1

Téma: neznámý

4- letý, z těch, co přišli postupně o cedulky, takže původ neznámý, 4 květy, pěkný, (zrovna mi kvete Gervaise a ta barva je skoro stejná )
http://img.janforman.com/th/ruzovygt8h.jpg

2

Re: neznámý

2. neznámý( připomíná Purple Breeze)
http://img.janforman.com/th/P5080014zc2g.JPG

3

Re: neznámý

Leni,pokud bude od té první potomek,tak bych ho velice rád.Na podzim nabídnu co bude navíc.

4

Re: neznámý

Mně se zase moc líbí ta druhá. V nejbližších dnech se mi otevřou 3 semenáče. Už jsem napnutá jak kšandy ab  ab  ab

5

Re: neznámý

Obidva sú veľmi pekné.  an
Karen, veľmi sa už teším na tvoje ďalšie fotky.

6 Naposledy upravil: karelex (24-05-2013 20:34:36)

Re: neznámý

Pavle chci se tě optat na semenáček Germy  co mám od tebe. Měla jsem jej celou zimu na okně, stále měl 3 lístečky  ale nerostl, někdy koncem února jsem jej sundala a stál společně s Papilkama  blízko okna. Tam je sice slunka méně, ale teplota je tam jistě jednotná a nemění se tak jako na okně v zimě.Mám vyzkoušené z loňska, že tam začala Papilka růst  už loni  letos taky jim narostlo několik listů  i když zase nekvetla. Semenáček Germy jsem postavila k ním  a on taky hned nasadil dva lístečky. Nyní je to stáíle jen malej semenáček, ale lístečky má  ten nejdelší skoro 20 cm. Zasazenej je v hodně písčité půdě. To co si nevím rady je  jestli jej mám dávat ven.Teda nechala bych jej v nádobě co ji mám zasazenou, ale loni byl venku normálně v zemině,ale byl maličkej  a skovanej pod velkejma.  Mně se totiš na okně zdálo, že se mu na slunci nelíbí.Je to vůbec možný? Co ty na to, poraď!! an

7 Naposledy upravil: Pavel (24-05-2013 21:26:36)

Re: neznámý

Ťažko ti radiť. Nechaj ho tam kde sa mu darí a rastie, nič nemeň. To bude asi najrozumnejšie.
Ja som svoju cibuľku po zimnom odpočinku v chlade vybral a zalial. Začali rásť nové listy, no po premiestnení do foliáku sa akosi zarazila, tak dúfam že bude po aklimatizácií bude ďalej rásť. Mám ju umiestnenú na tom najsvetlejšom a najslnejšom mieste (aj najteplejšom). Takže dám ti určite vedieť ako sa jej  ďalej bude dariť. Zajtra ju odfotím.

8

Re: neznámý

pro dj.joop
Dobře. Hned jsem se koukla, zatím nic. Je taky docela malá cibulka- jen 3,5 cm průměr a kvetla dokonce 4-mi květy.

9

Re: neznámý

Pavle, právě,že mě překvapilo, že tomu mému mimču se na okně ,kde mělo nejvíc světla v zimě nijak nedařilo.Teda chci říct že se nehejbalo  a jak jsem jej dala mimo okno začalo růst. Světla má méně ale teplota je tam stálá a jak už jsem psala loni se v té vytrýnce líbilo i Papilkám a rašily další listy. zatím jsem s něma nic nedělala i Papilka mám doma .Počkám až se venku oteplí,před chvílí jsem byla na zahradě se kouknout jak přečkly ten slejvák. Všechno je OK a suché zasazené cibule začínají rašit.