1

Téma: Neznámý

Zdravím všechny, mám prosbu, nevíte, jaký by to mohl být kultivar?

http://www.hradba.cz/obrazky/hvezdniky/Hv%C4%9Bzdn%C3%ADk.jpg

Je to z loňska tuším z OBI, byl to takový shnilý chudák bez kořenů ve slevě. Jde o mohutnější rostlinu, výška cca 60 cm, květy výrazně voní. Díky za pomoc.

2

Re: Neznámý

Ahoj Radime vítej mezi námi.Vydrž on se někdo ozve tyhle neznámé se dost obtížně určují.Koukám  taky nakupuješ ve vyprodeji.Játo přímo miluju a pak čekám co z toho vyleze už jsem takhle přišla k pár pěknejm kouskům. Zrovna budu vkládat Nymph byl to můj první a taky z vyprodeje.
Tak ať se ti tu líbí a daří.

3

Re: Neznámý

Vitej u nas, sice taky nevim jak se Tvuj Radime jmenuje, ale takhle bych si predstavoval krizence mezi Minervou a Exotic Star an

4

Re: Neznámý

Zdravím Radime. Já si myslím, že je to Estrela. Kopci ma také takovou.
http://www.amarylis.estranky.cz/archiv/inahled/659.jpg

eda

5

Re: Neznámý

Je prostě nádherná ab an  an , Radime vítej ad

6

Re: Neznámý

Edo, smekám nad tvou vnimavosti a pamatovákem an

7

Re: Neznámý

JO Eda to je borec má přehled.  :rolleyes:   :rolleyes:

8

Re: Neznámý

mozna by to chtelo presunout tema do nezname amky..

9

Re: Neznámý

Díky všem za pomoc, vypadá to opravdu na Estrelu. Asi za tři dny pokvete další noname překvapení, už teď má stvol s poupětem vysoký 75 cm, ale ještě není vidět barva, tak jsem zvědavý, co z toho bude. Příště dám příspěvek do Pěstování hvězdníků, omlouvám se.

10

Re: Neznámý

zdravím, je moc pěkná

11

Re: Neznámý

je krasna Radime, fakt super ..jinak ten prispevek Eda presune, nic se nedeje

12

Re: Neznámý

Amarylka je to fakt krásná. an an an

Tady mám podobnou  od Beaty  jenže  tahle by se měla jmenovat  FAIRYTAILE  aspoň pod tímto názvem ji má vedenou. Není to to samé? 
http://img.janforman.com/th/FAIRYTAILE1.odBeatyfmtl.JPG

13

Re: Neznámý

No to je.Jo a Karen,stále jen jedno semínko je vzešlé.

14

Re: Neznámý

A jedno už jsem vyhodil shnilé.

15

Re: Neznámý

První  semínko klíčilo osmý den  a to poslední až ke třímu týdnů. 19 den jsem je dávala do zeminy  a to to poslední teprve lezlo . Nevím to datum přesně.  Měla jsem tři nechané jako rezervu ty jsem nakonec ještě až po rozeslání zasadila přímo  a z nich nevzešlo do dneška žádné.  Možná tyhle budou citlivější na délku doby od sklizně do namočení.  já ty moje dala plavat hned druhý den po sklizení a nakonec vzešla všechna.

16

Re: Neznámý

Karen Fairytale vypadá o trošku jinak. Má červenou linku kolem okvěních lísků a hned za linkou má okraj skoro bílý.  Nějak mám dneska zamrzlý internet, dal bych sem nějakou fotografii.

eda

17

Re: Neznámý

Edo dík, já se dívala na fotku co je v seznamu  a právě proto jsem se ptala. Taky se mi nezdálo, že by to bylo tak jak psala Beata.Už je to vyjasněné. an

18 Naposledy upravil: radim-p (01-03-2011 17:20:54)

Re: Neznámý

Jak jsem slíbil, posílám k posouzení dalšího "pololmrtvého" slevněného chudáčka z loňska z OBI. Ještě není úplně rozvinutý, ale už teď je krásný. Ještě přidám fotky, až bude úplně rozvinutý. Je vysoký skoro metr, lehce dooranžova, květy nevoní.

PunBB bbcode test

Pro milovníky obrázků i v plném rozlišení:

http://www.hradba.cz/obrazky/hvezdniky/1_full.jpg

19

Re: Neznámý

Moc pěkná an

20

Re: Neznámý

Radime, je pěkný. Červený a bílý se špatně rozpoznává co je zač.

eda

21

Re: Neznámý

Pro Edu: smekám...!
Pro Radka: je to Estrella...! Ja ji totiz taky kupovala v OBI jako Exotic striped. Tak se ale jmenuje v OBI polovina sortimentu amarylek :-). Ted ma na kvet-ma dva kvetni puky, stejne tak Joker, ktery jsem tam kupovala jako kolibri-ten ma tady dva kvetni puky. Povedlo se mi jej urcit podle fotek ze zahranicnich stranek.

22

Re: Neznámý

V supermarktech je to všelijaké, cedulky jsou často přeházené, ale zase jsem letos kupoval v OBI slevněné kolibri po 19 Kč, ale skoro bez kořenů. V Baumaxu jsem minulý týden neodolal a koupil 3 veliké cibule (30cm obvod) - Temptation, Royal Velvet a Dancing Queen, každá s cedulkou připnutou dvěma gumičkama. Sice byly něco přes 200,- každá, ale zase bylo z čeho vybírat, opravdu pěkné tvrdé, neshnilé.  Tak doufám, že budou dobře označené a snad pokvetou všechny. Pak se podělím s fotkama.
Fakt je, že pokud se z toho vyklube nějaká jiná jednobarevná odrůda, tak je téměř neidentifikovatelné.

23

Re: Neznámý

Taky jsem navštívila Baumax a koupila  všechny 4 odrůdy,tak uvidíme jak nám vykvetou ad.Radim-p,prosímtě,kdy jsi kupoval v OBI TY amarilisy.Díky za odpověd ad

24

Re: Neznámý

Ja jsem si takhle koupila taky v Baumaxu par cibulek-presne jak popisujes-pekne, tvrde, s obrazkem a gumickou. Z Promise se mi vyklubala Lady Jane-coz me mrzelo, protoze cibule nebyla nijak levna. Pak jsem vy vyprodeji za 50 Kc, kupovala jednu ve sleve-stejne baleni, mela to byl Allure, je to Double Record-to me tak nemrzi, byla za par kacek a velka, krasna cibule-i kdyz s poskozenym kvetnim pukem. V OBI neco podobneho. Clovek musi pri takovych nakupech s timto rizikem pocitat....O to vetsi je to pak prekvapeni :-)

25 Naposledy upravil: radim-p (26-02-2011 20:04:49)

Re: Neznámý

Pro MONIKu 74:

Asi před měsícem v Ostravě. Občas se stavím taky do OBI v Havířově nebo v Opavě, ale tam slevněné nebývají.

26

Re: Neznámý

mam podobnou zkusenost. Kdyz porovnam Baumax PR a ZL, tak v PR je toho ve sleve vzdycky vic-vetsi sleva atd. Ve Zline i pokud daji neco do slevy, tak cena je vetsi jak v PR....Asi se taky zajdu podivat, co tam maji ted za nabidku. Uz jsem tam chvilku nebyla.

27

Re: Neznámý

Já bych se chtěla podívat do OBI v Olomouci,tak nevím.Možná zítra se rozjedu ag.Dík za radu.

28

Re: Neznámý

Ve Varech v OBI nic tam kralujou orchidky.Zítra jedu z práce do Baumaxu tak jsem zvědavá co pořídím.  ab   ab

29 Naposledy upravil: radim-p (01-03-2011 17:19:16)

Re: Neznámý

Zdravím všechny, tak už je krásně rozkvetlý. Bohužel, spousta obrázků ze skladu je asi nenávratně pryč, tak ať jich zase přibývá...

PunBB bbcode test

Odkaz pro obrázek v plném rozlišení:
http://www.hradba.cz/obrazky/hvezdniky/2_full.jpg

Přestože rostl na severozápadním okně v květináči o málo větším, než cibule, takový fešák. Průměr květu 20cm a dva stvoly.

30

Re: Neznámý

Krásný , i fotka je povedená  !!