Re: Nabídka semen
Nemohla jsem se sem dostat Jirko v nemocnici si to přečti :cool: teda dneska to zase zlobí :o :o
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nabídka semen
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nemohla jsem se sem dostat Jirko v nemocnici si to přečti :cool: teda dneska to zase zlobí :o :o
ahoj. Dorazily semínka od Macka, Komule a Pavla.Všem děkuji.
Tu sprekélii jsem dala pár semen do vody, pár do hlíny. Snad bude klíčit stejně jako amarylky.
Jinak smutek - u mé 1. se začaly už docela buclaté semeníčky jakoby propadat a žloutnou. Takže ze 4 zbývá zatím 1 buclatý, zelený.Snad to zvládne.Cibulka byla bez kořínků a malá.
Komulko děkuji za semínka už rostou snad
Komulko děkuji došly
Dj.joope, určitě všichni kladně hodnotíme tvé rozhodnutí - vybudovat skleník a mohutně se podílet na zdravém množení amarylek. Evča, Karen, Komulka už začaly(omluva těm které jsem nejmenoval) a vlastně všichni, co máme aspoň kousek místa se budeme také snažit vypěstovat z toho co máme zdravé cibulky bez záměn odrůd. Těžko se najde někdo, kdo není naštvaný na způsob prodeje nám známých prodejců. Tak hodně zdaru Dj.joope přeje Karel a mnoho dalších. Karel
Ahoj všem, tak konečně mám chvilku nahlédnout sem za vámi.
Semínka mi dneska dorazila od JitkaU2 - jestli jsem to správně určila,ale doufám že ano. Tak Jituš děkuji moc, manžel plánuje procházku tak je pak hned zasadím. Je to dvojí křížení po Clawn.Jedno je po červeném kolibříkovi druhé je popsané jako od Radka. Nevíš z jakého květu ti Radek posílal pyl? A fotku toho kolibříka najdu kde? Jestli tě teda příliž neobtěžuji.
A Jituš, mám ti taky poslat nějaká semínka jak dozrají? Zatím jsem si tě ještě nenapsala do adresáře.
Ahoj Karen, tak fotku kolibříka zase jedině na Radkových fotkách v jeho galerii, tam jsem to tak vydedukovala, který by to mohl být. A holt beze jména klasický červený a mrňavý. Jedině kdyby nám Radek poslal nějakou fotku. semínka zatím neposílej, mám ještě asi 3 další semeníky co zrajou na dalších pořádně naducaný. Ani nevím, kam to dám, asi přes léto do skleníku. Horší přes zimu. Ve sklepě mám malá okénka a to tam u nich mořím citroník, cymbidia, rozmarýnu, myrtu, 2 palmy a kdoví co ještě. Od tohohle Clowna mi ještě plno semíněk zbylo. Ale zkrátkat není to tak traktivní křížení jako Papilio atd. Karen, nechceš odsadit Cymbidio? mám velké trsy a už mě to štve. Přes léto ho necháš na zahradě někde pod stromem, v podstatě nenáročné, jen občas přihnojit. Před mrazem pak ulidit do chladna a světla a tam pak vykvete. Jediná nevýhoda jsou veliké rozměry a když nekvee, vypadá jak rákosí :-)) ale jinak moc pěkný.
Tak komu ještě nedošla semínka sprekelie ????? Slovensko se nehlásí: Pavle,Zuzko
Maci, myslím že som sa hlásila..asi..zatial nič nedošlo
Marcela, semienka ešte neprišli...
Karen, semienka prišli včera.
Komule semienka prišli dnes.
Všetkým ďakujem
asi to na Slovensko jde delší dobu :rolleyes:
my si počkáme...
Holky je to normální červenej kolibřík mám ho v albu a ten druhej je ten od tebe Karen napřed jsem to popletl s Minervou víš
je to tady fakt semínková exploze. jsem ráda, že všem semínka dorazila
Marci, semínka mi včera došla Ale nějaký dobrák s nimi hrál asi na poště fotbal, protože jsou polámaný jak hrom Snad z nich něco bude
Jituš jakou barvu máš toho cimbídia? já dostala pry žlutý sháním jinou barvu nebyl by kousek?
TY je máš nádherný ten můj je s bídou poloviční až budeš rozsazovat mysli na mě díky předem
No jo, to bylo, já se o ně starala jako blázen, dokonce jsem je měla v samozavlažovacím květináči venku. Přihnojovala Kristalonem, do července "Start" a pak od srpna "Květ"...no narostly veliký a pak takhle kvetly. Teď už jsem na ně neměla čas. Ale oni to jsou nezmaři, vydrží toho hodně. Původně prý rostou někde na skalách, ve větru, suchu....Tak mi pošli adresu.
Jitko, to je nádhera! já sem jdu děkovat za semínka a narazím tady na takovouhle krásu!
Pavle děkuju moc za tu spoustu semínek! dneska dorazila, tentokrát jim to trvalo trochu déle než obvyklé dva dny. přesto, že obálka byla pomačkaná, semínka jsou v naprostém pořádku. já to nechápu, co s tím na těch poštách dělají?!? možná by bylo lepší pro jejich ochranu (tedy semínek - ne pošt) balit to do bublinkové folie. asi to příště udělám.
To je nádhera.Já chci takýý . Kruci zabte mě, než to udělá manžel.
Lenko, pošli mi taky adresu, já to chci zredukovat a budu ráda, když to někomu udělá radost. Akorát jak říkám, tahle fotka je starší, po letošní zimě jsou trochu "vypelichaný". Ale důležitý je si přes léto vypěstovat silné mladé výhony a velké "pahlízy", z těch potom v zimě kvetou. Ze starých ne. Od května po zmrzlých je vyndat ven, někde pod strom. Pokud by bylo studené deštivé léto, tak raději na pár dní uklidit, aby nehnily. Ale jinak v pohodě. Od srpna přendat na plné slunce (nevadí když trochu zežloutnou listy) a přihnojovat Krist. květ. Důležité je srpen/září velký rozdíl teplot ve dne/ v noci. v této době se tím právě zakládají květní pupeny. před mrazy je zase uklidit, ale někde kde na ně nejde topení tj. chodba, světlý sklep atd. tak cca 10-15C. Tam pak zalévat jen málo a oni většinou vykvetou. jinak tohle je pozemní orchdej, tak ani nemusí mít vyloženě ten speciální epifyt. substrát, jen jsem ho smíchala s obyčejným. Na rozdíl od např Phalenopsisů, jsou tohle žrouti živin, takže se můžou pravidelně přihnojovat. Mají odolnější kořeny než epifytické orchideje. Pro kvetení je důležité, když rostlina vyplní kořenama celý květináč a vlastně jakoby vyčerpá živiny, tak začne nasazovat na květ, takže ne moc veliký květináč. Fakt je to v podstatě nenáročná kytka :-)
Jitko, kdyby ti kousek přebýval, také bych se ho ráda ujala... já mám zatím jen pár phal a na další rody jsem si moc netroufala. ale ty to tak krásně jednoduše popisuješ, že bych do toho šla
Ahoj všichni, už mám zase problém dostat se na počítač, protože manželovi ten jeho klekl a tyk sedí u mého a hraje hry. Tak rychle.,nežli mě vyhodí. Jituš, to Cymbidio nechci, v zimě jak začnou amarylky vylézat ze zazimování nebylo by na něj už místo. Vlétě na zahradě to by problém nebyl ale v zimě ano.I když je to moc pěkný kvítko i ty listy se mi líbí.Dík za objasnění rodičů semínek od tebe a Radka.Fotku už jsem si našla.
Ta semínka od tebe došla v dokonalém pořádku,krásná velká a moc!! Všecnna jsem zasadila. Ale v té minulé dávce jak jich bylo celkem 9 dávek jsem měla taky jedna rozmačkaná - už nevím čí bala. Zasadila jsem je taky všechny. Snad porostlou připadalo mně to ,že jsou rozdrcelé jen ty blanky kolem vlastního semínka. Tak se dám překvapit.
Já ještě nemám venku ani jednu amarylku, ale už se na tom pracuje. Dnes jsem chystala záhon a konstrukci pro netkanou textílii.Až to budu mít dám fotku.
Evčo a to jsem ty pytlíčky ještě malinko nafoukla,aby nebyly spláclý
Marci, nenaděláš nic, kdo ví co s dopisy na poště dělají... lepší nevědět Sprekélie vypadá dobře, ale ty další semínka... chuděrky malý Dneska jsem sklízela spousty a spousty semínek... tak ti nasadím a pak pošlu cibulečky
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nabídka semen