Re: Opylování,šlechtění,semena
Evi o tom jsem ani v koutku srdíčka nezapochybovala,potom to dám do nabídky jestli se urodí, moc toho neopylovávám,vždyť víš málo místa a také nemám nic co by za to stálo žádný klenot.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Evi o tom jsem ani v koutku srdíčka nezapochybovala,potom to dám do nabídky jestli se urodí, moc toho neopylovávám,vždyť víš málo místa a také nemám nic co by za to stálo žádný klenot.
Ilonko, tak na mě prosím mysli, ano? I kdybych se o semínka nehlásila tak si na mě vzpomeň
Evčo jasný
Zrovna mi kvete Misty, kdyby měl někdo zájem o pyl, tak se přihlaste. Ale museli byste mi napsat, jak ho odebrat a uskladnit:-) Jana
Jani, já se hlásím.Děkuji
Ahoj Jirko.Mohla bych taky poprosit o semínka všech po Chico a Papilio?
Děvčata a chlapci,pokud se urodí,rád rozešlu všem zájemcům.Jen bych poprosil,aby jste svoje objednávky napsali ke mě do nabídky ať to mám pohromadě.Teď zpětně to bude asi problém dohledat,kdo co chtěl.Mám teď velice poskrovnu času.Předem Vám všem děkuji za pochopení.
Jirko,tobě se daří
Mám v nabídce další křížence a to :
Giraffe x Papilio
Giraffe x Neon
Giraffe x Elvas
Giraffe x C.Rose(Rosado)
C.Rose(Rosado) x Papilio
E.Star x Elvas
U C.Rose(Rosado) X Papilio nezaručuji s jistotou,že potomci budou po Papilku,u některých květů totiž při rozkvétání došlo k samoopylení(prašníky dozrály dříve než se květ otevřel),ty jsem sice vyřadil ale i tak je tu možnost x selfu.Nešlo to moc ovlivnit.Nicméně kvete C.Rose 2 a tak to zkusím i zde.
Ostaní semeníky odešly a tyto utěšeně rostou.Jsme cca na polovině cesty jako u Chica.
Dotaz,povedlo se někomu dochovat semeník na Magic Green.Já měl ze 4 květů jeden semeník x self úspěšně opylený,rostl cca 20 dní,ale stvol se mi podařilo přibouchnout do okna a ve vodě se mi jej nepodařilo dopěstovat.Ptám se proto,protože jsem měl všechny pestíky částečně přeměněny v okvětní lístek jako u některých květů Jewelu.
Jirko, já si semínka vezmu ráda Pokud můžu tak od každého křížení
Já beru taky od všech.
Evi,tebe beru automaticky a Heli tebe ted už teda taky.Jinak pište prosím vy ostaní už ke mě do nabídky,děkuji.
Musím se podělit o nesmírnou radost.Semínka od Martina Papilio x Reticulatum která byla od 20.1 ve vodě a poté po rozmočení obalů již v zemině se po měsíci probudila k životu.Měl jsem 4, 2 z nich byla bez zárodku a 2 nejdříve nabyla do podoby čočky a teď ,když už jsem nedoufal a chtěl je vyhodit,resp. použít zeminu jinam,se konečně rozhodla růst!!!!!Obě.Tak mám takové malé vánoce.
Dozrává křížení Mambo x Sumatra Jestli má někdo zájem dejte vědět.
Jani, a se mnou počítáš??
jistě Toscu a Sumatru máš v balíčku a křížence dodám jen co dozraje.
Děkuji, nejhodnější
Karen mile poučná montáž.Pěkná podívaná,díky.Zdeněk
Velice zajímavě se chová můj klon Giraffe,plodí neskutečně mnoho dceřinných cibulek,loni jsem je oddělil a letos nasazuje další.A navíc velice ochotně přijímá pyly jak diploidních tak tetraploidních amek.A dokonce těch,kterými se opylení povede velice zřídka,viz Neon.
A dále vypadá velice slibně Estrella,drží jak křížení s Papilio tak Exotic Star, a ještě další 3.Přesný seznam a nabídku zveřejním později u sebe.
Také jsem opyloval Temptation.Ale to je velice čerstvá záležitost.
Jirko malinké Girafátko bych si moc přála,tak jestli nebudeš vědět co s něma,ráda se nějakého ujmu.
Moje Estrella tak úspěšná loni nebyla.Jediné semínko kterého jsem se dočkala bylo ze spojení Estrella + otec Grandeur. Na podzim jsem jej přesadila do truhlíku a teď jsem jej hledala.Je tam jen cedulka lísteček žádnej. Letos ještě nekvetla .
Já myslel,že jsem ti už posílal,nevadí,na podzim pošlu.
Fakt ne, dívala jsem se i do seznamu už 2x a nic mám jen semenáčky .
Semenáčci Papilio + Reticulatum ty dva co mají proužek na lístečku pomaleji rostou. Zároveň s nimi jsou stejně staré i Papilio +Evergreen .U všech rostlinek už roste druhý lísteček jen ty pruhované u jednoho nic a druhému vyrazil včera. Přišlo mi to docela zajímavé mají stejné podmínky a vyvíjejí se různě.
Dozrál semeník Mambo x Sumatra budu posílat Evině,Helence,Dominikovi a Karen.Má někdo ještě zájem?
jj já bych zájem měla. Také budu mít doufám něco po Sumatře tak na oplátku, ale ještě jsou zelené -ty semeníky
Stránky Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena