121

Re: Nabídka semen

Evo tak to mě mrzí ani nevíš jak, před chvílí mi to dcera brala na poštu. Už nemám,Ale sama jsem posledních 10semínek zasadila tak ti pošlu až vyrostou sazeničku.
No jo teďka jsem si procházela stránky naspět, ty jsi se tu od mojí výzvy neukázala. Udělám si u tebe poznámku a příště se tě zeptám mailem .Promiň mrzí mě to fakt.  ac   ac Karen

122

Sehnal jsem od strejdy fotecku toho no name hvezdniku,tak kdo bude chtit,cibulek je hafo.

http://sklad.obrazku.cz/obr357985_Obraz034.jpg

123

Sice bych to mel asi zaradit jinam,ale kdyz jsem s tim tady zacal.

124

se teda hlásím do řady ale zatím nic nemám mno?!

125

dj.joop  -Já se hlásím.

126 Naposledy upravil: karelex (05-04-2010 19:20:09)

Já bych teda chtěla určitě je moc pěkná  ab   ab

semínka už jsem ti poslala

127

Zajtra ak mi vyjde čas budem posielať prvé semienka Sydney X Tres Chiq a
Sydney X Neznáma2-2a z môjho alba.
Mrzí ma že tých prvých pošlem len po 4-5 ks, ale veľa sa ich neurodilo cca 20ks použitelných, aj to pravdupovediac som zvedavý či z nich vôbec niečo vyklíči, tak sa vopred ospravedlňujem - ale také proste sú.(foto prikladám).Budem rád keď niekomu vyklíči čo i len jedno semienko. Sme na ne štyria - Ja,Komule,Helena,Evča. Týmto sa omlúvam aj ostatným, ale viac ich naozaj použitelných nebolo.

http://sklad.obrazku.cz/t358019_sydneyXtreschic.jpg

Pavel
http://pavelmt.rajce.idnes.cz/

128

dj.joop: sice jsem se už hlásila ale raději se připomínám, taky mám zájem o ten no name  an

129

Pavle, už se těším na semínka, já budu taky brzy posílat, každým dnem budu sklízet  an

130

dj.joop, jestli by byla jedna cibulinda, budu rád.  Karel

131

Na vsechny se dostane,ale jak jsem rikal,az na podzim,ted je do toho skoda rypat. Klidne poslete adresy na maila  a pak dam echo.

132

Zdravím všechny pěstitele , pokusila jsem se opylit svůj hvězdník , ale nevím , co stím dál. Květy povadly a tak prosím o radu. Kdyby náhodou někomu přebývala semínka velmi ráda bych poprosila také o nějaké´. Jsem ale začátečník a nemám co nabídnout na výměnu.

Myška

133

Myško, teď už musíš jen čekat  an  Od opýlení po semínka to trvá přibližně 5 týdnů  an  Jestli chceš, můžu ti poslat semínka z křížení Baby Star - Tropical orange. Budu je sklízet každým dnem  an A pak jsem asi před týdnem opylovala Lemon Lime, Benficu a Florris Hekker  an  Dám pak vědět až budou semínka  an

134

Děkuji za nabídku , potěšila mě a velmi děkuji za radu co dále dělat. Nechám stvol 5 týdnů u hvězdníku a pak sklidím . K opylení jsem použila pyl z téže rostliny. Snad to nevadí.

Myška

135

Myško, stvol nechej u hvězdníku tak dlouho, dokud neuvidíš že začíná praskat  an  Těch 5 týdnů je jen orientační  an  Odpoledne vložím fotku mých semeníků, které budu sklízet, abys viděla jak by měli asi vypadat  an  Když je uřízneš ze stvolu, tak je nechej ještě dva, tři dny dozrát, a teprve pak můžeš posílat nebo sázet semínka  an A napiš mi do PM tvoji adresu  an

136

dj.joop: taky prosím jednu cibulku,adresu jsem ti poslal ad

137

dj.joop ak ešte ostane cibulka mám záujem

138 Naposledy upravil: Onka (06-04-2010 10:29:57)

dj.joop kdyby náhodou zbyla nějaká cibulička aspoň malinká měla bych zájem díky

139

Na vsechny se dostane,dostal jsem tech cibuli asi 20,sice mensi,ale to dopestuju a necham si jen asi tri,zbytek je vas.

140

dj.joop, já bych prosila taky o jednu cibulku  an  ad

141

To je mazec,kolik lidi ma zajem,a ja se bal,ze je neudam.

142

Tak u Machaly mi komplet odešel jeden stvol se semeníky,tak už zůstaly jen tři sememíky-dva čistý (ale i ty vypadají bídně)a jeden křížený Carnivalem.....
Machala http://sklad.obrazku.cz/t358791_P1120437.JPG
Mach.+ Carn.http://sklad.obrazku.cz/t358792_P1120438.JPG
Carnivalhttp://sklad.obrazku.cz/t358793_P1120439.JPG
A Carnival je taky na odchodu  :-(

143

To je škoda Machala je moc pěkný am. ac škoda semínek

144

Macku já už jsem tu někde četl že je lepší nechat jen dva a tak jsem to urobil u té Minervy a povedlo se   an

145

Karen, vůbec nic se neděje – není teď, bude jindy. máme přece spoustu času…

Marcelko, mně také odchází jeden semeník za druhým, asi letos není v Čechách ten správný rok na pylování hvězdníků. holkám na Moravě se ale daří  an

146

na Jižní na Jížní   ae  ad  Moravě

147

Lidi, tak na te Girafe mi zacinaji bytnet ty semeniky,tak to asi pujde,ackoli je jen ve vode.Zkusil jsem do vody dat par kapek tekuteho hnojiva,ale nevim nakolik je ten stvol svolnej to vstrebavat sam z vody. No uvidime.A dotaz pro zkusenejsi: Mam tam ty semeniky 4,mam je nechat vsechny?

148

Ja jsem do toho tak zblbnul,ze premyslim o malem sklenicku na zahradu jen pro amarylky. Samo ze vytapenym.

149

dj. když je místo tak není co řešit ab  ab já osobně bych do toho šla an  mím snem je zase zimní zahrada ale v bytě 2+1 je to opravdu jen sen ac  ac

150

Já neměla s opylováním a tvorbou semínek u těch prvních amarylek v§bec žádný problém, opylila jsem všechny a rostlina je někdy nechala všechny , jindy ty poslední zhodila.Až tedka jsem je přemístila pryč z okna na skříňku u okna .Ty co už byly hodně velké dozrály, ale ty krátce po opylení - tak do velikosti lískového oříšku, opadávají. Uplně všechny na Aple Bloosom a ta moje má dost sytou barvu a byla jsem na ni moc zvědavá.Nezůstal jí ani jeden. Další dvě si nechaly jen jeden a druhá dva semeníky. Nevím čím to možná nezvládly to stěhování. Další už zůstanou na okně ty už se tam vejdou. Takto spontálně bez přenášení mi ještě v zimě spadly jen jednou ale to byla amarylka co kvetla poprve jen dva květy měla a tak jsem to připisovala právě tomu že byla mladá -cibulku něla tak 2 1/2 cm v průměru.