krásná myslím ,že ji taky mám, nebo aspoň hodně podobnou. V krátké době mi rozkvetou dvě neznámé z cibulek .
První pochází od Milky60 a nejspíš bude červená sama tenkrát nevěděla co mi poslala, byly to malé cibulky od dospělců.Druhý snímek je amka co jsem dostala od dcery na Vánoce a první fotky při přesazení jsou nahoře.Podle obrázku má být dorůžova a asi taky bude.
Moje vánoční neznámá ,co podle štítku má být růžový kolibřík dnes pootevírá květ a mně připravil docela velké překvapení.Vůbec nevím jak by měl být takový kolibřík velký,ale tenhle má stvol necelejch 30 cm.Podle obrázku to měla být amka s jednoduchým květem a to už vím určitě nebude. Zatím je jen pootevřené poupě ale i tak jsem napočítala již 9 listků a to celej prostředek je ještě pevně uzavřený. Tak jen ta barva odpovídá teda jestli ještě neztmavne
Jirka napsal tip Joker, bylo by to přece jen možné??? Nechápu podle čeho to určil
Karen, Joker jako kolibřík je hodně častý hlavně v našich supermarketech. Nevidím ale linku kolem lístků, možna se ještě vybarví.
Ta linka kolem listu má být červená? Hledala jsem v obrázcích v seznamu ale ty dva co tam jsou mi připadají červení jeden z nich je od Kopci.
A ještě se zeptám jak by měl být vysoký takový kolibřík? měla jsem za to že to jsou menší rostliny .
Linka je červená, konce lístků jsou do ztracena v bílou barvu bez linky.
Kolibříci jsou menší jak rozměrem květu tak na výšku stvolu. Průměr květu 8-10cm a stvol nedokážu nějak přesně určít ale asi do 30cm.
Karen, Joker to asi nebude.
Edo dík za další informace.Tak se dáme překvapit. Těší mě už vůbec to, že je plnokvětá
Zombie,druhej tip.
Karen, to asi kolibřík nebude
Stránky Předchozí 1 … 18 19 20
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Neznámá Amarylka-2