Re: Sprekelia (jakubská lilie)
To je dobrá cena, pokud poštovné nebylo drahé. Taky jsem si letos jednu koupila, měli ji ve městě v zahradnictví.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Sprekelia (jakubská lilie)
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
To je dobrá cena, pokud poštovné nebylo drahé. Taky jsem si letos jednu koupila, měli ji ve městě v zahradnictví.
no já objednávala mraky jiných věcí, takže poštovné mě příliš netrápilo - jen pro doplnění - poštovné a balné 79,- Kč
Já jsem včera nevydržela a objednala jsem 2 cibule amarylek od Brátha. Tam je poštovné někde jinde.
Sháněla jsem na podzim amarylku Limu a dodavatel ze zahraničí mi poslal 2 cibulky amarylky Emerald. Dokud cibule nerozkvete, nic se nepozná. :o
Komuletak to ji máš za super cenu Já za ně dala 83,- a mám je 5 a 4,5 cm v průměru a obě nasazeno na květ
Tak to jen můžu závidět, mám už ji nějaký ten rok, a květy žádné...možná malé cibule a na tuty nízká teplota při 10 st.
No Jenny,teď ještě,abych je nezahubila
Zkus navštívit Globus-Baumarkt při pátečním výletu za kytičkama
Jenny, tak jsi ji alespon prendala nekam do tepla, ne? tak ti pokvete pozdeji,...ale ta vyssi teplota je nutna
Macku to je v plánu , sice bydlím v myší díře s dálnici za p.... sorry... ale kolem sebe mám fakt rozlet a i kdybych si jen květináč koupila...no však to znáte...
Míro přendala...člověk se pořád učí..i přes všechytré knížky...já jich pár dostala od sousedky a asi opravdu nítěnky...ji kvetla za tu dobu taky jednou..no tak vyrazím na návštěvu a budu jednou za chytrou..
Macku, tak ta moje nemá zatím nasazeno na nic, kořen taky žádný, ale to zřejmě nevadí, ty tvoje také ne, ale přes to ji asi hned zasadím a uvidím...
Rito, jsi netrpělivá! cibulky snad už brzy dorazí. já už se ale také nemůžu dočkat, protože ty moje pořád spinkají :-(
Macku, podíval jsem se na tvoje fotografie jak máš zasazené Sprekelie a mám dotaz jak hluboko se vlastně má tato cibule sázet. Na sáčku mají napsáno 8cm hluboko. V literatuře jsem našel, že se má vrchol cibule překrýt 1-3cm půdy. Tvoje cibule jsou zasazené jako hvězdníky. Já jsem při sázení nechal koukat pouze špičku cibule asi jako se sázejí pravé amarylisy.
No vidíš Edo...to jsem si neuvědomila.Opravdu je tam 8 cm-i když každá cibule je jinak vysoká.Tak na návodu ještě nakreslili,že komplet pod zem---jenže to píšou o sázení do volné půdy !!! :lol:
Já je můžu dost dobře dosypat a aspoň teď vidím,že mají spálu ,takže je znova naložím do Dithane
Marci, já jsem četla, že se má Sprekélie zasadit tak hluboko, aby jí jen vykukoval kousek špičky
tak to je v háji já ji mám také zasazenou jak Am tak ji utopím ale dnes už má listy venku někdo se mne na ni ptal foto dodám po Ob....
No a já se pořád divím, že nekvete a nekvete ...já mám proti vám nítěnky
A už sem ani nekouknu
Jakýpak ...?????...jen se koukni na příspěvek nade mnou...Macek a ta její kráska... , a to mám tři a furt nic.
Ne přiznávám, asi opravdu nemají tu správnou velikost....
Jenny,nevím jestli to bude velikostí.Ty moje jsou taky mrňavý (4,5 a 5 cm průměr)
Taky jsem vybírala ty s poupátky....Uvidíme příští rok
Jak vybírala? To jako někde koupila i s nasazeným květem?
Já ji dostal poprvé je ze Slovenska a dorazila také když mrzlo tak ji to asi pomohlo ....
Jak vybírala? To jako někde koupila i s nasazeným květem?
No jo,před 14-ti dny v Globusu
Jenny víš jak se to říká o těch sedlácích ......
Hm, tak já je dostala od sousedky jako mimina...a asi se cítí jako mimina i po třech letech, co je mám.....
Jo to máš Radku pravdu... cokoliv dám své kamarádce...u ní se promění v prales...no "ne......" by to?
Já kolem těch svých blbnu a ještě se nechají potvory prosit...
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Sprekelia (jakubská lilie)