1

Téma: Dynamite

Myslím si že je to on. Priložená fotka pri kúpe cibuľky je viac do červena, ale v skutočnosti je viac temne červený až do bordovofialova.
Prvá fotka vôbec nezobrazuje skutočné farby - je tu červený a taký nieje. Druhá fotka je čo sa kvetu týka bližšie ku skutočnosti - aj keď to tiež nieje úplne ono. Nastavoval som foťák na rôzne režimy fotenia ale jednoducho červená farba je zrejme jedna z najťažšie zachytiteľných farieb.  Jani, čo ty na to? Tá druhá fotka, môže taký približne byť?

http://img.janforman.com/th/Dynamiteforum1d49.jpg  http://img.janforman.com/th/Dynamiteforum2sz6e.jpg

2 Naposledy upravil: janka (04-12-2012 17:11:14)

Re: Dynamite

JO :rolleyes:  je to on, ta tvoje druhá  fotka je nejvěrnější.Super barvička jen se špatně fotí. an
http://img.janforman.com/th/DSCF1613fsvo.JPG

3

Re: Dynamite

Taky takovou tmavou někde mám  ab   .
Nedá se to nafotit,hrůza   ab

4

Re: Dynamite

Nešlo by to lépe za dne a venku? Bez blesku, nezkusila jsi to tak,ovšem nesmí mrznout.  ab  ab  ab

5

Re: Dynamite

Karen, venku jsem to taky skoušela a úspěch 0  ab
snad nějak nasvítit,ale máš nato čas si hrát  ab

6

Re: Dynamite

Jedna z možností, kterou využívám, je umístit fotografovaný objekt v určité vzdálenosti před okno a fotit směrem od okna.
Vyžaduje to za objekt umístit (zavěsit) např. nějakou vhodně barevnou textilii (např. bílou pro tmavé květy, nebo černou pro světlé květy) a fotit ze stativu směrem od okna na relativně delší nastavení času závěrky.
Pak lze čarovat, nejčastěji upravovat pozadí fotografovaného objektu, se snímkem pomocí nějekého softwaru na zparacování obrázků.
Používám starší verzi Photoshopu, kterou mi někdo věnoval a kterou jsem z části vyzkoušel. S jinými softwary nemám zkušenost.

Držím palce, ať se daří.

http://joek.rajce.idnes.cz/

7

Re: Dynamite

směrem od okna  to dělám, ale mám v pokoji málo světla, a použitím blesku vznikají ty neskutečné barevné tony. Zkoušela jsem to i při normálně rosvíceném lustru,ale to mi zase měnilo barvu.
Tak nečastěji  fotím sice s oknem za zády, ale s bleskem  a  záběry směruji z různých směrů .Nasekám spoustu 30 - 50 záběrů  abych si nakonec ponechala jeden ab nebo taky žádnej. Photoshopu používám taky ,ale nejčastěji jen na doostření  a nebo odstranění nežádoucích flíčků  a skvrnek  z pozadí,nebo zesvětlení záběru.

8

Re: Dynamite

Zkus ten stativ a dlouhý čas. Myslím, že barvy výjdou líp. Jakékolov dosvětlování má vliv na barvy, stejně tak jako protisvětlo s bleskem.
V tom Photoshopu je nabídka: "Obraz"  -  "Přizpůsobení"  -  a další čtyři možnosti: "Úrovně automaticky", Kontrast automaticky", "Barvy automaticky" a "Jas a kontrast". Je vhodné tyto možnosti vyzkoušet, vždy se můžeš vrátit pomocí  "Úpravy"  -  "Krok zpět".
Jsou situace, kdy to pomůže, ale také kdy je to k ničemu.

9

Re: Dynamite

dík já to vyzkouším an