Re: Pokec o všem-12
no teda já se stydím :lol: že jsem na to nepřišla a poctivě jsem se snažila na to přijít
to jsem ale trouba
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
no teda já se stydím :lol: že jsem na to nepřišla a poctivě jsem se snažila na to přijít
to jsem ale trouba
jj máš to pěkný. Líbí semi .
Dominiku , prohlédla jsem si fitografie na Rajčeti , je to moc pěkné.
Myška
Ješkovi oči Dominiku jak to tak můžeš nechat. Kup si přesličku uvař silnej odvar a vychladlej dej do rozprašovača a pokrop. Přez leto na slunku by měla zmiznout sama. Možná to bude potřebovat vyměnu zeminy. Takovej rozsah jsem teda ještě neviděla. Občas se mi to stávalo u fialek pod těmi dužnatými lístečky. Tam nešel vzduch .
A ještě něco. Máš to zasazené v truhlících ,ale nějak hluboko, myslím že to není ono. Moje truhlíky plním až nahoru, tak je lepší proudění vzduchu .Tvoje se mi zdají příliš utopené.
Ahoj. Potřebovala bych radu. Koupila jsem si v zimě papilio a zjistila jsem, že tam má pidi cibulku. Celou dobu se nic nedělo a asi před dvěma týdny jsem zjistila, že má ta cibulička venku lístek. A teď nevím, jak se zazimováním. Poradí mi prosím někdo? Díky.
Simono, je to jednoduché, Papilio nezimuje. Malu cibulku nechej s velkou cibulí pohromadě dokud pořádně nevyroste. Rostlinu dej na světlé okno a zalévej tak aby substrát vždy před dalším zalitím téměř vyschnul.
Takhle vypadají cibule se spálou. Máte zkušenosti, jak to bude vypadat na jaře, když to takhle zazimuji?
Zdravím Martin
Mně se ta skvrna na cibuli ,tak zlá nezdá, jestli nejsou další pod zeminou, myslím,že cibule bude příští rok v dobrém stavu a pokvete.Tohle mi přijde jako povrchové. Možná se normálně vyloupe .Skvrny zmizí s odumřelou svrchní suknicí.
Jo a kvete ti moc krásně. Klidně může kvést příští jaro zase. Taky mi jednou kvetla v září ještě na zahradě v tom roce podruhé.
Ahoj Martin,
Tvoje cibule sú v pohode - červ.spála je tu len povrchovo a to nieje až taký problém. Problém by sa mohol vyskytnúť ak by si cibule zimoval vo vlhkejšom prostredí, kde by sa mohla č.spála, poprípaade hniloba rozšíriť. Takže zimovať na sucho.
Oveľa vačší problém ale vidím na listoch tvojich amiek. Vypadá to na virózu (svetlejšie škvrny a fľaky na listoch) a to už problém je a dosť veľký. Môže ti to nakaziť aj ostatné amky, tak si daj na to pozor. Tieto nakazené treba izolovať od ostatných, prípadne zlikvidovať.
To u nás byl dneska krásný slunečný den.Ráno nevím, ale bylo docela teplo.O 6hod krmím slípky a zima mně nebyla. jen je už tma
Balíček od tebe zatím nedorazil. VYhlížím každé ráno
Tak už dorazila, trošku je cibule zvlhlá,ale jinak vpořádku. Je opravdu veliká.Už ji nebudu sázet,ale rovnou nechám zazimovat. Moc dík. JAk je vlastně stará už kvetla?
Já čekala sazeničku - dceřinou cibulku. Ty jsi měl dvě? Nebo proč jsi se zbavoval dospělé rostliny?
Tak to dík ještě jednou.. Jo a oříšky jsem zblajzla taky
No ty jsou parádní Já houby ráda sbírám ale nejím je
Blahopřeji, nádhera, tiše závidím.
Tuhle vášeň já nesdílím mám na hlouby alergii, ne že bych se osypala nebo tak něco, ale zvedá se mi z nich žaludech. Za mlada jsem je ráda sbírala, nyní již nezvládnu ani to. Když je Pepča od někoho dostane, trpím jak odsouzenec když je sušíme. A uvařit si je musí sám. Já je dokáži dát leda do polívky. Ze tří našich dětí tohle po mně zdědila nejstarší dcera a v další generaci dvě z vnoučat.
To bych mohla zase já říct opačně. Stačí když ucítím ten typickej zá... ,když se vaří a utíkám k nejbližším dveřím
To jestli je někdo chudáček, tak můj starej. Nasbírat si je nemůže a já mu je nenasbírám.Dárců moc není.
Když vidím ty houby , tak mě jímá lítost. Ještě jsem letos na houbách nebyla ale doufám , že se nám to podaří. Každý rok chodíme s manželem až v říjnu a vždy se nám podaří nasbírat košíky.Pravda , jsou to hlavně klouzky , dutonožky a kozáci. Kolem Bilichova rostou. Mám ještě od loňského roku naložené a také namražené. Tento prodloužený víkend jsme opravovali střechu / tedy můj muž se svým kamarádem/ a já když jsem opustila plotnu , vzala jsem psy a hurá na zahradu. Rozsazovala jsem sedmikrásy , vysemenily se . Ještě jsem i sázela jahody. Tak snad nebude brzy mrznout.
Myška
Myško, mě jahody teprve čekají, mám je od srpna zasazené do kelímků ,už pěkně narostly a kořínky už prorostly do země. Jen musejí počkat až sklidím amky a uvolní se na ně záhon. Anky už tam byly od r.2009 tak příští rok dostanou jiný a tento velkej bude na jahody to pravé. Hlavně je dole. Nahoře mám taky jedny jahody, jen jsem tam nic nesklidila. Sousedovi na jaře zdrhly ovce a všechno mi tam okousaly. Tak až sem dolu jak byly amky snad nedolezou. Jinak je to na mrtvici.
Tam určitě nepojedem - trošku z ruky
Konečně jsem se dnes dostal k tomu,že jsem rozeslal nějaké balíky.A to Pavlovi,Evče a Dominikovi.
Díky moc.
Dominiku,psal si že je Ti jedenáct,ale v tomto příspěvku http://amarylis.hys.cz/viewtopic.php?pid=32951#p32951 si psal že chodíš do 9 třídy,tak jak to je,nevodíš nás tak trochu za nos.
Ha už tě máme, ty nás taháš za nos proto já si včera myslela že ti je 15!!
To ale od tebe není hezký, myslím, že si to nezasloužíme.
Víš co se říká, lež má krátký nohy.
Nemohu mluvit za všechny ale za sebe ti odpouštím, i když překlep to nybyl,když jsi nam napsal :" Já mám dovolenou ve škole.Chodím do deváté třídy na ZŠ"
spíš jsi se chtěl udělat trochu starší,že
Nevím nevím :cool: Myslím si o tom své :cool:
Já si myslím že nás taháš za nos.
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-12