Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12
Tak přesně na den trvalo 1 rok,než mi zakořenila ulomená dceřinná cibullka Limony.Dnes tlačí svůj první lísteček.Na něco podobného jsem čekal i u ulovené cibulky z Baumaxu,byla u Jewelu napůl ulomená,tak jsem ji sbalil a už má také kořínek cca po 4 měsících.Chce to občas silné nervy a vydržet.A také se probouzí konečně i Reticulatum,první od Pavla z těch tří,co jemu moucha cibulku sežrala.
Amky rostou, ale nekvetou potvory. Zatím se neklube květ ani u semenáčů ani u velkých cibulí, možná se dočkám napodzim..
To je docela povzbuzující zjištění.Docela mívám chuť takové zatvrzelce likvidovat.
A dnes jsem ještě zjistil,že po 2 měsících vyklíčila 2 semínka křížení Neznámá(Japa) x Papilio,já je původně asi po měsíci zlikvidoval tak,že jsem zeminu i s nimi použil do květníku s dospělou cibulí,ta ale nekořenila a tak jsem ji šeřezal podpučí a zeminu vyklepl zpět do zásobníku,načež jsem zjistil,že 2 semínka se chytla.Ale lístky jsou bílé a takové nitkovité,no nic moc,tak uvidíme.
Dominiku tady ti poradím prográmek který používám já.
Z důvodu nedostatku místa jsem na podzim zazimoval i vetšinu předloňských semenáčků,a asi to byla chyba.Skoro třetina nechce vůbec kořenit a zahnívá od podpučí.Asi o některé přijdu,ale chybama se člověk učí.Tuhle blbost už neudělám.
Jirko, přesně jak píšeš, chybama se člověk učí a nikdo není neomylný Za to já musím pochválit moje mladé cibulky, dopřála jsem jim v poslední době trošku hnojiva a mám jeden prales na okně
Jirko to není možný, aby to bylo tím. Já je mám taky tak starý. První semenáček mám z roku 2010.
Hned první rok byly na zahradě a zimovala jsem doma jen ten první rok. Další jaro byly zase na zahradě,ale zimu - tuhle zimu - byly už zimované v novinách. Poslední z nich jsem zasadila do krabiček z petek 18.3. - to odjel manžel do lázní .Teď to tu vypadá jako u nějakého šíleného zahraqdníka, ale rozhodně mi žádné neodchází.
Ty prostřední jsou zasazené poslední.
Zdravím všechny milovníky amyrylek . Přeji všem hezké Velikonoce i když končí. Dnes chodí otvírat koledníkům můj muž , vrátila jsem se v pátek z chirurgie a nemám ještě vyndané stehy. Příští týden nastupuji na onkologii. Nevím ještě , jak se bude léčba vyvíjet a jak jí snesu, moc se tady asi neukážu. A´t se všem daří.
Myška
Dneska ráno u nás bylo skoro - 6 stupňů :rolleyes: Teď svítí sluníčko jak v létě
Myško přeji ti hodně zdravíčka a aby jsi se k nám brzy zase vrátila :|Hlavně ať jsi v pořádku a ať ti amarylky dělají jen radost
Dnes u nas v kaflandu měli amky asi 16kusů každou za 69kč a všechny bezejmenné a všechny měly květné puky a bez listů zase zcela utopený pod povrchem substrátu. Ono mi to připadá logický když cibule nemá kořeny a květ je dlouhá páka, pak ještě že je cibule utopená jinak by se ze substrátu snadno vyvrátila.
Evčo sousedka tvrdí,že měla ráno na teploměru dokonce -7 C. Merňky budou vháji.Krásně kvetly, taky libeřek ležel,ale tulipány si kvetou dál a vodu u slípek jsem měla nezamrzlou. Tak vážně nevím co si mám o tom myslet.
Myško držím ti všechny palce!!! Jsme tu všichni s tebou!!Drž se!
Díky všem , budu se držet a jak to půjde tak sem zavítám a dám vědět. Zatím se držím, moje zehrada / spíše terasa / dostala na frak. Celé roky jsem měla stovky tulipánů , hyacintů , narcisů i krokusů a letos to všechno shnilo. Zbylo mi asi tak 10 cibulek tulipánů co bylo v zemi a někok narcisů a hyacintů na záhonku před domem. Ty jsou moc pěkné.Ale jinak budu muset začít od nuly. Nyní mi kvete magnolie Susan přrd domem , mám jí 2 roky a letos má 11 květů. Na zahrádce u jižní zdi mám magnolii Solangen a ta mi pomrzla. Vykvetly 2 květy ale měly známky zmrznutí. Myška
Myško držím palce ať to zvládneš a jsi brzy v pořádku.
Myško, moc ti všichni budeme držet palce, určitě to zvládneš, moje manželka měla plíce a docházela na onko, dnes je v pořádku. Tak se budeme na tebe těšit.
Amaryllis Parade 2012, od Royal Colors
https://www.facebook.com/media/set/?set … amp;type=3
Magdi, to je paráda Tam bych se chtěla jednou podívat
Myško,držím všechny palce i prsty ať jsi zdravá
Myško drž se hlavně pozitivní myšlenky.Je to někdy těžký ale duležitý .Vím o čem mluvím 10 let.To zvládneš držíme palce i na nohou.
Moji milý přátelé , moc všem děkuji za podporu , dnes v 10 jdu na onkologii, dám vědět jaký je závěr. Je příjemné vědět , že se v dnešní uspěchané době najdou lidi , kteří drží palce. Myška
Jani,i já Ti držím palce ať vše dobře dopadne.
Myško také držím palce ať Ti vše dobře dopadne. Důležitá je víra, že všechno bude dobré..... takže drž se!!!!!
Davide já také byla v Litoměřicích a amaralysy mám . Kupovala jsem je u LUKON BULBS odrůdy Elvas, Pasadena a Sweet Nymph. Tak jsem zvědavá co mi z toho vykvete. Vím, že na výstavách mívají většinou cibule zpřeházené, ale i tak to vždycky koupím a těším se na překvapení. Ale měli jich tam hodně a pěkné cibule - tak jsi asi tuhle halu minul, když jsi je nenašel
Andi to bude překvapení až začnou kvést držím palce ať máš co jsi si koupila.
Myško drž se a všechno dobře dopadne uvidíš
Myško přeji, aby vše dobře dopadlo a posílám ti čtyřlístek pro štěstí.
Včera mi do oka vletěl kousek glazury z obkladu,sice už tam není,ale pořád to bolí jako čert.A to jsem dnes fotil nějaké amky,ale asi to bude rozmazané.Vidím rozmazaně i normálně,jak mi pořád slzí oči.No tak snad i tak budou fotky pěkné.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12